18.4 C
Bistrița
duminică, iulie 3, 2022

FOTO: Super activități profesor-părinți-elevi la școala din Budacu de Jos

Un proiect cu fonduri europene s-a desfășurat la școla din Budacu de Jos. O mână de profesori și-au rupt din timpul lor liber pentru experiențe de neuitat alături de elevi și părinții acestora.

Elevii țin minte momentele INEDITE din timpul școlii. Lucrurile care „ies din tipare” le rămân cele mai vii amintiri.

Elevii școlii din Budacu de Jos au avut parte de o serie de experiențe unice. E vorba de diferite activități desfășurate împreună cu părinții lor, sub îndrumarea profesorilor.

Sâmbătă, 29 mai 2021, Școala Budacu de Jos a finalizat activitățile din cadrul proiectului „Intervenție de urgență în școlile dezavantajate din România în vederea facilitării accesului elevilor la educație incluzivă de calitate”. Este vorba despre un program de microgranturi, finanțat de Consiliul Europei, cu titlul Sistemul se schimbă pentru a se potrivi copilului! Învață pentru viitorul tău!”, au transmis cadrele didactice.

Florina Podea, Laura Târnovan, Corina Camelia Zaig și Iulia Morari au fost profesoarele care și-au rupt din timpul lor liber pentru aceste activități.

Biblioteca de weekend

Întreaga activitate s-a desfășurat în bibliotecă, fiind astfel încurajată lectura.

Părinții au citit povești terapeutice, așa cum poate nu au făcut-o niciodată, și și-au ascultat  copiii citind, în fotolii tip puf, pentru a induce o atmosferă familială și relaxantă.

În urma acestor lecturi, elevii au realizat desene prin care au descris mesajul textului și au explicat emoția produsă de acesta. La finalul activității, s-a realizat o expoziție cu desenele elevilor și au fost votate primele trei cele mai reușite.

Violența naște violență

În cadrul acestei activități, părinții și elevii au vizionat un filmuleț educativ pe tema violenței verbale, nonverbale și a agresivității copilului în diferite contexte de viață.

După vizionare, elevii și părinții au discutat despre efectele violenței asupra dezvoltării fizice și emoționale ale copiilor, fiind ghidați de profesorul de sprijin Iulia Morari.

Inedit a fost când elevii au făcut schimb de rol cu părinții, evidențiind astfel gestionarea pozitivă a comportamentelor neadecvate ale copiilor, atât în mediul școlar, cât și familial.

Au avut loc și activități de consiliere profesorală și de teambuilding. Prin acestea s-a urmărit socializarea, cultivarea unor relații de susținere reciprocă durabilă și munca în echipă.

Pe această cale, vrem să mulțumim colaboratorilor noștri: doamnei director Simona Bîrte și doamnei prof. Adriana Mureșan, de la Școala Profesională Specială „Sfânta Maria”. Dar și doamnei prof. Irina Hedeș, de la Liceul Tehnologic de Servicii, Bistrița, care au desfășurat aceste activități”, transmit profesoarele.

Elevii mai slab pregătiți au avut ocazia să participe la ore de educație remedială pentru a înlătura riscul de abandon și eșec școlar. O dată pe săptămână s-au desfășurat ore de educație remedială cu elevii înscriși în proiect, din clasele IV-VIII. S-a urmărit astfel fixarea și aprofundarea cunoștințelor elevilor care au dificultăți la învățătură.

Mentori voluntari pentru aceștia au fost elevii bine pregătiți ai școlii, precum și profesorii de sprijin, facilitând astfel comunicarea și schimbul de idei.

Curs de perfecționare ”Metode de predare centrate pe elev”

Prin acest curs de 60 de ore s-a urmărit eliminarea barierelor concrete pentru grupurile vulnerabile. Profesorii au dobândit noi abilități ce le vor permite să se adapteze nevoilor de învățare individuale.

Metodele de predare aplicate au ca finalitate înlăturarea obstacolelor pe care le întâmpină copilul. Astfel, performanța școlară generală e îmbunătățită. Elevii învață într-un mediu prietenos și atractiv centrat pe nevoile lor.

Activitățile au avut un real succes, iar părinții și elevii implicați în proiect s-au dovedit încântați de inițiativă.

Mulțumim Concil of Europe. pentru sprijinul financiar acordat și doamnei Delia Stan, Agentia Impreuna care ne-a sprijinit pe tot parcursul proiectului.

Nu în ultimul rând, mulțumim doamnei director Marioara Feldrihan pentru tot interesul”, transmite Florina Podea, coordonatorul proiectului.

 

 

 

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Cum să aveți mai puține jucării pentru copii

Jucării. Uneori, parcă sunt peste tot... ca o armată nesfârșită într-un război fără sfârșit. În ultimii...

Sortimentele de salam pe care trebuie să le încerci

Este unul dintre cele mai populare tipuri de cârnați din lume! Dar ce este mai exact? Acest...