9.9 C
Bistrița
sâmbătă, februarie 24, 2024

FOTO/VIDEO – Casa Colecțiilor: Un obiectiv turistic de excepție, deschis publicului până la sfârșitul anului

Sunt în plină desfășurare lucrările pentru reabilitarea și realizarea unui obiectiv turistic de excepție: Casa Colecțiilor și a Documentelor de Patrimoniu din Bistrița. Clădirea este situată pe Bulevardul Independenței, Nr 24. O bună perioadă de timp aici a trăit Matei Eminescu – fratele poetului Mihai Eminescu.

Consiliul Județean Bistrița-Năsăud a anunțat că perla arhitecturală construită în anul 1912 va găzdui evenimente culturale. Aceasta va avea funcție muzeală și de arhivă, păstrând exemplare valoroase de carte de patrimoniu. 

Clădirea Consiliului Județean Bistrița-Năsăud se află în grija Bibliotecii Judeţene „George Coşbuc” condusă de scriitorul și preotul Ioan Pintea.

Imobilul va avea amenajate săli speciale pentru manuscrise, dactilograme şi cărţi care au fost donate Bibliotecii Judeţene.

Între cele mai importante donații se află și manuscrise aparținând lui Eugen Lovinescu, Ion Marin Sadoveanu, Nicolae Manolescu sau Ana Blandiana. 

Clasicii literaturii române, născuţi în judeţul Bistrița-Năsăud (Andrei Mureşanu, Liviu Rebreanu, George Coşbuc, Ion Pop Reteganul, Veronica Micle, etc.) vor avea şi ei săli în care le va fi expusă opera.

Casa Colecțiilor va fi o bibliotecă înzestrată cu colecţii personale de carte şi manuscrise. Elevii și studenții vor putea face aici cercetare, având la dispoziție oportunități pentru a elabora lucrări de specialitate.

Clădirea va fi însă şi o instituţie integrată în circuitul turistic. Astfel încât toţi cei interesați să poată intra în contact cu colecțiile și documentele de patrimoniu de aici.

La finalul anului, vă așteptăm la un eveniment de excepție, într-una dintre cele mai frumoase Case ce adăpostește comori între coperți: Casa Colecțiilor și a documentelor de patrimoniu.

Continuăm să ne protejăm patrimoniul și elementele de identitate locală. Transformăm clădirile istorice în case de întâlnire a culturii, creativității, oamenilor și lucrărilor valoroase”, a anunțat Emil Radu Moldovan, președintele Consiliului Județean BN. 

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Stil german, prețuri românești: Mobila Outlet Gherla aduce pe piața din România mobilă nouă, de calitate, la prețuri excelente!

Mobila Outlet Gherla aduce o nouă dimensiune confortului în locuința ta, oferind mobilă NOUĂ, de înaltă calitate, importată direct din Germania, la prețuri accesibile. Cu un showroom de 700 de metri pătrați și o prezență online extinsă, Mobila Outlet Gherla își propune să devină destinația preferată a iubitorilor de confort.

Clinica Sanovil caută specialist Resurse Umane și recepționist, ROMBAT are nevoie de metrolog, inginer și operatori

Noi locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, Eurocompozite, Rombat și Fan Courier. CML are nevoie de doi topometriști, iar Electroplast caută manager și operatori. Oferta completă – mai jos:

14 Februarie este aici! Reduceri speciale, la SPOT GSM, de Ziua Îndrăgostiților

Cu ocazia Zilei Îndrăgostiților, vă invităm să ne vizitați în magazinele noastre din Bistrița: Calea Moldovei 40 (box Kaufland), respectiv Bd. Independenței 97-99 (incintă Kaufland) unde vă puteți răsfăța pe voi și pe cei dragi cu cele mai frumoase și utile accesorii GSM.