-9.3 C
Bistrița
joi, februarie 9, 2023

FOTO: Tractor în loc de elicopter, pentru a salva viața unui bunic!

O intervenție mai neobișnuită ieri, în Poiana Ilvei. Un bărbat a suferit un atac cerebral. Deși s-a solicitat intervenția elicopterului, zona fiind una dificilă… pacientul a fost transportat cu tractorul.

Atunci când o persoană are nevoie de asistență medicală și transport la spital, se face orice pentru a-i acorda ajutorul. Uneori se apelează chiar și la metode mai… nonconformiste.

Un astfel de caz a avut loc ieri, în zona Runc din Poiana Ilvei.

Un bărbat ar fi suferit un atac cerebral. Zona în care se afla era una în care nu se putea ajunge cu Ambulanța. S-ar fi solicitat intervenția elicopterului SMURD, care n-ar fi putut răspunde pozitiv.

Așa că s-a găsit o variantă mai… rustică.

„Cu tractorul după un bolnav în comă. S-a întâmplat ieri, pe dealul Runc din comuna Poiana Ilvei, într-un loc greu accesibil. Un apel prin 112, în jurul orei 16:00, anunță că un bărbat de 76 de ani este inconștient într-o casă din câmp, în perimetrul amintit. Gospodarul avea grijă de animalele sale și a suferit un accident vascular cerebral în timp ce se afla în adăpost. Primii salvatori care au ajuns la victimă au fost membrii echipajului SAJ din Maieru. După acordarea primului ajutor, la pacient a mai ajuns și un medic SAJ. Deși s-a solicitat elicopterul SMURD pentru transfer, aeronava n-a putut să ajungă, astfel că soluția a fost un… tractor. Astfel, pacientul a putut ajunge la ambulanță pentru a fi transportat la Spitalul Județean de Urgență din Bistrița”, a scris Radu Sîrbu pe pagina sa de Facebook.

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Clinica Sanovil caută economist, Electroplast angajează Key Account Manager, Rombat are nevoie de operatori producție

Electroplast angajează Key Account Manager, iar Crama Jelna are nevoie de recepționer SPA, ospătar și personal curățenie. Clinica Sanovil caută un economist priceput, Rombat - operatori producție...

Se fac angajări la Crama Jelna, Clinica Sanovil și Electroplast

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Electroplast care angajează Key Account Manager. Crama...

Amicii Building angajează ingineri constructori și finisori amenajări interioare/exterioare! NOI locuri de muncă, în Bistrița

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la AMICII  BUILDING, unde este nevoie de finisori...