15.8 C
Bistrița
luni, august 15, 2022

FOTO/VIDEO – Bucuria bike-rilor din Bistrița: S-a inaugurat un pumptrack în parcul municipal

Bucurie mare – dar și câteva mici regrete – pentru bikerii din Bistrița: s-a inaugurat un pumptrack în fosta parcare de lângă Hotel Metropolis. „Dar până la urmă, dacă nu ai voie să faci și scheme, este cam degeaba…”, ne-a mărturisit unul ditnre puștii care au încercat pe bicicletă noua „jucărie”.

Până la urmă, dacă nu ai voie să faci și scheme, este cam degeaba… Pur și simplu e ca o plimbare. N-am văzut pe nimeni să sară încă…! Ne-a zis cineva că nu e voie să facem scheme și să sărim. Eu am un BMX”, ne-a povestit Cristian Pop.

Are 11 ani și se dă pe bicicletă de aproape un an de zile. Astă-seară a venit cu prietenii săi să încerce și noul pumptrack de lângă hotelul Metropolis. 

Dacă aș fi avut eu bani, aș fi introdus totuși niște reguli noi. I-aș fi lăsat și fără cască pe copii, pentru că nu ai unde să cazi de-adevăratelea.

Și chiar dacă mai cazi, asta e! Se mai întâmplă! E totuși un sport extrem, n-ai cum să nu cazi odată și-odată… Și nu aș fi lăsat copii mai mici de 6 ani în zonă. Nu prea se știu da pe biță și ne cam încurcă…”, ne-a mai mărturisit Cristi Pop.

Prietenul său, Luca, în vârstă de 12 ani, a ripostat: casca de protecție merită totuși păstrată ca regulă.

Are tot un BMX, iar înainte a avut o bicicletă simplă, o „trotă” și un skate.

Pare interesant. Dar ar fi meritat să ne lase să facem și scheme. Noi în asta suntem specializați. Dacă ai biță de munte, bănuiesc că e ok pumptrack-ul. Dar eu aș fi făcut un traseu mai lung. Aș fi pus și o limită de vârstă: de la 6 ani în sus. Dar e bine totuși că există și ăsta…”, ne-a mai explicat Luca, elev la Școala Gimnazială Nr 1.

În afara pumptrack-ului proaspăt inaugurat, în Bistrița el obișnuia să se dea cu bicicleta prin Schullerwald, în parcul mare și în anumite zone din oraș cu rampe și scări. I s-au întâmplat și câteva mici accidente. „Cu trotineta mi-am spart arcada, m-am mai julit la coate și la genunchi… Dar așa-i în sportul ăsta, n-ai cum să le eviți…”, ne-a explicat împăciuitor Luca.

Este vorba despre o colaborare Primăria Bistrița – Zarox Pumpyard, pentru amplasarea a două piste. Una este destinată juniorilor de 2+ ani. Este o pistă cu denivelări de 15m tip Beginner.

Există și o pistă pentru cei avansați şi profesionişti – modelul Advanced de 79m lungime cu 6 curbe.

Inaugurarea zonei de pumptrack a avut loc astăzi, în prezența oficialităților locale: 

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

  1. O decizie înteleapta a primăriei Bistriţa de amenajare a pumptrack-ului modular în Parcul Municipal, în parcarea de lângă Hotelul Metropolis, având în vedere că acolo a functionat baza sportiva „Metalul” până în anul 2011. După construirea Hotelului Metropolis, baza sportivă a fost desfiintata ilegal pentru pentru a face loc unei parcări, prin încalcarea Legii 69/2000 actualizată care prevede că schimbarea destinatiei sau desfiintarea unei baze sportive nu este posibilă legal decat prin Hotarare de Guvern si sub conditia obligatorie a construirii prealabile unei alte baze sportive similare, lucru care nu s-a întâmplat. Prin urmare, după 10 ani lucrurile intră în normalitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Daniel Buda, europarlamentar și vicepreședintele Comisiei de Agricultură din Parlamentul European: „Irigațiile sunt o prioritate pentru Guvernul Ciucă”

Daniel Buda, europarlamentar și vicepreședintele Comisiei de Agricultură din Parlamentul European: „Irigațiile sunt o prioritate pentru...

6 sfaturi ca să aveți grijă de o minge de fotbal

Folosită în mod corespunzător, mingea de fotbal poate rezista ani de zile. În mod necorespunzător, s-ar...

PRO COMPRESOARE, soluția ta pentru problemele cu filtrul de particule, s-a mutat în casă nouă

Echipa PRO COMPRESOARE, soluția ideală pentru cei care au probleme cu filtrul de particule, s-a mutat...