-2 C
Bistrița
sâmbătă, ianuarie 22, 2022

FOTO: Schullerwald, la cinci ani de la inaugurare!

Acum cinci ani se inaugura Schullerwald, Pădurea – parc a tinerilor. Multe modificări nu s-au făcut în zonă. Unele lucruri s-au păstrat, altele s-au distrus. Cum arată Pădurea Schullerwald azi, comparativ cu momentul „dării în folosință”.

Pe 2 iulie 2014, municipalitatea oferea tinerilor un parc al lor! Pădurea Schullerwald a fost inaugurată și dată în folosință iubitorilor de mișcare.

În Pădurea Schullerwald au fost amenajate mai multe foişoare, trei turnuri de observare, un teren de paint-ball, pervole cu bănci, pervole semicirulare, labirint cu pervolă. Sunt şi trei locuri de joacă pentru copii de diferite vârste, prevăzute cu echipament şi pentru copii cu dizabilităţi. Au fost amenajate 20 de locuri de picnic, fiecare cu câte o masă cu două bănci, un grătar şi un spaţiu pentru ceaun. Sunt şi 10 locuri de popas amenajate cu bănci. Scena are o lăţime de 10 m şi o adâncime de 8 m, iar primarul spune că este funcţională şi modernă şi a fost făcută după modelul celei de la Heidenfeld. La intrarea în pădure au fost amenajate şi 30 de locuri de parcare”, explica Ovidiu Crețu la momentul inaugurării.

S-au realizat 6,3 km de alei de piatră, împărțite în trasee mai scurte sau mai lungi, în funcție de preferințele plimbăreților.

Pădurea Schullerwald e preferată de bicicliști și de cei ce ies la alergat, dimineața devreme sau pe înserate. În weekend, zona grătarelor e ocupată, iar când e câte un eveniment în zonă, nu ai unde să arunci un ac.

Unele piese de mobilier au rezistat, altele s-au degradat.

„Cișmelele alea arată foarte urât. Oricât ți-ar fi de sete, când le vezi cum arată, îți și trece. Iar tiroliana nu mai există. Nu știu care e problema”, este vocea „comună” a mai multor bistrițeni.

Reporterii Bistrițeanul.ro au „adus” aceste probleme în atenția municipalității.

„Nu știu să fie stricate cișmelele. Ele funcționează. Voi merge să verific starea lor și bineînețeles că luăm măsuri dacă nu sunt în regulă. În ce privește tiroliana, nu știu dacă vom mai face ceva la ea. Sunt deja două tiroliene în Wonderland, pentru cei interesați”, a explicat viceprimarul Cristian Niculae.

AICI puteți vedea imagini de la momentul inaugurării Pădurii Schullerwald.

Iar mai jos, imagini ale Pădurii Parc a tinerilor, la cinci ani de la inaugurare:

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

FOTO – Cu Ciao Bella, frumoasă și sub plapumă: Pijamale satinate, compleuri fine din bumbac, lenjerii ”fierbinți”…

Chiar dacă e rece afară și ai sta doar în casă, sub plapumă, și acolo poți...

PRO COMPRESOARE Bistrița: Soluția pentru curățarea impecabilă a filtrului de particule

Funcționarea mașinilor, mici sau mari, a utilajelor, etc. poate fi afectată de înfundarea filtrului de particule. ...

Sanovil angajează fiziokinetoterapeut, Transmixt caută mecanici și electroniști auto! Locuri de muncă, disponibile în Bistrița

Transmixt Bistrița angajează mecanici și electroniști auto. Sanovil are nevoie de un fiziokinetoterapeut, dar și un inginer întreținere echipamente și economist / inspector resurse umane. Noi locuri de muncă - disponibile în Bistrița: