12.4 C
Bistrița
duminică, septembrie 25, 2022

FOTO: Super aparatul de diagnosticare COVID – 19 a ajuns la spital!

S-a achiziționat un super aparat pentru diagnosticarea COVID – 19. În primă fază, diagnosticarea diferențială se poate face într-o oră. Iar din aprilie, odată cu sosirea kit-urilor pentru COVID 19, va putea pune diagnosticul final.

Se investește în sănătate, iar acum, toate resursele sunt focalizate spre combaterea pandemiei de coronavirus.

Azi, la Spitalul Județean de Urgență Bistrița a sosit un aparat performant în diagnosticarea COVID – 19. Momentan, până la sosirea kit-urilor aferente acestui tip de coronavirus, aparatul va face diagnosticare diferențială, într-o oră.

 Pentru a reduce timpii de așteptare, la recomandarea celor mai importanți specialiști, am achiziționat Film Array, noul standard în diagnosticarea coronavirusului, diagnosticul diferențial venind într-o oră de la prelevarea probelor. Vestea bună este că aparatul a ajuns la Spitalul Județean de Urgență Bistrița, iar medicii au fost deja instruiți în utilizarea lui. Ca în marile centre de analiză și diagnosticare, în acest moment, aparatul face diagnostic diferențial. Mai exact, dacă identifică o tulpină de coronavirus, alta decât COVID 19, exclude existența acestuia. Este o practică foarte utilă, ajutând medicii să trieze pacienții și autoritățile să ia decizii într-un timp mult mai scurt, pentru a preîntâmpina extinderea virusului. La începutul lunii aprilie, acest aparat va putea să pună diagnosticul final, odată cu primirea kit-ului pentru COVID 19. Apoi, împreună cu Sistemul complex Real Time PCR, care va ajunge și el la Spitalul Județean de Urgență Bistrița, nu va mai fi nevoie ca probele prelevate să fie trimise la Cluj sau în altă parte. Mulțumesc tuturor pentru implicare! Facem toate eforturile pentru a sprijini de la nivel local, Guvernului României să gestioneze această situație, deoarece acum, mai mult ca oricând, oamenii au nevoie de unitatea și implicarea noastră” a scris Radu Moldovan, președintele CJ BN, pe pagina sa de Facebook.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

FOTO VEZI cum poți să îți decorezi casa la super prețuri! La Wow INTERIORS și Alpha Home Outlet prețurile au intrat la apă

Dacă te tentează să îți redecorezi casa toamna aceasta și nu mai ai răbdare să profiți...

Surprizele toamnei la Maison du Claire: Cartofi loaded cu piept de pui, foccacia cu șnițel de pui și livrare gratuită

La Maison du Claire nu vă lasă la greu atunci când vă e foame nici la...

Reconstrucția unei case vechi sau construirea unei clădiri noi? În ce merită mai mult să investiți?

România este printre țările care are un procent considerabil de proprietari, multe dintre proprietăți fiind construite...