9 C
Bistrița
vineri, mai 14, 2021

FOTO/VIDEO: Cum s-a descurcat tenorul Ștefan Pop în primul concert susținut acasă, după câștigarea Oscarului

Originar din Bistrița, tenorul Ștefan Pop a fost recent laureat cu unul dintre cele mai importante premii acordate soliștilor de operă, similar cu Oscarul care se oferă în cinematografie. Ieri seară a susținut – nu lipsit de emoții – primul concert acasă după distincția primită în Qatar.

A fost un concert cu casa închisă, toate biletele fiind epuizate cu câteva zile înainte de evenimentul așteptat cu sufletul la gură de iubitorii muzicii de operă din Bistrița.

A fost, totodată, primul concert susținut de îndrăgitul tenor Ștefan Pop în orașul natal – după ce recent a fost laureat cu un premiu foarte important:

VIDEO: Tenorul bistrițean Ștefan Pop, distins cu premiul internațional „Oscar della Lirica”!

Duminica de Florii s-a încheiat perfect pentru sute de melomani din Bistrița care l-au urmărit fascinați pe Ștefan Pop – din nou seducător, cald, plin de energie și optimism. L-au aplaudat frenetic, la scenă deschisă, sau l-au acompaniat cu aplauze, pe tot parcursul ariilor interpretate extrem de pasional și convingător…

[arve url=”https://youtu.be/Xmf21l3kntQ” /]

Tenorul bistrițean Ștefan Pop a fost însoțit de prietenii lui, câțiva dintre cei mai buni artiști lirici ai momentului din România, dar și din Europa. A fost vorba despre soprana Diana Țugui – solistă a Operei Naționale Române Cluj-Napoca, dar și de Alin Anca, bass – solist al Operei de Stat din Berlin și al Operei din Hamburg (Germania).

Pe scena Palatului Culturii au urcat și Zoltan Nagy – bariton, solist al Operei de Stat din Viena (Austria). La fel de impresionant s-a dovedit și violonistul Claudiu Hontilă – solist și Concert Maestru al Noii Orchestre Transilvane.

[arve url=”https://youtu.be/GTtKIVmcdJA” /]

Noua Orchestră Transilvană i-a acompaniat pe soliștii invitați la Bistrița, dirijor fiind David Crescenzi – director artistic al Operei Naționale Române din Cluj-Napoca.

Concertul extraordinar de Florii a fost oferit de Consiliul Județean Bistrița-Năsăud și Centrul Județean pentru Cultură Bistrița-Năsăud în parteneriat cu Primăria Bistrița, Centrul Cultural Municipal „George Coșbuc” și Societatea de Concerte Bistrița.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

FOTO/VIDEO: S-a deschis DABO DONER pe Pietonal!

Nu e kebab și nici shaorma. E unicul doner, DABO DONER, și a cucerit bistrițenii de...

Dansează, învață mișcări noi și distrează-te la cursurile YOLO STUDIO! GRATUIT, săptămâna viitoare!

Îți place muzica și vrei să te distrezi? Vrei să înveți să dansezi sau să „prinzi”...

POP&POP Glass Solutions Bistrița – Profesioniști în amenajări cu sticlă și sisteme de glisare inteligente pentru birouri, locuințe sau terase

Ai în plan amenajări cu sticlă la firmă sau acasă?! Pop&Pop Glass Solutions Bistrița sunt profesioniștii...