12.7 C
Bistrița
sâmbătă, iunie 15, 2024

FOTO/VIDEO. Destine în devenire: Mergeţi înainte cu obsesiile voastre, nu renunţaţi la învăţătură, nu vă vindeţi sufletul…!

„Destine în devenire” a fost tema Galei Comunitarium care s-a desfăşurat ieri seară, la Hotel Metropolis, într-o atmosferă selectă, prietenoasă, inspirată de câteva poveşti de excepţie şi sfaturi cu care au fost înconjuraţi cei 10 tineri extraordinari, sărbătoriţi de Asociaţia Comunitarium şi Pov 21.

Ana Emilia Prisăcaru din Şanţ, elevă în clasa a VII-a, Antonia Adelina Avram din Maieru (elevă în clasa a X-a la CNLR), Rebeka Alexandra Imre din Nimigea de Jos (elevă în clasa a VI-a), Niculina Linul din Rebrişoara (elevă în clasa a VII-a), Ioana Marica (elevă în clasa a VII-a, în Leşu), Raluca Camelia Ureche (din Leşu, elevă la Colegiul „George Coşbuc” din Năsăud), Cristina Oniga (din Poiana Ilvei, acum elevă la Colegiul „George Coşbuc” din Năsăud), Beatrice Curtuiuş (din Chiuza, elevă în clasa a VIII-a), Aurel Isip (din Năsăud) şi Andreea Pop (elevă în clasa a VI-a, în Ilva Mică) au fost elevii de nota 10 sărbătoriţi ieri seară la hotel Metropolis, în cadrul Galei Comunitarium.

A fost a treia ediţie a evenimentului organizat de Asociația Comunitarium și Echipa POV21 care au reuşit, preţ de aproape trei ore, să arunce o punte între destine şi generații, să ofere publicului prezent câteva impresionante poveşti de viaţă, dar şi foarte preţioase sfaturi şi răspunsuri din partea invitaţilor care şi-au împărtăşit experienţa la Gala Comunitarium.

Despre cât de important este să gândim cu mintea noastră, despre binele pe care îl visează părinţii pentru copiii lor şi care nu coincide întotdeauna cu ceea ce îşi doresc copiii – a vorbit scriitorul Marin Mălaicu Hondrari, concluzionând că nu are relevanţă să iei 10 pe linie, în schimb are relevanţă să fii un om care poate ajuta mai târziu alţi oameni: „Mergeţi înainte cu obsesiile voastre, nu renunţaţi la învăţătură, nu vă vindeţi sufletul…”

[arve url=”https://youtu.be/sLdg1XEdZyY” /]

Dora Baba, fondator Scenica, a povestit despre cum a reuşit să creeze o zonă de educaţie nonconformistă bazată pe creativitate – una dintre cele mai importante abilităţi de viitor care le oferă copiilor şansa de a găsi soluţii neaşteptate la diverse probleme, dar şi de a înţelege că succesul nu înseamnă bani, ci împlinire şi mici insule de fericire. „Încercaţi să ajungeţi la steaua voastră şi să staţi acolo unde vă este bine. Alegeţi-vă prieteni buni, nu mulţi. Lumea nu aşteaptă să fie salvată, şi nici nu merită…”

Sorin Moldovan, preot misionar în Bistriţa, a vorbit despre pilda talanţilor, amintind că celui care i s-a dat mult – i se va cere la fel de mult, dar şi despre exemplul tinerilor care au studiat la Paris şi Viena, întorcându-se apoi în ţară pentru a pune o cărămidă la înfăptuirea marii Uniri din 1918. „Voi sunteţi acum mândria noastră şi viitorul nostru. Să nu vă uitaţi neamul, tradiţiile şi ţara… Nu eşti sărac atunci când nu ai bani, eşti sărac atunci când nu mai reuşeşti să visezi şi să lupţi ca să-ţi împlineşti visul. Aşa că visaţi! Şi noi am visat la vremea noastră…”, a conchis preotul Sorin Moldovan.

Titus Banc, antreprenor și filantrop, nu a putut fi prezent fizic a Gala Comunitarium. Destine în devenire – dar a transmis un mesaj video din Malaga, povestind despre profesorii care i-au marcat viaţa de liceu, care i-au spus „nu poţi să faci asta”, ambiţionându-l să se apuce de învăţat şi oferindu-i importante lecţii de viaţă: „Este imposibil să nu reuşeşti dacă insişti aşa cum se cuvine şi dacă îţi urmăreşti visul. Nu ţineţi cont de profesorii care vă spun că nu puteţi sau nu sunteţi buni. Acceptați cu braţele deschise lecţiile de la şcoală, acestea sunt gratuite, în timp ce lecţiile de viaţă trebuie plătite uneori foarte scump…”

Sidor Costinași, profesor şi lider Cercetașii Bistrițeni, John Maxwell Team, a povestit despre începuturile sale, despre viaţa la Feldru, trezitul de dimineaţă sau îngrijitul animalelor, despre marile oportunităţi care nu trebuie ratate în viaţă, dar şi despre riscuri, provocări, destine începute şi reîncepute, funcţii de conducere în care trebuie să fii atent la cei din jur şi generozitate: „Nu contează unde te-ai născut. Contează ce alegeri faci în fiecare zi…”

Stelian Burduhos, gazda TedEx Cluj Eroilor, a fost prezentatorul Galei Comunitarium – presărată şi cu moment artistice susţinute de saxofonistul Codruț Ceoarec, solistul vocal Mihai Turda, dansatorii Andrei Tarniță și Tania Simionca.

[arve url=”https://youtu.be/fLdlRQnPRKE” /]

Arareori ajung acolo unde vreau, dar ajung aproape întotdeauna acolo unde trebuie să fiu. Destinul conduce jumătate din viaţa unui om. Pe cealaltă o conduce caracterul… Copiii premiaţi în această seară la Gala Comunitarium trebuie să îşi aleagă, nu să accepte destinul… Destinul e scuza celor slabi şi opera celor tari… În spatele acestui eveniment atât de drag nouă stă o întreagă echipă – echipa POV 21, adică o mulţime de oameni frumoşi care presară pretutindeni în jurul lor picături de implicare…”, a mărturisit ieri seară, Gina Bontaş – reprezentantul POV 21. Gala Comunitarium s-a încheiat cu premierea celor 10 elevi extraordinari sărbătoriţi ieri seară.

Sponsorul principal al Galei Comunitarium este Romfulda. Sponsori și parteneri: Acetica Company, BCVO Logistics, Terraqua, CBS, Alma, Oleander. Partener design și print: SepiaPrint.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

STEWO PLASTIC din Năsăud angajează asistent producție. NOI locuri de muncă, la Bistrița

STEWO  PLASTIC Prod din Năsăud caută asistent de producție, iar RCB ELECTRO 97 Bistrița are nevoie de Manipulant mărfuri și Derulatorist. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Smarty Kids Bistrița, Aquabis, Restaurant Arena by Casa EMA sau TeraSteel:

TeraSteel angajează operatori producție, Sanovil caută biolog/biochimist. NOI locuri de muncă, la Restaurant Arena by Casa EMA

Clinica Sanovil Bistrița angajează Biolog / Biochimist. Cunoștințele de microbiologie constituie un avantaj. TeraSteel caută operatori producție. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, RCB Electro, Restaurant Arena by Casa EMA:

RCB Electro caută inginer electronist și electrician întreținere, Patiseria Sweet IRIS are nevoie de vânzătoare

RCB ELECTRO 97 Bistrița, producător de cabluri electrice, angajează pe perioadă nedeterminată inginer electronist și electrician întreținere. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, Fan Courier și Clinica Sanovil: