3.9 C
Bistrița
miercuri, februarie 21, 2024

FOTO/VIDEO: A venit iarna pe creste! Ninge și temperaturi de 0 grade în Pasul Rotunda

Temperaturile au scăzut brusc în toată țara. Și la Bistrița, termometrele indicau 3 grade Celsius în această dimineață. La munte ninge ușor și se înregistrează 0 grade Celsius în pasul Rotunda.

Vara s-a dus, iar toamna tocmai a devenit una friguroasă. În aceasstă dimineață, la Bistrița, termometrele indicau 3 grade Celsius.

Astfel, în munți, temperaturile scăzute au favorizat inclusiv ninsoarea. Se pare că de la ora 08.00, în Munții Rodnei, ninge.

Conform informațiilor oferite ieri de Mihai Bălan, de la MeteoBN, astăzi este mai frig cu 12°C fațā de cât am fi aşteptat, prin comparație cu mediile multianuale!

Jandarmii montani au trimis câteva imagini cu ninsoarea din Pasul Rotunda, unde se înregistrează 0 grade Celsius.

Prima ninsoare la munte! Jandarmii montani Rodna informează că în Pasul Rotunda, pe traseul Șaua Gaja-Lacul Lala, la 1.200 m altitudine este lapoviță iar la peste 1.600 m altitudine ninge. Temperatura înregistrată este de 0 grade Celsius. Ceața este densă iar vizibilitatea este redusă sub 50 m.

Pentru a evita situațiile nedorite pe timpul drumețiilor în zona de munte, jandarmii care acționează zilnic pe traseele montane vă recomandă:

  • informați-vă asupra itinerariului propus, a gradului de dificultate, a condițiilor climaterice locale și consultați prognoza meteo înainte de a pleca în drumeție;
  • purtați un echipament adecvat;
  • în zonele aglomerate respectați măsurile de protecție individuală pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2;
  • folosiți numai traseele marcate şi să urmăriți marcajele de pe traseu;
  • respectați semnificația indicatoarelor de pe traseu.
  • nu hrăniți animalele sălbatice și nu vă apropiați de acestea.

În cazul apariției unei situații de dificultate sau de risc la adresa integrității, sănătății sau a vieții solicitați ajutorul autorităților prin intermediul numărului unic pentru apeluri de urgență 112” transmit aceștia.

 

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Clinica Sanovil caută specialist Resurse Umane și recepționist, ROMBAT are nevoie de metrolog, inginer și operatori

Noi locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, Eurocompozite, Rombat și Fan Courier. CML are nevoie de doi topometriști, iar Electroplast caută manager și operatori. Oferta completă – mai jos:

14 Februarie este aici! Reduceri speciale, la SPOT GSM, de Ziua Îndrăgostiților

Cu ocazia Zilei Îndrăgostiților, vă invităm să ne vizitați în magazinele noastre din Bistrița: Calea Moldovei 40 (box Kaufland), respectiv Bd. Independenței 97-99 (incintă Kaufland) unde vă puteți răsfăța pe voi și pe cei dragi cu cele mai frumoase și utile accesorii GSM.

Se fac angajări la Electroplast Bistrița: Se caută Key Account manager și operatori

Noi locuri de muncă sunt disponibile la ELECTROPLAST Bistrița, care angajează Key Account Manager și operatori Cabluri Electrice. Patiseria Sweet Iris de pe Năsăudului are nevoie de vânzătoare. NOI locuri de muncă, la CML, Fan Courier, Leoni și Aquabis. Oferta completă – mai jos: