20.4 C
Bistrița
luni, octombrie 2, 2023

FOTO: Time to Move! Din Bistrița, în întreaga Europă

Elevii a patru licee din județ, dar și elevii unor școli din mediul rural au avut parte, zilele trecute, de sprijin și sfaturi pentru planificarea proiectelor viitoare și studiu în Europa. Campania Time to Move – cea mai emblematică campanie a serviciului Eurodesk – s-a desfășurași în Bistrița-Năsăud, pe parcursul lunii octombrie.

Serviciul Eurodesk funcționează oficial ca structură suport pentru programul Erasmus+ al Uniunii Europene. Acesta oferă tinerilor și organizațiilor care lucrează cu tinerii – informații valide despre Europa.

Înființat în anul 1990, în prezent serviciul funcționează în 36 de țări europene și are ca misiune sensibilizarea și conștientizarea tinerilor cu privire la oportunitățile de mobilitate de învățare. Totodată, acesta încurajează și responsabilizează elevii ca să devină cetățeni activi ai Europei. De asemenea, rețeaua europeană Eurodesk gestionează conținutul informațional al Portalului european pentru tineret

În România, acest serviciu funcționează în cadrul Agenției Naționale pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale, agenție care implementează programul Erasmus+, program al  Uniunii Europene în domeniile educației, formării, tineretului și sportului.

Începând cu anul 2016, la nivel național funcționează o rețea națională de 19 multiplicatori Eurodesk, cu sprijinul căreia în luna octombrie a fiecărui an se desfășoară campania Time to Move, cea mai emblematică campanie a serviciului, în cadrul căreia tinerii interesați primesc sfaturi și sprijin pentru a-și planifica proiectele viitoare.

Time to move în Bistrița-Năsăud

În contextul restricțiilor impuse de criza generată de pandemia de Covid-19, în anul 2020, în județul Bistrița-Năsăud activitățile campaniei s-au organizat în mediul online prin utilizarea platformei Googlemeet. Astfel, în a doua parte a lunii octombrie au fost organizate o serie de evenimente de informare adresate tinerilor din mai multe localități din judeţ.

Proiectele s-au organizat pentru elevii din mediul urban de la

  • Colegiul Tehnic Infoel Bistrița,
  • Liceul de Muzică „Tudor Jarda” Bistrița,
  • Liceul Tehnologic „Grigore Moisil” Bistrița,
  • Liceul Teoretic „Solomon Haliță” Sângeorz- Băi.

Nici cei din mediul rural nu au fost uitați. Elevii de la Școala Gimnazială Romuli, Școala Gimnazială Josenii Bârgăului, Școala Profesională Târlișua, Liceul Radu Petrescu Prundu Bârgăului, Liceul Tehnologic Lechința, Liceul Tehnologic „Florian Porcius” Rodna au avut parte, de asemenea, de informații și sfaturi.

A fost o provocare atât pentru multiplicator cât și pentru participanți. A fost o experienţă de învăţare inedită, dar care a demonstrat faptul că sistemul a reușit să se adapteze. Participanții au primit cu deschidere și interes informațiile despre oportunitățile și serviciile Eurodesk”, a transmis Ioan Ioja, multiplicator Eurodesk.

Mai multe detalii despre ofertele și programele Eurodesk puteți descoperi accesând linkurile de mai jos: 

http://www.eurodesk.ro

http://www.erasmusplus.ro

http://www.facebook.com/eurodesk.romania

http://www.eurodesk.eu/

http://www.europa.eu/youth/

https://timetomove.eurodesk.eu/

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Woooww! Deserturi de toamnă, cu puțin zahăr, surpriza toamnei de la Gelateria Aniela

Gelateria Aniela surprinde, din nou, cu un meniu delicios, de toamnă, numai bun de împărțit cu cineva drag și perfect pentru cei care țin la dietă! Vă așteaptă așadar deserturi de toamnă, inedite și, important, cu puțin zahăr. Pot fi servite pe loc sau la pachet. Dar puteți face și comandă.

REDUCERE 20 la sută, astăzi și mâine, în magazinele MARECOM! Sunt Zilele MARECOM, împlinesc 18 ani de activitate

Producătorul Marecom a ajuns la 18 ani de activitate și sărbătorește alături de clienți, cu oferte...

Caravana Škoda vine la Bistrița

Te așteptăm în 21 și 22 Octombrie 2023, în parcare la Bistrița Retail Park (lângă Selgros), între orele 10:00 și 18:00, pentru două zile pline de surprize, concursuri și premii pentru toată familia. Vizitează-ne și profită de ocazia de a testa multe modele îndrăgite Škoda!