9.9 C
Bistrița
sâmbătă, decembrie 2, 2023

Șeful Poliției Locale, scos „la tablă” de consilierii municipali

Șeful Poliției Locale Bistrița, Florin Frandeș, nu a avut viață ușoară ieri în timpul ședinței Consiliului Local. O parte dintre consilieri i-au cerut explicații și soluții după ce l-au chemat la microfon, însă acesta nu a reușit să treacă peste textele pe care le avea pregătite și nu i-a mulțumit pe cei prezenți.

În cadrul ședinței Consiliului Local Bistrița de ieri, s-a dezbătut un proiect de hotărâre legat de criteriile specifice pentru evaluarea activității, în vederea asigurării bunei desfășurări a activității Poliției Locale.

Aceste criterii, după cum se arată în expunerea de motive a proiectului de hotărâre, sunt:

a) ordinea și liniștea publică, precum și paza bunurilor;
b) circulația pe drumurile publice;
c) disciplină în construcții și afișajul stradal;
d) protecția mediului;
e) activitatea comercială;
f) evidența persoanelor;

 „Criteriile specifice de evaluare a activității poliției locale pot fi stabilite pe baza analizei activităților preconizate a fi desfășurate, activități care decurg din obiective asumate și care pot fi definite avându-se în vedere competențele stabilite prin lege poliției locale respectiv: creșterea gradului de siguranță și protecție pentru cetățenii municipiului Bistrița și localitățile componente prin protejarea persoanei, siguranța stradală și siguranța rutieră; asigurarea unui climat de legalitate în domeniul comercial și al disciplinei în construcții.Or aceste deziderate nu pot fi atinse fără Asigurarea resurselor umane, a mijloacelor materiale și financiare necesare dezvoltării și menținerii capacității operaționale a poliției locale”, mai este explicat în cuprinsul proiectului.

Chemat la explicații la microfon, pentru a veni cu niște date concrete, șeful Poliției Locale, Florin Frandeș, nu a făcut altceva decât să citească din proiect și să spună că Poliția Locală Bistrița funcționează foarte bine, mai ales că aceste criterii sunt inspirate din modelul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud. Atât i-a trebuit consilierului municipal PSD Camelia Tabără. I-a amintit că Poliția Locală are cu totul altă treabă decât IPJ și i-a ținut o scurtă prelegere.

„Contează promptitudinea cu care acționați, prezența dumneavoastră pe stradă. (…) Sunt care sparg coșuri de gunoi și nu-i vede nimeni, strică etc. Hai să vedem cum putem să rezolvăm. Sunteți poliția comunitară, adică a cetățeanului. Acolo unde putem interveni trebuie să o facem. E un serviciu care nu e văzut bine în acest oraș. Trebuie să arătați maximă disponibilitate”, a spus Camelia Tabără, nemulțumită de situația actuală a Poliției Locale Bistrița și de modul în care ar trebui să se realizeze evaluarea activității conform acestui proiect de hotărâre.

Chiar dacă Diana Morar (PNL) a încercat să îl apere pe Florin Frandeș, invocând faptul că legea nu prevede mențiuni pentru criteriile de evaluare a activității Poliției Locale, Frandeș a plecat de la masă ca un copil muștruluit, nu înainte de a i se aminti faptul că bugetul instituției pe care o conduce este de 1.700.000 euro doar în 2018.

Consilierii nu au fost mulțumiți de forma proiectului de hotărâre, astfel că majoritatea au votat pentru amânarea lui până când se va veni cu o situație mai clară.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

LEONI Bistrița: Anunț solicitare Autorizație mediu

SC LEONI WIRING SYSTEMS RO SRL anunță publicul interesat asupra depunerii solicitării de obținere a Autorizației de mediu pentru funcționarea FABRICĂ DE PRODUCȚIE DE ECHIPAMENTE ELECTRICE ȘI ELECTRONICE...

Se fac angajări la Masterfoam, Arena by Casa EMA și Clinica Sanovil

Masterfoam angajează operatori producție, tehnicieni mentenanță și magazineri. Restaurantul Arena by Casa EMA caută ospătar, barman și ajutor bucătar. Clinica Sanovil are nevoie de farmacist, specialist marketing & comunicare, infirmieră part-time. Oferta completă – mai jos:

IANA OPTIC: De Crăciun fă-ți cadou o pereche de ochelari cu cristale Swarovski ! Sau fă-i cadou cuiva drag un voucher

La Iana Optic vă așteaptă deja surprize de sărbătoare pentru cei dragi. Ai acum ocazia să-ți faci cadou o pereche nouă de ochelari (cu cristale Swarovski, ca să fie răsfățul complet) sau poți să faci cuiva drag un cadou prețios.