6.4 C
Bistrița
sâmbătă, noiembrie 27, 2021

FOTO: Sănătate, înainte de toate!

„Sănătate înainte de toate” este titlul celui mai recent proiect implementat de Clubul Impact Micii Voluntari în Acțiune, în perioada noiembrie 2018-februarie 2019.

Clubul Impact Micii Voluntari în Acțiune este format din elevi ai Școlii Gimnaziale Budacu de Sus și ai Școlii Gimnaziale Dumitrița care se întâlnesc săptămânal pentru a învăţa să identifice problemele din comunitate: să găsească soluții pentru rezolvarea lor, să scrie şi să implementeze împreună proiecte strategice în folosul comunităţii.

Ultima problemă identificată de elevii clubului coordonat de profesoara Cristina Hangea a evidențiat faptul că un număr mare de tineri din comunitate consumă zilnic alimente de tip fast-food, dulciuri și băuturi carbogazoase. Ceea ce duce adesea la probleme de sănătate, dificultăți de concentrare sau energie excesivă.

Proiectul nostru Sănătate înainte de toate a avut scopul de a schimba obiceiurile alimentare nesănătoase în rândul elevilor, de a-i informa cu privire la importanța adoptării unui stil de viață sănătos și, astfel, de a contribui la dezvoltarea unei comunități mai informate, mai sănătoase, mai fericite”, a explicat profesoara Cristina Hangea.

Micii voluntari ai clubului au conceput și creat mesaje de promovare a unui stil de viață sănătos, au derulat un concurs de Rețete delicioase si gustoase la care au participat toți elevii claselor V-VIII, dar și o campanie stradală intitulată Primește un fruct, donează un leu. În proiect a fost inclus și un atelier de acordare a primului ajutor organizat cu spijinul ISU Bistrița al județului Bistrița-Năsăud. Nu a lipsit nici Ziua Jocurilor Sănătății, organizată la Grădinița Ragla, sau Ziua Sportului.

A fost un proiect complex, dar frumos, un proiect din care am avut multe de învățat și care, considerăm noi, a creat impact în comunitate. Le mulțumim tuturor pentru implicare și pentru sprijinul acordat!”, a transmis profesoara Cristina Hangea, coordonatoarea clubului de voluntari.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Efectele crizei sanitare asupra sănătății mentale la nivel global

Efectele crizei sanitare: Află cât de afectată a fost starea mentală a populației la nivel mondial ca urmare a crizei sanitare. Statistici pentru diferite regiuni ale lumii.

Care sunt avantajele pariurilor online

Dacă îți place să urmărești transmisiunile sportive și ești la curent cu ce se întâmplă în diverse sporturi, ești persoana potrivită pentru un hobby plin de adrenalină. Pariurile sportive online îți pot aduce câștiguri frumoase!

Se fac angajări la Transmixt Bistrița, Supercom și IMP România! Se oferă condiții excelente de muncă

Se fac angajări la ItalTextil Sărata, care caută muncitori și secretar administrativ. Panouri Decorative are nevoie de montator în Bistrița, iar Transmixt angajează / școlarizează șoferițe pentru transportul local. Oferta completă, mai jos: