4.4 C
Bistrița
miercuri, octombrie 20, 2021

FOTO/VIDEO: A venit iarna pe creste! Ninge și temperaturi de 0 grade în Pasul Rotunda

Temperaturile au scăzut brusc în toată țara. Și la Bistrița, termometrele indicau 3 grade Celsius în această dimineață. La munte ninge ușor și se înregistrează 0 grade Celsius în pasul Rotunda.

Vara s-a dus, iar toamna tocmai a devenit una friguroasă. În aceasstă dimineață, la Bistrița, termometrele indicau 3 grade Celsius.

Astfel, în munți, temperaturile scăzute au favorizat inclusiv ninsoarea. Se pare că de la ora 08.00, în Munții Rodnei, ninge.

Conform informațiilor oferite ieri de Mihai Bălan, de la MeteoBN, astăzi este mai frig cu 12°C fațā de cât am fi aşteptat, prin comparație cu mediile multianuale!

Jandarmii montani au trimis câteva imagini cu ninsoarea din Pasul Rotunda, unde se înregistrează 0 grade Celsius.

Prima ninsoare la munte! Jandarmii montani Rodna informează că în Pasul Rotunda, pe traseul Șaua Gaja-Lacul Lala, la 1.200 m altitudine este lapoviță iar la peste 1.600 m altitudine ninge. Temperatura înregistrată este de 0 grade Celsius. Ceața este densă iar vizibilitatea este redusă sub 50 m.

Pentru a evita situațiile nedorite pe timpul drumețiilor în zona de munte, jandarmii care acționează zilnic pe traseele montane vă recomandă:

  • informați-vă asupra itinerariului propus, a gradului de dificultate, a condițiilor climaterice locale și consultați prognoza meteo înainte de a pleca în drumeție;
  • purtați un echipament adecvat;
  • în zonele aglomerate respectați măsurile de protecție individuală pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2;
  • folosiți numai traseele marcate şi să urmăriți marcajele de pe traseu;
  • respectați semnificația indicatoarelor de pe traseu.
  • nu hrăniți animalele sălbatice și nu vă apropiați de acestea.

În cazul apariției unei situații de dificultate sau de risc la adresa integrității, sănătății sau a vieții solicitați ajutorul autorităților prin intermediul numărului unic pentru apeluri de urgență 112” transmit aceștia.

 

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Ai nevoie de un utilaj în construcții?! Poți CUMPĂRA/ÎNCHIRIA oricând de la Utilaje Bistrița

Te-ai apuca de construit, de demolat sau de modificat o construcție, dar n-ai cu ce lucra....

Se fac angajări la Geoplast, Salon Claudia, IMP România și Leoni! Locuri de muncă, disponibile în Bistrița

Se fac angajări la Geoplast, Restaurant Jacqueline, Supercom, Transmixt și Salon CLAUDIA! Locuri de muncă disponibile sunt și la Restaurant Subway Viișoara, RCS & RDS și Electroplast. Leoni are nevoie de 275 de muncitori cablaje. Oferta completă, mai jos: 

De ce ai nevoie de Magic 5 Bistrița pentru afacerea ta?

Magic 5 Bistrița este ingredientul lipsă ce va ajuta la propulsarea afacerii dumneavoastră către următorul nivel.