12.3 C
Bistrița
marți, februarie 27, 2024

FOTO: Tractor în loc de elicopter, pentru a salva viața unui bunic!

O intervenție mai neobișnuită ieri, în Poiana Ilvei. Un bărbat a suferit un atac cerebral. Deși s-a solicitat intervenția elicopterului, zona fiind una dificilă… pacientul a fost transportat cu tractorul.

Atunci când o persoană are nevoie de asistență medicală și transport la spital, se face orice pentru a-i acorda ajutorul. Uneori se apelează chiar și la metode mai… nonconformiste.

Un astfel de caz a avut loc ieri, în zona Runc din Poiana Ilvei.

Un bărbat ar fi suferit un atac cerebral. Zona în care se afla era una în care nu se putea ajunge cu Ambulanța. S-ar fi solicitat intervenția elicopterului SMURD, care n-ar fi putut răspunde pozitiv.

Așa că s-a găsit o variantă mai… rustică.

„Cu tractorul după un bolnav în comă. S-a întâmplat ieri, pe dealul Runc din comuna Poiana Ilvei, într-un loc greu accesibil. Un apel prin 112, în jurul orei 16:00, anunță că un bărbat de 76 de ani este inconștient într-o casă din câmp, în perimetrul amintit. Gospodarul avea grijă de animalele sale și a suferit un accident vascular cerebral în timp ce se afla în adăpost. Primii salvatori care au ajuns la victimă au fost membrii echipajului SAJ din Maieru. După acordarea primului ajutor, la pacient a mai ajuns și un medic SAJ. Deși s-a solicitat elicopterul SMURD pentru transfer, aeronava n-a putut să ajungă, astfel că soluția a fost un… tractor. Astfel, pacientul a putut ajunge la ambulanță pentru a fi transportat la Spitalul Județean de Urgență din Bistrița”, a scris Radu Sîrbu pe pagina sa de Facebook.

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Automobilul tău Mercedes-Benz sau Škoda are nevoie de o reparație? Profită de oferta Materom Automotive

Materom Automotive Bistrița îți oferă Vouchere cu reducere la Lucrări în Service*, pentru autoturisme Mercedes-Benz și Škoda cu vârsta de peste 5 ani.

ItalTextil Sărata angajează electrician și mecanic întreținere, Aquabis caută consilier juridic

Se fac angajări la ItalTextil Sărata! Aquabis are nevoie de un consilier juridic, iar Eurocompozite SRL caută lăcătuș mecanic și operatori. Locuri de muncă sunt disponibile și la RCB Electro, CML sau Electroplast. Oferta completă – mai jos:

Stil german, prețuri românești: Mobila Outlet Gherla aduce pe piața din România mobilă nouă, de calitate, la prețuri excelente!

Mobila Outlet Gherla aduce o nouă dimensiune confortului în locuința ta, oferind mobilă NOUĂ, de înaltă calitate, importată direct din Germania, la prețuri accesibile. Cu un showroom de 700 de metri pătrați și o prezență online extinsă, Mobila Outlet Gherla își propune să devină destinația preferată a iubitorilor de confort.