5.9 C
Bistrița
sâmbătă, noiembrie 27, 2021

FOTO: Super aparatul de diagnosticare COVID – 19 a ajuns la spital!

S-a achiziționat un super aparat pentru diagnosticarea COVID – 19. În primă fază, diagnosticarea diferențială se poate face într-o oră. Iar din aprilie, odată cu sosirea kit-urilor pentru COVID 19, va putea pune diagnosticul final.

Se investește în sănătate, iar acum, toate resursele sunt focalizate spre combaterea pandemiei de coronavirus.

Azi, la Spitalul Județean de Urgență Bistrița a sosit un aparat performant în diagnosticarea COVID – 19. Momentan, până la sosirea kit-urilor aferente acestui tip de coronavirus, aparatul va face diagnosticare diferențială, într-o oră.

 Pentru a reduce timpii de așteptare, la recomandarea celor mai importanți specialiști, am achiziționat Film Array, noul standard în diagnosticarea coronavirusului, diagnosticul diferențial venind într-o oră de la prelevarea probelor. Vestea bună este că aparatul a ajuns la Spitalul Județean de Urgență Bistrița, iar medicii au fost deja instruiți în utilizarea lui. Ca în marile centre de analiză și diagnosticare, în acest moment, aparatul face diagnostic diferențial. Mai exact, dacă identifică o tulpină de coronavirus, alta decât COVID 19, exclude existența acestuia. Este o practică foarte utilă, ajutând medicii să trieze pacienții și autoritățile să ia decizii într-un timp mult mai scurt, pentru a preîntâmpina extinderea virusului. La începutul lunii aprilie, acest aparat va putea să pună diagnosticul final, odată cu primirea kit-ului pentru COVID 19. Apoi, împreună cu Sistemul complex Real Time PCR, care va ajunge și el la Spitalul Județean de Urgență Bistrița, nu va mai fi nevoie ca probele prelevate să fie trimise la Cluj sau în altă parte. Mulțumesc tuturor pentru implicare! Facem toate eforturile pentru a sprijini de la nivel local, Guvernului României să gestioneze această situație, deoarece acum, mai mult ca oricând, oamenii au nevoie de unitatea și implicarea noastră” a scris Radu Moldovan, președintele CJ BN, pe pagina sa de Facebook.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Efectele crizei sanitare asupra sănătății mentale la nivel global

Efectele crizei sanitare: Află cât de afectată a fost starea mentală a populației la nivel mondial ca urmare a crizei sanitare. Statistici pentru diferite regiuni ale lumii.

Care sunt avantajele pariurilor online

Dacă îți place să urmărești transmisiunile sportive și ești la curent cu ce se întâmplă în diverse sporturi, ești persoana potrivită pentru un hobby plin de adrenalină. Pariurile sportive online îți pot aduce câștiguri frumoase!

Se fac angajări la Transmixt Bistrița, Supercom și IMP România! Se oferă condiții excelente de muncă

Se fac angajări la ItalTextil Sărata, care caută muncitori și secretar administrativ. Panouri Decorative are nevoie de montator în Bistrița, iar Transmixt angajează / școlarizează șoferițe pentru transportul local. Oferta completă, mai jos: