4.9 C
Bistrița
vineri, decembrie 12, 2025

FOTO – Rețete de zeci de ani, readuse la viață de elevii din Salva, la Târgul de Paște: Televizor, Petre Roman sau turtă cu mere fripte în țucăr ars

Vă este dor de gustul prăjiturilor de odinioară, cu creme pe abur, ouă de casă și dulcețuri naturale? Ei bine, elevii Școlii Profesionale ,,Tiberiu Morariu” din Salva trebăluiesc de zor pentru a vă răsfăța cu minunății ca Regina Cocos, Televizor, Petre Roman sau turtă cu mere fripte în țucăr ars, după rețetele personale ale directoarei Romana Fetti, la „Târgul de Paște în Țara Năsăudului”, ce are loc săptămâna viitoare.

În 16 – 17 aprilie, în grădina ,,Muzeului Grăniceresc Năsăudean”, va avea loc „Târgul de Paște în Țara Năsăudului”.

Aici vă așteaptă multe surprize realizate cu migală de către copilașii din comunitate, în ateliere de creație, bucate alese, o tombolă dedicată micuților sau o întâlnire cu Iepurașul Vesel.

Printre cei care vor veni cu bunătăți la târg se numără și Școala Profesională ,,Tiberiu Morariu” din Salva, unde elevii și cadrele didactice trebăluiesc de zor pentru a-i răsfăța pe năsăudeni și nu numai cu prăjituri cu gustul de odinioară.

În total pregătim 40 – 50 de prăjituri. Piersicuțe, cornulețe cu gem, rahat, cocos, mac, cornulețe bicolore, Regina Cocos, Tosca, Rumba, Televizor, prăjitură cu mere și aluat răzuit deasupra, dar și prăjitură cu mere și cremă de vanilie și frișcă. 

De asemenea, vom veni la târg și cu prăjitura Flori de mai – blat roz, cremă de vanilie pe abur și bezea pe deasupra, București – rom și blat negru, Bounty – cocos și blat negru, Albinița, Petre Roman și prăjitură cu nucă prăjită în două variante – cu Finetti și cremă de vanilie pe abur, iar cealaltă cu ness. Pregătim și turtă cu mere fripte în țucăr ars – acele torturi întoarse cu mere și zahăr caramelizat”, a explicat pentru Bistrițeanul.ro Romana Fetti, directorul Școlii Profesionale ,,Tiberiu Morariu” Salva.

Aceasta ne-a mai spus că mare parte din prăjiturile cu care se vor prezenta la Târgul de Paște sunt pregătite după rețetele sale personale.

În cea mai mare parte sunt rețetele mele personale, din agenda mea, din ’89. Sunt rețete luate de mine de când eram la școală la Oradea, în special de la postul de televiziune TVO, din vremea respectivă. Apoi am tot completat în ea… La târg vom veni și cu prăjitura cu nucă, gem de caise și bezea, o rețetă chiar de la TVO. Un deliciu! 

Ne dorim să iasă totul bine. Folosim doar ouă de casă, unt de cea mai bună calitate – doar ingrediente naturale, nu folosim prafuri. Totul se vinde ambalat. 

În acest proiect sunt implicate fetele de la clasele de învățământ profesional, Veronica Buhai, profesoară pe instruire practică, și prof. Sorina Trișcă – ea e specialistă în cornulețe/ cornulețe bicolore„, ne-a mai explicat Romana Fetti.

Foto Facebook Clubul Femeilor Solidare Năsăud

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Clinica Sanovil angajează asistent medical și infirmieră

Clinica Sanovil angajează asistent medical și infirmieră în cadrul structurilor sale medicale. Se caută persoane dedicate, responsabile și motivate să lucreze într-un mediu profesionist, orientat spre îngrijirea de calitate a pacienților.

Se fac angajări la AQUABIS: Posturi disponibile în Bistrița, Beclean, Năsăud și Bârgău

Aquabis caută tehnician în cadrul Secției Apă Canal Năsăud, dar și încasator și cititor contoare la Bârgău. Posturi disponibile și la Năsăud și Beclean! NOI locuri de muncă, în Bistrița, la IPROEB, ARCSIM Construct, Sanovil, Fan Courier sau Crama Jelna. Lista completă, mai jos:  

Primul floromat și pe Valea Bârgăului, de la Florăria Deny! Îl găsiți plin de buchete, non-stop, lângă Profi, în Prund!

Flori non-stop pentru toată Valea Bârgăului, începând de ieri, de la Florăria Deny, care a amplasat...