18.5 C
Bistrița
joi, mai 26, 2022

FOTO/VIDEO – 200 de bistrițeni protestează împotriva restricțiilor, folosindu-se de un tricolor uriaș

În jur de 200 de bistrițeni protestează în aceste momente în fața Instituției Prefectului împotriva restricțiilor impuse de autorități. Este a doua zi de proteste, după ce ieri în centru s-au adunat doar 15-20 de persoane. De data aceasta, protestatarii se folosesc de un tricolor uriaș pentru a se face auziți.

Protestatarii s-au adunat în urmă cu puțin timp, în fața Instituției Prefectului, în urma unui apel făcut astăzi pe rețeaua de socializare Facebook. În jur de 200 de persoane protestează în piațeta din fața Palatului Administrativ.

Cei prezenți au măști și sunt „înarmați” cu steaguri. Mai mulți protestatari au fluturat un tricolor uriaș, de câțiva metri. Pe parcursul protestului, din boxele celor prezenți a răsunat imnul României. Persoanele protestează tocmai împotriva măsurilor impuse de autorități, care au modificat atât ora de începere a restricțiilor de circulație, cât și orarul de funcționare al magazinelor.

Este practic a doua zi de proteste, în jur de 15-20 de persoane adunându-se și aseară, după ora 22:00. Jandarmii i-au vizitat și le-au dat avertismente pentru că nu au respectat restricțiile de circulație și au ieșit afară după ora 22:00.

Se pare că protestul are autorizație. Aceasta a fost cerută de către reprezentanții sălilor de sport. Autoritățile centrale au hotărât ca, printre altele, la o incidență a cazurilor de Covid-19 care depășește 4/mie să se închidă și sălile de sport. Li s-au alăturat, însă și alți bistrițeni nemulțumiți de aceste restricții.

UPDATE:

La un moment dat, protestatarii au vrut să pornească în marș, pe străzile orașului. Cei de la Dialog IJJ le-au explicat că autorizație e DOAR pentru protest în fața Instituției Prefectului, așa că s-a renunțat, într-un  final, la idee.

În urma acțiunii de protest de astazi Jandarmeria a aplicat 10 sancțiuni, astfel: o amenda de 500 de lei si 9 avertismente scrise pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală” au transmis reprezentanți IJJ BN.

Protestatarii se vor întâlni și mâine, dar și poimâine, de la ora 18.00 la 19.00, pentru a-și exprima nemulțumirile. Întâlnirea va avea loc în aceeași locație.

Imagini de la protest puteți urmări AICI.

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

5 moduri prin care să-ți surprinzi partenerul

Simți că rutina îți acaparează relația? Surprinde-ți partenerul cu gesturi mici, dar însemnate, care să mențină...

Cauți ansambluri de joacă outdoor și jucării de sezon pentru cei mici?! La FILEXPO găsești de toate!

Dacă ești în căutarea unor jucării de sezon pentru copii, dacă vrei să faci un cadou...

Weekend mediteraneean, pe Pietonal: scoici, calamari, pui de baltă, caracatițe, gătite de bucătari pricepuți!

Finalul acesta de săptămână vi-l puteți petrece savurând bunătăți mediteraneene și orientale. Pe Pietonalul Liviu Rebreanu...