15.5 C
Bistrița
luni, septembrie 25, 2023

FOTO/VIDEO: Cântecele de pe Valea Bârgăului au făcut senzaţie şi în Spania

Cântecele folclorice de pe Valea Bârgăului au făcut senzaţie, zilele trecute, în oraşul Tarancón din Spania: aici s-a desfăşurat un festival multicultural la care au participat marocani, italieni, spanioli, dar şi câţiva bistriţeni stabiliţi acolo de ani de zile.

Doamna Violeta Vârtic care coordonează activitatea Asociaţiei româno-spaniole Hisparucuenca ne-a invitat la acest festival al tradiţiilor populare. Iar noi am acceptat bucuroşi. A fost un public numeros, iar atmosfera a fost foarte frumoasă…”, a povestit pentru Bistriţeanul.ro Ilie Ilieş din Tureac (Tiha Bârgăului), stabilit de aproape 15 ani cu familia sa, în Spania.

Violeta Vârtic

Cânt aici de vreo 4, 5 ani, pe la diverse evenimente. Ne mai astâmpărăm dorul de ţară… La spectacol a participat şi solista Tudorica Brumă, dar  şi Alexandru Cristurean, un violonist foarte talentat din Spermezeu…”, a povestit Ilie Ilieş.

Spectacolul Asociaţiei Hispano-Rumana desfăşurat zilele trecute în provincia de Cuenca din Spania şi-a propus să promoveze tinerele talente, dar a oferit publicului spaniol şi ocazia de a gusta din tradiţionalele sarmale româneşti:

 

Artiştii invitaţi au smuls ropote de aplauze din partea publicului prezent: „La unison se striga: Bravooo, Eenhorabuena, Felicidades!, au transmis organizatorii.

[arve url=”https://www.facebook.com/100012220025089/videos/712119925872002/” /]

Asociaţia româno-spaniolă Hisparucuenca a organizat şi un stand, oferind  vizitatorilor o serie de informaţii despre activitatea şi proiectele desfăşurate de asociaţie.

Nu au lipsit nici detaliile despre România – fotografii, obiecte de artizanat, oferte turistice, ziare sau cărţi în limba română care au trezit interesul publicului.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

NOI locuri de muncă la Michaela’s Brasserie, Transmixt, Masterfoam și Tehnoprod Plast SRL

Michaela’s Brasserie are nevoie de ajutor cofetar, brutar – patiser și ospătar. Transmixt caută șoferi de autobuz. Se oferă salariu corect, bonuri de masă, condiții de lucru moderne, instruiri dedicate și alte avantaje specifice. Ce alte locuri de muncă sunt diponibile în Bistrița:

Cel Mai Cool Desert – Bubble Waffle – a ajuns la Năsăud!

Copiii și adolescenții din Năsăud sunt în extaz, de ieri! Cel mai cool desert – bubble waffle – a ajuns și în orașul lor! Cei doi foști colegi de liceu și-au extins afacerea delicioasă, deschizând un punct și în orașul academicienilor - Năsăud.

Antreprenorii din Regiunea Nord-Vest sunt invitați la Oradea pe 14 septembrie să se înscrie în programul ScaleOut 4X10, organizat de RBL și ING Bank

Antreprenorii din Regiunea Nord-Vest (Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Satu Mare și Sălaj) sunt invitați la Oradea, pe 14 septembrie 2023, cu ocazia lansării ScaleOut 4x10 - program de scalare organizat de Fundația Romanian Business Leaders (RBL) și ING Bank România.