2.4 C
Bistrița
sâmbătă, aprilie 20, 2024

FOTO/VIDEO. Brickenburg, la Bistrița, cu uluitoare nave spațiale, Moș Crăciun zburând prin aer și o discotecă…!

Pasionații de construcții lego de la Brickenburg au adus și în acest an, la Bistrița, o lume cu totul fantastică: o impresionantă instalație de led-uri, o tabletă în mijlocul a mii de jucării, reflectoare, muzică electro și zeci de spectatori, dar și un sat de iarnă sau o faimoasă scenă din îndrăgitul Frozen, alături de Moș Crăciun care zboară prin aer cu o sanie…

Nu aveți voie să ratați, în acest weekend, la Casa Argintarului, fabuloasa expoziție Brickenburg! Sunt sute de mii de cărămizi LEGO admirabil îmbinate în construcții cu adevărat grandioase. Punctul de atracție îl reprezintă opera clujeanului Laszlo Balogh care a reconstituit din piese Lego un festival Electro Dance Music! Cu migală, atenție și răbdare autorul a reușit să „construiască” atmosfera unui astfel de eveniment, în care a inclus publicul entuziast – între care l-a inclus chiar și pe celebrul uriaș verzui Hulk. Din construcție nu lipsesc elementele de sonorizare și jocurile fascinante de lumini.

Toni Tocaci de la Asociația Brickenburg, filiala Bistrița, impresionează cu o fascinantă fabrică de nave spațiale, în timp ce Vlad Marțian continuă să construiască și să adauge noi elemente la satul de iarnă început acum doi ani:

Este deja o tradiție (extrem de apreciată printre prichindei) ca organizatorii să pună la dispoziția celor mici și o masă cu mii de piese lego cu care vizitatorii pot să-și demonstreze creativitatea, construind pe loc.

De altfel, zeci de elevi sosiți cu clasa, alături de învățătoarele lor, au luat cu asalt și ieri și astăzi Casa Argintarului, unde au petrecut minute întregi construind și închipuind diverse construcții.

[arve url=”https://youtu.be/Lm2TD1TEtQo” /]

Expoziția va putea fi vizitată astăzi, până la ora 19:00, sâmbătă, 8 decembrie, între orele 11:00–19:00, iar duminică, 9 decembrie, între orele 11:00–17:00. Intrarea este liberă, iar expoziția este dedicată nu doar fanilor LEGO (R), ci și celor mai mari vizitatori, curioși să exploreze lumi fantastice construite din celebrele cărămizi.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la Crama JELNA, Clinica Sanovil și RCB Electro

Crama JELNA are nevoie de bucătar, ajutor bucătar și personal curățenie. Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut, economist, asistent medical generalist. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ROMBAT, RCB Electro, STEWO Năsăud și Aquabis. 

Se fac angajări la Stewo Năsăud și Supercom! Se caută secretară cu abilități de contabilă și operator în Sânmihaiu de Câmpie

Societate comercială din Sânmihaiu de Câmpie angajează secretară cu abilități de contabilă și operator introducere date. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ICPE Bistrița și Restaurant Hotel Coroana. Supercom are nevoie de conducători auto și mecanici, dar și muncitori necalificați. 

Mobilă nouă, fără defecte! Calitate germană, prețuri excelente! Mobilă Outlet Gherla oferă un discount de 10% cititorilor noștri la toate piesele de mobilier! Oferta...

Mobilă Outlet Gherla aduce pe piața din România mobilă nouă, sigilată și de cea mai înaltă calitate, de la furnizori consacrați din Germania. Aici găsiți o gamă variată de mobilier pentru toate încăperile locuinței, la prețuri mult mai mici față de prețul de catalog al furnizorilor.