25.9 C
Bistrița
marți, iulie 16, 2024

FOTO/VIDEO: Comercianții de pe Grigore Bălan, revoltați: Lucrează doi-trei oameni, câteva ore pe zi! Dar au închis strada total!

O porțiune a străzii General Grigore Bălan a fost închisă integral pentru lucrările la Linia Verde. Comercianții din zonă au de suferit, scăăzându-le vânzările. ”Înțelegem că e nevoie să se lucreze. Dar cu doi-trei oameni, câteva ore pe zi?!? Mai mult stau decât lucrează!” susțin aceștia.

Acum două săptămâni, o porțiune a străzii General Grigore Bălan se închidea pentru lurările la Linia Verde. Primarul Ioan Turc anunța că NU se va mai putea circula de la sensul giratoriu de la Muzeu până la cel de la spital.

VIDEO: De luni se închide strada General Grigore Bălan. Modificări la Linia Verde și Axa Gării- Năsăudului

Zona respectivă era un vad comercial bun, iar acum, comercianții sunt de-a dreptul revoltați. Vânzările le scad, dar dacă s-ar lucra în ritm intens pe stradă, ar trece mai ușor cu vederea.

Am înțeles că firma asta e abonată la stat. Așa că iau mai multe lucrări, trimit doi-trei oameni, încep lucrările și apoi tărăgănează. Vin, lucrează două – trei ore, apoi iau pauză de masă, apoi mai lucrează două ore, apoi merg acasă. Păi ar trebui să fie plin de lucrători și utilaje pe aici. Nu doi-trei oameni” a explicat vânzătoarea unui magazin de produse de igienă.

În partea spre spital NU există țipenie de om/utilaj care să lucreze

Păi e liniște totală. Mai vin și mai măsoară câte ceva, și gata. Stau la umbră, mai măsoară. NU lucrează. Clienții NU vin, că e cald, și sunt învățați să se dea jos din mașină, să cumpere, să se urce în mașină și să plece. AU scăzut foarte mult încasările” a spus vânzătoarea unui magazin cu produse de panificație și produse din carne.

Singura ”mișcare” este în partea spre muzeu.

Lucrează, aici, în zona asta. Undeva până spre ora cinci. Câteva ore. Dar sâmbăta nu lucrează. Și problema e că nu le-au lăsat la clienți măcar o portiță, cât de cât. Să le fi lăsat sensul acesta giratoriu de la intersecția cu petre Ispirescu. Să poată veni și apoi să se poată întoarce. Au scăzut vânzările mai bine de jumătate!” a explicat vânzătoarea unui magazin de legume – fructe.

Reporterii Bistrițeanul.ro au filmat imaginile ieri la ora 16.00. Era liniște pe stradă, apoi doi bărbați au urcat în două utilaje în partea spre muzeu. Le-au ”mișcat” câteva minute, apoi din nou s-au oprit. Din zona Băncii Transilvania în sus spre sensul giratoriu de la Spital, liniște și pace.

Ieri, Ioan Turc explica pe Facebook că a fost în vizită în teren. Și că lucrările înaintează, dar zilele acestea, accentul s-a pus pe confortul lucrătorilor, date fiind temperaturile de afară.

”Pe strada General Grigore Bălan, e aproape gata decopertarea celui de-al doilea segment de drum, unde straturile vechii structuri a drumului vor fi înlocuite integral pentru realizarea unui carosabil de calitate.

Am fost prezent azi în locațiile amintite ca să observ stadiul lucrărilor și pentru a impulsiona ritmul activității, după zilele toride în care a fost avută în vedere și protejarea muncitorilor din șantiere de disconfortul termic” a scris primarul Bistriței.

ARTICOLE SIMILARE

4 COMENTARII

  1. Le propun comerciantilor sa se obisnuiasca, pentru ca odata cu asfaltarea strazii o sa isi ia adio de la masinile parcate in botul magazinelor, care si asa incurcau traficul

  2. Au miliarde….ce vrei…asta e scopul….multe lucrari si multi prosti sa le plateasca…muta doi oameni cu roaba la zeci de lucrari prin tot orasul…ABONAT LA BANII MEI

  3. Ce spun comerciantii cu ritmul de lucru, sunt de acord, dar temperaturile alea de acum 2 saptamani erau chiar insuportabile.
    Dar ce spun ca macar sa fi lasat un sens liber, nu sunt de acord. Asa se fac lucrari de mantuiala. Trebuie inchis un segment intreg de strada si refacut de la A la Z. Oamenii in tara asta sunt mult prea comozi, parcheaza chiar si in sensurile giratorii (toate 3 de pe grigore balan) doar sa se dea jos in fata magazinului. Asta ar trebuii sanctionat aspru de politia locala.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Clinica Sanovil caută asistent medical generalist, reprezentant medical, fiziokinetoterapeut și infirmieră: Noi locuri de muncă, în Bistrița și Năsăud

Clinica Sanovil angajează asistent medical generalist, reprezentant medical, fiziokinetoterapeut și infirmieră! Delice Pan caută șofer pentru distribuție pâine. Coroana Grand Hotel angajează paznic iar Centrul Micul Prinț caută terapeuți pentru copii și tineri cu autism. NOI locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița și Năsăud:

MATEROM AUTOMOTIVE: Piesele de origine Mercedes-Benz oferă calitate superioară, siguranță și fiabilitate, fiind testate după standarde stricte

Alege Piese de origine Mercedes-Benz de calitate, direct de la sursă – sigure, durabile şi economice. Pentru a garanta că automobilul tău Mercedes-Benz va rămâne întotdeauna un Mercedes original.

MATEROM AUTOMOTIVE: Cele mai îndrăgite modele Škoda au acum un avantaj client de până la 3.050 Euro!

Grăbește-te și profită acum de aceste REDUCERI WOW! Škoda Kodiaq 2024 Selection - Lux și Putere Experimentează luxul...