-10.4 C
Bistrița
joi, februarie 9, 2023

FOTO/VIDEO: Binecuvântarea care a pansat rănile… „Ne-a făcut mai buni, mai sensibili unii față de ceilalți”

Emoționantă și sobră ceremonie, astă-seară, în fața Bisericii Evanghelice. Reprezentanți ai tuturor cultelor din oraș, dar și ai Forumului Democratic German, profesori de istorie sau de limba germană, bistrițeni sau reprezentanți ai societății civile din oraș au comemorat incendiul din 11 iunie 2008.

Ceremonia a început cu câteva cuvinte ale părintelui Johann Dieter Krauss: 

[arve url=”https://youtu.be/BTyWIFOxBOM” /]

Suntem copiii acelui Dumnezeu care se îndură de copiii lui, care-i iubește, care – câteodată – îi și pălmuiește. Poate pentru mulți dintre noi seara zilei de 11 iunie 2008 a fost ca o palmă. A fost una dintre multele palme pe care le-am resimțit. Dar nu a fost palmă dată de Dumnezeu. El a îngăduit-o, ca să ne facă mai buni.

Iar eu îndrăznesc să spun că ne-a făcut mai buni. Ne-a făcut mai sensibili unii față de ceilalți. În urma acelui incendiu am fost martorii unei solidarități nemaicunoscute. Cel puțin eu nu am mai cunoscut o asemenea solidaritate. Dar Dumnezeu a vărsat asupra noastră binecuvântarea sa care a pansat rănile și ne-a ajutat să ne ridicat iar privirile…”, a mărturisit preotul Johann Dieter Kraus.

Acesta a remarcat și frumusețea cu care au bătut clopotele – dăruite de Comunitatea Bistrițenilor din Germania, Austria și de pretutindeni. 

A devenit deja o tradiție, în ultimii 12 ani, la Bistrița. În fiecare an, în seara de 11 iunie, locuitorii orașului și reprezentanții tuturor cultelor religioase din oraș își dau întâlnire lângă Biserica Evanghelică din centru. 

[arve url=”https://youtu.be/BTyWIFOxBOM” /]

Mai important decât faptul că Biserica Eveanghelică renaște astăzi este acela că solidaritatea pe care a declanșat-o acel trist eveniment ne face să privim cu încredere spre viitor. Să realizăm că astfel de încercări ne pot face mai buni, indiferent de ambițiile și pasiunile care, uneori, par a domina viața noastră”, a transmis primarul Ovidiu  Creţu. 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Clinica Sanovil caută economist, Electroplast angajează Key Account Manager, Rombat are nevoie de operatori producție

Electroplast angajează Key Account Manager, iar Crama Jelna are nevoie de recepționer SPA, ospătar și personal curățenie. Clinica Sanovil caută un economist priceput, Rombat - operatori producție...

Se fac angajări la Crama Jelna, Clinica Sanovil și Electroplast

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Electroplast care angajează Key Account Manager. Crama...

Amicii Building angajează ingineri constructori și finisori amenajări interioare/exterioare! NOI locuri de muncă, în Bistrița

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la AMICII  BUILDING, unde este nevoie de finisori...