20.4 C
Bistrița
luni, octombrie 2, 2023

FOTO/VIDEO: Concertul lui Ştefan Hruşcă a avut parte de neaşteptate peripeţii la „Crăciun în Bistriţa-Năsăud”

Mii de bistriţeni au colindat alături de Ştefan Hruşcă, la „Crăciun în Bistriţa-Năsăud”. Curentul s-a întrerupt la un moment dat de câteva ori, însă maestrul colindelor româneşti nu s-a lăsat intimidat, continuând să cânte şi în beznă.

 Atmosfera de poveste a continuat astă-seară, în curtea Muzeului Judeţean. Mii de bistriţeni au trecut pragul instituţiei pentru a colinda alături de Ştefan Hruşcă minunatele-i colinde româneşti.

Deşi curentul s-a întrerupt, la un moment dat, de vreo două ori, Ştefan Hruşcă nu s-a lăsat intimidat şi a continuat să colinde, alături de bistriţenii care şi-au aprins lanternele mobilelor.

[arve url=”https://youtu.be/fIShBC-E2HA” /]

Cea de-a doua zi la „Crăciun în Bistriţa-Năsăud” a debutat cu un concurs caritabil de gătit. Chefele Honoria Ratiu, Elena Rus și Nina Rus i-au coordonat pe jurnaliştii din Bistriţa şi i-au învăţat cum să gătească sarmale pentru pentru familii nevoiașe din Bistrița. Din peisaj nu a lipsit nici tradiţionalul obicei Tăiatul porcului.  

Bistriţenii care au trecut pragul muzeului astăzi au avut ocazia să se aprovizioneze pentru sărbători cu preparate aduse la Târgul „Produs în Bistrița-Năsăud”.

După-amiaza a aparţinut grupurilor de colindători de la Şcoala Populară de Arte din Bistriţa.

Programul zilei a fost animat de momente artistice susţinute de Romică Ţociu şi Cornel Palade. Cu puţin înainte de ora 18:00, când era anunţat concertul lui Ştefan Hruşcă, bistriţenii au invadat cu sutele curtea muzeului.

Nu rataţi mâine, 22 decembrie, la Crăciun în Bistriţa-Năsăud:

10:00 – 19:00 – Dăruieşte, fii mai bun, şi tu poţi fi Moş Crăciun – colectare de cadouri pentru copiii din Preventoriul Ilişua

12:00 – 19:00 – Târgul „Produs în Bistrița-Năsăud” – de Crăciun, de toate de pus pe masă, de „gătat” casa şi de înfrumuseţat gazda

12:00 – 19:00 – Hai la joacă! Într-un decor din satul tradiţional românesc

12:30 – 14:00 – Program artistic şi colinde susţinute de Ansamblul Profesionist „Dor Românesc” de la Centrul Judeţean pentru Cultură Bistriţa-Năsăud

15:00 – 18:00 – Program artistic. Grupuri şi cete de colindători din Budacu de Jos, Dumitriţa, Voştinarii din Căianu Mic, Măgura Ilvei, Flori Dumitrene din Dumitra, Şieu, Şieuţ, Monor, Ilva Mare, Bistriţa Bârgăului, Sîngeorz-Băi şi Teatrul nescris Dor Someşan din Şanţ.

17:00 – 20:00 – „Din casă-n casă” – Întâlnirea Moşului cu copiii – Scrisoare pentru Moş Crăciun

18:00 – 18:30 – Ansamblul de muzică tradiţională al Liceului de muzică Tudor Jarda Bistriţa

Programul zilei va fi animat de momente artistice susţinute de Romică Ţociu şi Cornel Palade.

De la ora 10:00 încolo… – Gourmet Christmas Corner: Premium Food & Wine

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Woooww! Deserturi de toamnă, cu puțin zahăr, surpriza toamnei de la Gelateria Aniela

Gelateria Aniela surprinde, din nou, cu un meniu delicios, de toamnă, numai bun de împărțit cu cineva drag și perfect pentru cei care țin la dietă! Vă așteaptă așadar deserturi de toamnă, inedite și, important, cu puțin zahăr. Pot fi servite pe loc sau la pachet. Dar puteți face și comandă.

REDUCERE 20 la sută, astăzi și mâine, în magazinele MARECOM! Sunt Zilele MARECOM, împlinesc 18 ani de activitate

Producătorul Marecom a ajuns la 18 ani de activitate și sărbătorește alături de clienți, cu oferte...

Caravana Škoda vine la Bistrița

Te așteptăm în 21 și 22 Octombrie 2023, în parcare la Bistrița Retail Park (lângă Selgros), între orele 10:00 și 18:00, pentru două zile pline de surprize, concursuri și premii pentru toată familia. Vizitează-ne și profită de ocazia de a testa multe modele îndrăgite Škoda!