8.1 C
Bistrița
marți, februarie 27, 2024

FOTO. Săptămâna meseriilor, la Bistrița: Cei mai buni mecanici auto

21 de elevi din 7 licee ale județului și-au arătat ieri măiestria încercând să înlocuiască plăcuțele de frână sau să verifice sistemul de frânare al unei mașini, pentru a-i convinge pe experții din juriu că sunt cei mai buni mecanici auto. La Bistrița a început Săptămâna meseriilor:

La Bistrița se desfășoară în aceste zile Săptămâna meseriilor – eveniment aflat la a treia ediție și organizat de Camera de Comerț și Industrie Bistrița-Năsăud, în cadrul proiectului Centrul Europe Direct Bistrița, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Bistrița-Năsăud și cu sprijinul Primăriei Bistrița, al Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, al Casei Corpului Didactic Bistrița-Năsăud și al partenerilor din mediul de afaceri.

Este vorba despre o serie de concursuri pe meserii menite să contribuie la dezvoltarea colaborării dintre mediul de afaceri și unitățile de învățământ cu specific profesional.

Mecanicul viitorului” – primul concurs organizat în acest an s-a desfășurat ieri și s-a bucurat de o largă popularitate în rândul liceenilor. 21 de elevi din 7 licee ale județului și-au arătat măiestria în mânuirea uneltelor specifice meseriei de mecanic auto, sub îndrumarea experților din atelierele service ale societății Comsig Grup SRL.

La concurs au participat următoarele echipe de elevi:

  • Echipa Liceului Tehnologic „Grigore Moisil” Bistrița, alcătuită din elevii Lucian Raul Moldovan, Alexandru Cristian Horvath și Andrei Daniel Pop, sub coordonarea profesorului Ioan Cioancă.
  • Echipa Liceului Tehnologic Agricol Bistrița, formată din elevii Tiberiu Levente Ver, Pavel Septimiu Horvat și Francisc Cosmin Sabo, coordonați de profesoara Simona Maria Puțura;
  • Echipa Liceului Tehnologic „Liviu Rebreanu” Maieru, reprezentată de elevii Cosmin Alexandru Cioncan, Alexandru Șorecău și Ionuț Jarda, coordonați de profesorul Toader Berende;
  • Echipa Liceului Tehnologic Agricol Beclean, alcătuită din elevii Costel-Gabriel Berchi, Sergiu-Vitalian Pașca și Sorin-Flaviu Pița, coordonați de profesorul Traian Ionele;
  • Echipa Liceului Tehnologic „Florian Porcius” Rodna, alcătuită din elevii Victor Boldiș, Sabin-Ștefan Tocaciu și Leon-Ionel Cozonac, coordonați de domnul profesor Silviu Boca;
  • Echipa Liceului Tehnologic „Ion Căian Românul” Căianu Mic, alcătuită din elevii Sergiu-Daniel Sima, Andrei-Beneamin Vidican și Adrian-Daniel Bizo, coordonați de profesorul Gheorghe Pugna;
  • Echipa Liceului Tehnologic „Henri Coandă” Beclean, alcătuită din elevii Gabriel Ciui, Saul Câmpan și Francisc Lăcătuș, coordonați de profesorul Ioan Gavrea.

Echipele formate din viitori mecanici auto, au fost supuse unor probe specifice meseriei: elevii au avut de verificat sistemele de frânare și de înlocuit plăcuțele de frână. Au fost îndrumați, pe parcursul probelor, de specialiști din cadrul Comsig Grup SRL, au fost evaluați și au primit recomandări și sfaturi din partea acestora.

Premierea participanților va avea loc la data de 29 martie 2019, după încheierea tuturor concursurilor incluse în „Săptămâna meseriilor”. Șirul de evenimente continuă astăzi cu un nou concurs – de această dată culinar: „Voi fi chef”.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

ItalTextil Sărata angajează electrician și mecanic întreținere, Aquabis caută consilier juridic

Se fac angajări la ItalTextil Sărata! Aquabis are nevoie de un consilier juridic, iar Eurocompozite SRL caută lăcătuș mecanic și operatori. Locuri de muncă sunt disponibile și la RCB Electro, CML sau Electroplast. Oferta completă – mai jos:

Stil german, prețuri românești: Mobila Outlet Gherla aduce pe piața din România mobilă nouă, de calitate, la prețuri excelente!

Mobila Outlet Gherla aduce o nouă dimensiune confortului în locuința ta, oferind mobilă NOUĂ, de înaltă calitate, importată direct din Germania, la prețuri accesibile. Cu un showroom de 700 de metri pătrați și o prezență online extinsă, Mobila Outlet Gherla își propune să devină destinația preferată a iubitorilor de confort.

Clinica Sanovil caută specialist Resurse Umane și recepționist, ROMBAT are nevoie de metrolog, inginer și operatori

Noi locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, Eurocompozite, Rombat și Fan Courier. CML are nevoie de doi topometriști, iar Electroplast caută manager și operatori. Oferta completă – mai jos: