1.1 C
Bistrița
sâmbătă, noiembrie 26, 2022

FOTO/VIDEO Camionul de Crăciun a ajuns la majorat! Camioanele cu cadouri, „întârziate” de o furtună de zăpadă

Acțiunea „Camionul de Crăciun” își sărbătorește anul acesta majoratul. Cele 18 camioane care vin tocmai din Germania vor duce cadouri la 21.000 de copii din 6 județe. Din cauza zăpezii și a viscolului, 18 din cele 20 camioane au rămas blocate în Piatra Craiului, fiind nevoie de intervenția autorităților de acolo pentru a-și putea continua drumul și a ajunge la destinație.

Peste 21.000 de copii din 6 județe îl așteaptă astăzi pe Moș Crăciun. Mai exact așteaptă camionul lui Moș Crăciun, o acțiune care anul acesta împlinește 18 ani, desfășurată de Asociația Tășuleasa Social, în colaborare cu Die Johanniter din Germania.

De altfel, nemții sunt cei care pregătesc pachetele pentru familiile din România și aceștia pun la dispoziție și transportul. Camioanele sunt încărcate în a doua zi de Crăciun, pentru ca pe 28 să fie în România.

Anul acesta, din cauza unei furtuni de zăpadă, 18 din cele 20 de camioane au rămas blocate în Piatra Craiului, asociația apelând la autoritățile locale pentru deszăpezirea drumului. În cele din urmă camioanele au reușit să treacă, însă șoferii au ajuns în pat abia la 3:00 noaptea.

„De data aceasta au avut chiar un drum greu. Pentru noi a fost important să fie toți oamenii odihniți (n.r. șoferii de camioane), însă din păcate abia la 3:00 noaptea am reușit să îi punem pe toți în pat. Am avut o furtună de zăpadă înainte de Piatra Craiului, în județul Bihor la graniță cu județul Cluj. Încerc de fiecare dată să chem autoritățile să participe alături de noi. Au venit 5 mașini care au deszăpezit, pentru că aveam 18 camioane blocate”, a precizat Alin Ușeriu, administratorul Tășuleasa Social.

Din cele 21.000 de cadouri, jumătate au fost împărțite în mai multe localități din Bistrița-Năsăud, prin intermediul unităților de învățământ. În pachete, copiii au găsit culori, jucării, dulciuri, dar și făină, ulei și produse de îngrijire.

Unii voluntari vin în România cu Camionul de Crăciun de peste 10 ani, chiar dacă asta înseamnă să își petreacă Revelionul într-o parcare.

Cei care au primit cadouri vor avea ocazia să se revanșeze, participând anul viitor la Ziua Voluntarului Mic. Aceasta va avea loc anul viitor în luna iunie și va presupune o acțiune de voluntariat.

 

 

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

MATEROM Automotive Bistrița: Treci prin iarnă fără griji!

Venirea iernii este o certitudine, așa că asigură-te că autoturismul tău este pregătit. Verifică-i frânele, farurile...

S-au specializat afară în curățenie, inclusiv după incendii, iar acum le arată bistrițenilor ce au învățat! EASY SOLUTION – servicii profesionale de curățenie pentru...

Povestea EASY SOLUTION, cea mai nouă firmă de curățenie care își oferă serviciile complete bistrițenilor, este...

S-a deschis SOF GSM, magazin de accesorii pentru telefoane, pe strada Andrei Mureșanu din Bistrița

Un nou magazin de accesorii pentru telefoane s-a deschis în Bistrița, pe strada Andrei Mureșanu, chiar...