15.4 C
Bistrița
joi, iunie 1, 2023

FOTO: Turist înțepat de un roi de albine, salvat de jandarmii montani din Rodna

Un turist care făcea o drumeție prin Munții Rodnei a dat nas în nas cu un roi de albine. Albinele l-au înțepat pe bărbat, iar acesta a început să se simtă rău. Jandarmii montani, împreună cu un echipaj SAJ au pornit înspre zona indicată și i-au acordat bărbatului ajutor.

În această după-amiază, un bărbat a sunat la Numărul Unic pentru Apeluri de Urgență 112 să anunțe faptul că a fost înțepat de un roi de albine.

Conform informațiilor, bărbatul a fost înțepat în buze și genunchi și a început imediat să se simtă rău, acuzând dureri, mâncărimi, deficiențe respiratorii și umflarea zonelor înțepate.

Jandarmii montani Rodna au pornit înspre zona indicată și având în vedere situația semnalată, au condus în zonă și un echipaj medical din cadrul Serviciului Județean de Ambulanță care să acorde îngrijiri de specialitate turistului.

Imediat ce s-au întâlnit cu acesta, bărbatului i s-a administrat tratamentul adecvat, turistul fiind acum înafara oricărui pericol.

Ulterior, bărbatul de 42 de ani a fost transportat în siguranţă către baza muntelui, împreună cu echipajul de la ambulanță, acesta urmând să fie internat.

Turistul parcurgea traseul dinspre Vârful Roșu (2.113 m altitudine) spre cabana Diana.

Sursa foto @ IJJ BN

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Lichidare de stoc la BIASICOM: Orice produs, cu 20% mai ieftin!

Finalul lunii mai vine cu lichidare de stoc la BIASICOM. Îți poți schimba frigiderul, mașina de...

Brutăria Presto caută vânzătoare și personal curățenie. Locuri de muncă, disponibile și la Italtextil Sărata, Aquabis, Amicii Building

Brutăria Presto (lângă Peco Mol Unirea) caută vânzătoare și personal curățenie. Supercom are nevoie de conducători...

Balkan International Wine Competition, pentru prima dată în România! Cină de gală, alături de cei mai buni maeștri ai vinului din Europa

La început de iunie, spectaculosul castel Teleki de la Posmuș devine „capitala” europeană a vinului. Balkan...