25.3 C
Bistrița
vineri, august 19, 2022

FOTO/VIDEO – COD GALBEN de viscol și ninsori până deseară! CARE e situația drumurilor în județ:

Codul Galben de viscol și ninsori s-a extins până deseară, la ora 20:00. În mare parte este vorba de zona înaltă a județului. AFLĂ care este situația pe drumurile județene:

Administrația Națională de Meteorologie a emis un mesaj de Atenționare meteorologică COD GALBEN, valabilă în intervalul 11.02.2019, ora 20:00 – 12.02.2019, ora 20:00, de intensificări ale vântului și zăpadă spulberată în zona montană înaltă.

În zona înaltă de munte, vântul va prezenta intensificări cu rafale ce vor depăși 80…100 km/h, spulberând zăpada și determinând scăderea vizibilității.

Zeci de polițiști și utilaje de deszăpezire au fost prezente, încă de ieri după-masă, în zonele afectate, pentru o bună desfășurare a traficului rutier.

Astăzi, de dimineață, în Tihuța traficul se desfășura cât de cât în condiții normale.

În urmă cu aproximativ o oră, vântul a început din nou să bată în zona mai înaltă a județului.

Informare starea drumurilor în urma avertizărilor meteo de COD GALBEN de intensificări ale vântului și zăpadă spulberată în zona montană înaltă: utilajele de deszăpezire intervin încontinuu pentru curățarea drumului; momentan, nu sunt restricții de circulație. Atenție! La limita cu județul Suceava, ninge și este viscol foarte puternic. Rugăm șoferii să circule cu maximă prudență și să adapteze viteza la condițiile de drum!
Poliția Rutieră monitorizează traficul. Dealul Târgului, Tureac, Prundu Bârgăului, Pasul Tihuța”, au scris reprezentanții Prefecturii Bistrița.

În urmă cu puțin timp a început să ningă, din nou, în Pasul Tihuța.

„A început din nou să ningă, camioanele sunt conduse de utilaje de deszăpezire. Au fost suplimentate echipajele pentru schimbul doi, cu două mașini, pentru zona Valea Străjii – Pasul Tihuța”, mai spun reprezentanții Prefecturii.

[arve url=”https://www.facebook.com/PrefecturaBN/videos/173762360597125/” maxwidth=”300″ aspect_ratio=”1:1.8″ /]

În momentul de față ninge viscolit la Piatra Fântânele, Dealul Ștefăniței și Rodna.

 

 

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

RED WEEKEND la Alpha Home OUTLET! Orice piesă de mobilier are 30 la sută reducere!

Acest sfârșit de săptămână vine cu o ofertă de nerefuzat la Alpha Home OUTLET. E lichidare...

Sfaturi de siguranță pentru Hoverboard

Hoverboard-urile sunt la modă în acest moment, dar merită cu adevărat să fie atât de populare? Iată câteva sfaturi de siguranță de care să țineți cont dacă trebuie neapărat să aveți această jucărie la modă.