7.7 C
Bistrița
sâmbătă, martie 25, 2023

FOTO/VIDEO: „Așa arată o viitoare tragedie”, susțin bârgăuanii! Primarul din Joseni susține că nu este nicio problemă

Un pod pietonal din Josenii Bârgăului are baza unui picior… roasă de ape. Bârgăuanii susțin că „așa arată o viitoare tragedie”. Primarul comunei consideră că nu este nicio problemă, ba este chiar normal, datorită apei mari care a fost în ultima perioadă.

Câțiva cetățeni îngrijorați, din comuna Josenii Bârgăului, au trimis peadresa redacției câteva imagini cu puntea pietonală din Josenii Bârgăului, de peste râul Bistrița.

Aceștia susțin că există riscul producerii unei tragedii, deoarece apa ar fi ros la bază picioarele podului. Un picior ar fi înclinat „ca turnul din Pisa – semn că și el are baza ruptă de ape”, iar la un al doilea picior, s-ar vedea clar cum apa a ros din bază.

Contactat de reporterii Bistrițeanul.ro, primarul comunei a explicat, în primă fază, care e situația cu piciorul înclinat.

Piciorul ăla așa a fost, prost proiectat, de la început! Dar așa este el, nu s-a înclinat, așa a fost dintotdeauna. Mai mult, turnul din Pisa este înclinat la 28,5 grade, iar piciorul podului acestuia e doar de 4 grade înclinație. Cât despre celălalt picior, am pus în toamnă pietre acolo. Am turnat plăci de beton și am consolidat. Dar au fost ape mari în ultima perioadă, iar după ce se vor retrage apele, vom vedea dacă mai e nevoie de intervenție”, a explicat, în prima fază, Nicolae Vrîncean, primarul comunei Josenii Bârgăului.

Ulterior, primarul a fost în teren, dar și-a susținut poziția și după analiza la fața locului.

„Sunt aici, am văzut. Apele au început să scadă și da, au ros puțin din baza piciorului podului. Dar e și normal la ce ape am avut în ultima vreme. DAR, nu e nicio problemă. Nu se va produce nicio nenorocire. Pe când apele se vor mai retrage, vom mai consolida. Nu există nicio problemă de prăbușire. Sunt aici, văd care e situația, dar nu e motiv de îngrijorare”, a subliniat Nicolae Vrîncean.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Mâine se deschide AmaZone Bistrița, primul magazin cu produse resigilate sau lichidări de stoc Amazon, din județ!

Peste 1.000 de produse, cu reduceri de 50 %, îi așteaptă mâine pe bistrițeni la AmaZone...

Un nou magazin ZOO Hobby, în Ștefan cel Mare, lângă Cotidian

Bistrițenii  din partea de sus a orașului au de acum un magazin destinat animăluțelor lor de...

Easy Solution Bistrița – servicii profesionale de curățenie pentru firme și instituții

Lasă grija curățeniei biroului, firmei sau halei pe mâna celor de la Easy Solution: Specializați în...