31 C
Bistrița
marți, iulie 16, 2024

FOTO/VIDEO : De râsu`-plânsu`. Cum a ajuns un bazin care a fost gândit să împiedice inundațiile să inunde o zonă rezidențială

Deși pare greu de crezut, o zonă rezidențială din miezul Bistriței este inundată de un bazin gândit tocmai să protejeze populația de inundații. Asta pentru că atunci când bazinul se umple, Primăria Bistrița, în custodia căreia este, „uită” să-l golească și să evite astfel inundațiile.

La fiecare ploaie mai puternică, locuitorii străzilor Ioan Slavici și Turnului se trezesc cu apa în curte și în beciuri. Asta s-a întâmplat și zilele acestea, de două ori. Prima dată apele le-au acaparat curțile miercuri seara, iar a doua oară chiar noaptea ce tocmai a trecut. Peste 6 gospodării au fost afectate.

Ironia sorții este faptul că această zonă ar trebui să fie protejată de inundații de un bazin, gândit și realizat pe vremea lui Ceaușescu. Acesta trebuie să colecteze apele pluviale din zonă și să le stocheze până la evacuare. Bazinul trebuie însă golit cu ajutorul unor pompe de mare capacitate, care culmea, există.

Pompele respective funcționează doar cu curent trifazic, iar echipamentul din zonă a fost furat, iar Primăria Bistrița, care are în custodie acest bazin, nu s-a mai deranjat să rezolve problema și să protejeze oamenii, care plătesc impozite de… zonă rezidențială.

Angajații Primăriei mai vizitează zona cu un generator de mare capacitate pentru a pune în funcțiune pompele, însă fără grabă… acuză locuitorii din zonă.

„Acesta este un bazin de captare a apei pentru această zonă, considerată inundabilă. Când vine apa mare, întotdeauna se inundă toată zona respectivă. Ar putea fi un om care atunci când crește apa să vină să tragă cu pompele. Atâta vrem, nu cerem altceva. E a doua oară când ne intră apa în curți”, explică unul dintre bistrițenii care s-a trezit cu curtea inundată pentru a doua oară în ultimele zile.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

SUPER PREȚ la noul SUV urban MG ZS, la RUBIN Bistrița: 16.950 Euro – TVA inclus

Ofertă specială, la reprezentanța Rubin Bistrița! Aici ai la dispoziție noul SUV urban MG ZS la un preț fără concurență: 16.950 Euro, TVA inclus.

Clinica Sanovil caută asistent medical generalist, reprezentant medical, fiziokinetoterapeut și infirmieră: Noi locuri de muncă, în Bistrița și Năsăud

Clinica Sanovil angajează asistent medical generalist, reprezentant medical, fiziokinetoterapeut și infirmieră! Delice Pan caută șofer pentru distribuție pâine. Coroana Grand Hotel angajează paznic iar Centrul Micul Prinț caută terapeuți pentru copii și tineri cu autism. NOI locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița și Năsăud:

MATEROM AUTOMOTIVE: Piesele de origine Mercedes-Benz oferă calitate superioară, siguranță și fiabilitate, fiind testate după standarde stricte

Alege Piese de origine Mercedes-Benz de calitate, direct de la sursă – sigure, durabile şi economice. Pentru a garanta că automobilul tău Mercedes-Benz va rămâne întotdeauna un Mercedes original.