10.8 C
Bistrița
sâmbătă, martie 2, 2024

FOTO – Trei avioane au desenat pe cerul Bistriței tricolorul!

Tricolorul a fost desenat pe cerul Bistriței în această seară, în cadrul unui eveniment dedicat Centenarului. Acesta a fost însoțit de o defilare pe mai multe străzi din oraș, o mică piesă de teatru, dar și un spectacol folcloric.

Sute de persoane îmbrăcate în costume populare au acaparat în această seară centrul istoric al Bistriței. Evenimentul dedicat centenarului a început la ora 17:00, cu mai multe mini-spectacole, care au avut loc pe străzile Andrei Mureșanu, pe Bulevardul Independenței, în cartierul Subcetate și în Ștefan cel Mare.

Grupurile s-au reîntors în Piața Unirii la ora 18:00, unde a fost intonat imnul național. Acțiunea s-a mutat pe Pietonalul Liviu Rebreanu, deasupra căruia, trei avioane au „desenat” tricolorul, praful albastru, roșu și galben putând fi observat chiar și de la intrarea din oraș.

Primii care au urcat pe scenă au fost cei de la teatrul profesionist de proiecte „Liviu Rebreanu”, fiind urmați de artiștii Garnizoanei Bistrița, dirijați de Bogdan Bejinariu.

Pe scenă au mai urcat și corurile Appassionata, Viva la Musica, Pastorala, Camerata Academica Porolisenssis și Sanctus Spiritus. Nu a lipsit nici dansul și muzica populară fiind invitate ansambluri folclorice din Zalău, București, Gorj, Reșița, Olt, Brașov, Satu Mare, Cluj, Botoșani și Bistrița-Năsăud.

Invitații de onoare ai evenimentului au fost Sava Negrean Brudașcu și Dumitru Fărcaș. Evenimentul s-a încheiat cu un foc de artificii.

 

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

MATEROM Automotive: Profită de ofertele de nerefuzat și schimbă la timp bateria!

Profită de ofertele* de nerefuzat şi schimbă la timp bateria! Îngrijirea mașinii tale Škoda este acum mai...

SERCAVER SRL, filială a grupului TLC France, angajează Responsabil Calitate și Inginer / tehnician mecanic pentru întreținere și reparații

SC Sercaver SRL, cu sediul în localitatea Chiuza, jud. BN, Filială a grupului TLC France, cu peste 100 de ani de activitate în domeniul fabricării produselor de feronerie (lacăte, broaște, butuci pentru uși, etc) angajează Responsabil Calitate și Inginer / tehnician mecanic întreținere și reparații. 

FOTO: Noua colecție de primăvară a ajuns la Ora Magică Kids!

Primăvara a sosit mai repede la Ora Magică Kids aducând cu ea hăinuțe vesele și colorate....