3.8 C
Bistrița
marți, martie 28, 2023

FOTO: Trei tiruri de chilipiruri din Austria, astăzi și mâine, la Târgul de Purici, în curtea Muzeului Județean

Ca în fiecare an, organizăm Târgul de Purici în scop caritabil, pentru a susține financiar activitățile Clubului Lions Bistrița. Din păcate, vremea e cam câinoasă. Dar spre deosebire de edițiile trecute ale Târgului de Purici, în acest an avem o impresionantă cantitate de marfă.

Timp de doi ani de zile, colegii noștri din Austria, de la Clubul Lions Sankt Polten nu au organizat Târgul de Purici la ei acasă.

Ei fac aceste târguri de peste 50 de ani. Însă din cauza pandemiei, în ultimii doi ani nu l-au mai făcut. Așa că, atunci când am fost în Austria după chilipiruri, în locul celor două tiruri pe care eram pregătițui să le aducem la Bistrița – am primit trei tiruri de produse”, a povestit Olimpiu Cocian, reprezentant al Clubului Lions Bistrița.

Olimpiu Cocian a mai explicat pentru Bistrițeeanul.ro că banii care se strâng din vânzarea produselor vor fi folosiți pentru adăpostul victimelor violenței în familie, dar și pentru celelalte proiecte ale Clubului Lions.

Avem un concurs județean de șah. Sponsorizăm tabăra unor copii din Republica Moldova în Bistrița, cărora le plătim drumul și premiile. Avem în derulare Ziua Bastonului Alb, dar și un concurs de șah pentru nevăzători”, a subliniat voluntarul Lions.

Lumea a început să înțeleagă care este scopul acestui Târg de purici. „Nu este vorba despre o simplă vânzare. Nu câștigăm nimic, noi, voluntarii care stăm aici la tarabe. În schimb câștigă mult comunitatea din Bistrița. Au venit persoane multe și ieri, în ciuda faptului că a plouat toată ziua. Au venit și au făcut donații în bani, unii dintre ei. Alții au venit ca să fie alături de noi. Nu neapărat pentru chilipiruri”.

Astăzi, până la ora 18.00, în curtea Muzeului Județean aveți la dispoziție obiecte de artă, tablouri, porţelanuri și articole sportive: schiuri, clăpari, biciclete, patine pentru gheață sau rotile.

Aveți la dispoziție și un stand generos de cărţi, rechizite şcolare, ghiozdane, jocuri și jucării. 

Pentru nostalgici – sunt o mulțime de viniluri și casete audio scoase la vânzare.

Nu lipsesc nici gablonţurile, bijuteriile sau veselă de toate felurile și pentru toate gusturile. Tarabele sunt pline și pentru cei care caută decoraţiuni pentru casă şi grădină sau mic mobilier.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Mâine se deschide AmaZone Bistrița, primul magazin cu produse resigilate sau lichidări de stoc Amazon, din județ!

Peste 1.000 de produse, cu reduceri de 50 %, îi așteaptă mâine pe bistrițeni la AmaZone...

Un nou magazin ZOO Hobby, în Ștefan cel Mare, lângă Cotidian

Bistrițenii  din partea de sus a orașului au de acum un magazin destinat animăluțelor lor de...

Easy Solution Bistrița – servicii profesionale de curățenie pentru firme și instituții

Lasă grija curățeniei biroului, firmei sau halei pe mâna celor de la Easy Solution: Specializați în...