18.4 C
Bistrița
duminică, iulie 3, 2022

FOTO/VIDEO: Bistrița a „adjudecat” ȘASE din cele 26 de premii oferite în cadrul Galei Elitelor Medicale

A șasea ediție a Galei Elitelor Medicale a avut loc azi la Bistrița. Din cele 26 de premii acordate, ȘASE au revenit Bistriței. Chiar și președintele CJ BN a fost onorat pentru aportul adus sistemului sanitar din județ.

Cinematograful Dacia a găzduit azi un eveniment național: a șasea ediție a Galei Elitelor Medicale. În cadrul festivității au fost acordate 26 de premii pentru șapte categorii medicale.

Este un eveniment de recompensare a performanțelor medicale de excepție. Vă mărturisesc că sănătatea este un punct important pe agenda autorităților județene bistrițene: atât prin investițiile în infrastructura medicală realizate de Consiliul Județean, cât și prin prețuirea la justă valoare a personalului medical. Spitalul Județean de Urgență Bistrița și Consiliul Județean Bistrița Năsăud, prin ceea ce au făcut, au reușit să creeze un etalon demn de urmat de întreaga țară”, a declarat Ionuț Geană, inițiatorul Galei și fondatorul Ziarului Medical.

Președintele Consiliului Județean a vorbit despre investițiile făcute în Spitalul Județean de Urgență Bistrița în ultimii opt ani.

Am decis, cu colegii, să luăm ca prioritate ZERO sistemul sanitar (…). Primim scrisori de mulțumire de la persoane care au primit vindecare cu ajutorul medicilor de la noi. Da, avem investiții în jur de 50 de milioane de euro, dar cu ceea ce se va mai face, investițiile la Spitalul Județean de Urgență Bistrița trec de 85 de milioane de euro. Dar am investit și în personal, având peste 90 de medici atrași”, a declarat, între altele Radu Moldovan.

Acesta a primit o distincție pentru „Contribuția consistentă adusă în dezvoltarea și modernizarea infrastructurii sanitare”.

ȘASE din cele 26 de premii au „ajuns” la Bistrița

În cadrul Galei s-au oferit 26 de premii de excelență în diferite domenii medicale. ȘASE dintre acestea au ajuns la Bistrița.

 • Medic neurochirurg Andrei Farcaș – „Doctorul care ia durerea cu mâna!”: „Sunt emoționat. Mă simt onorat și… mergem înainte!
 • Lucian Colța, șef secție obstretică ginecologie – Cei mai mulți pacienți externați și vindecați: „Uneori, ca să fii elită, nu trebuie să faci performanță deosebită ci să faci lucruri obișnuite în condiții deosebite. Acest trofeu e pentru toată secția. Le mulțumesc!”
 • Medic Ortoped Bogdan Bumbu: „Sunt foarte emoționat. După muncă, apar și rezultate. Mulțumesc echipei mele și soției mele!
 • asistent medical principal Diana Georgeta Ursa – asistenta medicală a anului în cadrul SJUB: „Acest premiu înseamnă foarte mult pentru toți asistenții medicali din Spitalul Județean Bistrița. Mai ales în ultimii doi ani în care am muncit foarte mult..
 • Colegiului Medicilor Bistrița-Năsăud – dr Dănuț Cocoi: „Sunt uimit, deoarece de obicei Colegiul Medicilor oferă premii. Acum, Colegiul Medicilor este cel onorat!
 • Spitalul Județean de Urgență Bistrița, prin Gabriel Lazany, pentru „Înaltă performanță în managementul sănătății”

Sunt patru lucruri care am reușit să le realizăm la Bistrița și care ne-au adus unde suntem azi: 

 • UNU – am reușit să facem o echipă managerială profesională
 • DOI – am sudat echipa spitalului – tot colectivul unit
 • TREI – am reușit să-i dezvolt președintelui Consiliului Județean pasiunea pentru spital
 • PATRU – investițiile făcute în spital de-a lungul timpului

Și mă bucur și că punem bazele unei universități medicale la Bistrița, prin parteneriatul cu UMF Târgul Mureș”, a declarat Gabriel Lazany.

Au mai primit distincții, cu „legături bistrițene” și:

 • Dorna Medical – în județul nostru din 2007
 • Rectorul Prof. univ. dr. Leonard Azamfirei al UMFST Târgu Mureș și Ioan Cotoi (decan al UMFST Târgu Mureș). Din toamnă, la Bistrița, se va deschide prima ramură educațională universitară: „Sperăm să punem un C la Spitalul Județean de Urgență Bistrița, ca să devină Spitalul Județean Clinic de Urgență Bistrița
 • Ministrul Sănătății Alexandru Rafila – care a participat la deschiderea UPU SMURD Bistrița și care a dat județul nostru drept exemplu de bună practică și profesionalism în domeniul sănătății
 • prof. Dr. Dafin Mureșanu, fondatorul RoNEURO, Centrul de diagnostic și cercetare al bolilor neurologice: „Eu sunt bistrițean la origini, și deci mă bucur să fiu aici acasă. Sunt mândru să fiu bistrițean prin naștere și clujean prin devenire”.
 • Președintele Consiliului Județean, Radu Moldovan, a oferit o distincție și profesorului Grigore Băciuț, prieten și ajutor „de nădejde”.

Întregul eveniment poate fi urmărit AICI:

Imagini FOTO:

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Cum să aveți mai puține jucării pentru copii

Jucării. Uneori, parcă sunt peste tot... ca o armată nesfârșită într-un război fără sfârșit. În ultimii...

Sortimentele de salam pe care trebuie să le încerci

Este unul dintre cele mai populare tipuri de cârnați din lume! Dar ce este mai exact? Acest...