31 C
Bistrița
marți, iulie 16, 2024

FOTO/VIDEO EXCLUSIV: Administratoarea INFOEL scoate găleți și saci cu mâncare din cantină, aproape zilnic

Un personaj cu un trecut controversat, fost funcționar la Oficiul Județean de Cadastru, pus pe liber în 2019 după ce a fost implicat într-un dosar în care se falsificau sentințe judecătorești pentru a întăbula terenuri, a ajuns administrator la Colegiul Tehnic INFOEL, poziție din care se ocupă de cantina și internatul copiilor. În timp ce în presă au apărut probleme grave legate de mâncarea copiilor, puțină și proastă, administratorul INFOEL este surprins cărând cu găleți, saci și plase mâncare din cantină. Aproape zilnic.

Administratorul Anișoara Moldovan este personajul principal din scandalul fără sfârșit de la Colegiul Tehnic INFOEL din Bistrița, unde copiii se plâng de un an că primesc mâncare proastă și puțină, iar angajații din subordine se plâng că sunt hărțuiți și agresați verbal și, important, cer și reguli clare și stricte pe partea de gospodărire, inclusiv monitorizare VIDEO a bucătăriei.

Oare de ce?

Păi poate pentru că aproape zilnic, administratoarea Anișoara Moldovan este la INFOEL ca pe moșia proprie, unde face ce vrea. De exemplu, în timp ce bucătăresele se plâng că nu au ingrediente de calitate și în cantitatea necesară să facă mâncare copiilor, iar copiii primesc cu greu o bucată de pâine suplimentar, administratoarea cară la mașină găleți uriașe pline cu mâncare și saci cu mâncare. Neverificată de nimeni. Nimeni nu știe ce cantități duce din cantină, ce duce, gălețile au capace, sacii sunt negri și închiși, iar înăuntru poate fi orice.

După izbucnirea scandalului legat de mâncarea proastă din cantina INFOEL, inspectorul școlar general Cristian Nicula a făcut o ședință cu personalul și conducerea școlilor unde există cantine școlare, în care a cerut ca mașinile tuturor angajaților să NU mai fie lângă cantine. La INFOEL nu se aplică. La ora 15.00, cu regularitate, administratorul Anișoara Moldovan își mută mașina în zona cantinei și cu ajutorul unui angajat începe să îndese în mașină gălețile și sacii cu mâncare. Imaginile video pe care le vedeți au fost surprinse după ședința cu inspectorul general.

În acest context, este important să readucem în atenție sesizarea făcută în 2 Octombrie 2023 de una dintre bucătărese către conducerea INFOEL, pe care o privim astăzi într-o  nouă lumină. Pare a fi un strigăt de disperare a ceea ce se întâmpla în cantină:

O să vă rugăm să citiți cu atenție ceea ce se cere la punctele 2 și 3. 

Se cer produse calitative și cantitative (carne refrigerată, lactate, ouă), dar și întocmirea zilnică a fișelor de magazie, în două exemplare, unul care să rămână la bucătărese, altul la administratoare, iar împreună să fie predate, la final de lună, contabilității. Mai mult, se cere supraveghere VIDEO în bucătărie și camerele de depozitare a alimentelor și pe holuri.

Dacă conducerea INFOEL nu a fost interesată să citească sesizarea bucătăresei, am făcut-o noi, a nu știu câta oară, și am văzut, printre rânduri, disperarea: la cantină se întâmpla ceva și trebuiau luate măsuri.

Și am mai făcut ceva. Ne-am interesat de ce a plecat de la Liceul Sanitar și de lângă cantina acestuia aceeași Anișoara Moldovan, pentru că înainte de a ajunge la INFOEL, avusese o scurtă carieră aici și o plecare în „aplauze” de bucurie.

Surpriză, am aflat că a avut cam pentru aceleași probleme de la INFOEL: tratament abuziv și hărțuitor al personalului, probleme legate de semnarea fișelor de inventar de la cantină. Diferența este că la Sanitar nu i-au fost tolerate abaterile și nici nu i s-a permis să-și bată joc de mâncarea care ajungea în fața copiilor.

Risipa și disprețul cu care tratează administratoarea cantina INFOEL se vede în gălețile pe care i le cară angajații preferați la mașină. Dacă în găleți sunt resturi alimentare este dovada clară că mâncarea este așa cum am definit-o noi, „lături”, numai bune de dat porcilor, nu unor copii. Niciunde unde se gătește mâncare bună nu rămân atâtea resturi, se știe, satisfacția oricărui bucătar este să i se întoarcă farfuria goală.

Să nu credeți că la vârful INFOEL nu se știe că administratorul cantinei cară acasă „resturi” din cantină. Pentru „acoperire” s-a semnat un acord prin care Anișoara Moldovan să ridice resturile, la un preț simbolic. Doar că nimeni nu verifică ce duce, în ce cantitate, declară ce și cât vrea, dar realitatea este în mormanul de găleți din zona administrativă, unde se poate pune orice și se cară cât poate intra în porbagaj, aproape zilnic.

De menționat că sub fosta administratoare și administratorul interimar, despre care toți angajații INFOEL au numai numai cuvinte de laudă, nu se punea problema de a ieși găleți, saci și plase din cantina școlii. Așa ceva era pur și simplu de neconceput. Alta era atmosfera, altele erau regulile și erau respectate de toată lumea.

Suspect este că la controlul inspectoarelor de la DSP BN, în care au fost amendate trei angajate, fix aceste găleți de lături nu le-au văzut deși sunt interzise în zona bucătăriei. Mai mult, din informațiile noastre, conform legii, în cazul unor cantități mai mari de deșeuri alimentare este necesar un contract cu o firmă specializată și este interzis să fie date porcilor. Rămâne ca DSV BN să verifice acest aspect, o situație care ține de competența lor.

Cine este administratorul Anișoara Moldovan?

Dacă în ultimii ani se ocupă direct de masa copiilor din internate din poziția de administrator, până acum patru ani, Anișoara Moldovan era funcționar în Oficiul Județean de Cadastru Bistrița-Năsăud. În mai 2019, „doi funcționari publici de la Oficiul de Cadastru și un topograf au fost reținuți de polițiști în urma unor percheziții. Pe parcursul mai multor luni, aceștia au făcut zeci de împroprietăriri folosind sentințe judecătorești false”.

La acea vreme, procurorul Adrian Briciu declara pentru Bistrițeanul.ro: „La Parchetul de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud s-a înregistrat un dosar penal având ca obiect infracțiuni de corupție, fals în acte și falsificarea instrumentelor de marcare. Din cercetările penale efectuate a rezultat faptul că în anul 2018 și început de 2019, un funcționar din cadrul Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară a falsificat 38 de sentințe judecătorești prin contrafacerea acestora și aplicarea de ștampile false, sentințe care au fost folsite pentru intabularea dreptului de proprietate a unor imobile. Funcționarul public a primit de la persoanele a căror drept de proprietate urma să fie intabulat, diferite sume de bani, cu titlul de mită. O parte din aceștia au ajuns și la un alt funcționar public din cadrul OCPI Bistrița-Năsăud care a avut atribuții de serviciu legate de intabularea dreptului de proprietar al persoanelor pentru care s-a primit mita. În cauză se fac cercetări și față de un expert topograf pentru complicitate la luare de mită și complicitate la fals în înscrisuri și evaziune fiscală”.

Cu diplomă de inginer de cadastru, dorința de a lucra în continuare la stat și un cazier curat până la o decizie a instanței, Anișoara Moldovan ajunge, după ce este dată afară de la OJCPI BN, administrator la Liceul Sanitar, iar mai apoi, la Colegiul Tehnic INFOEL.

Nu este de mirare că nu are habar de cum poți să administrezi o cantină și să dai o mâncare hrănitoare și de calitate copiilor, să lucrezi cu personalul în echipă. Are cu totul și cu totul alte abilități, falsificarea unor sentințe judecătorești e un act de mare curaj și tupeu, nu-și permite oricine.

Anișoara Moldovan nu are nicio emoție de a întocmi retroactiv documente de inventar, nu are cine să-i verifice ce cumpără și ce ajung să mănânce copiii și nici nu a montat încă nimeni camere VIDEO în bucătărie, în camerele de depozitare ale alimentelor și pe holuri. Astăzi ați aflat și de ce. Și, cu siguranță, ați înțeles mai bine disperarea bucătăresei și a liderului de sindicat de a se lua măsuri. Așa NU se poate să oferi o masă de calitate copiilor. NU are cine, cine are sarcina asta NU se pricepe și are tot interesul ca din cantină să iasă lături mai multe decât mâncare. 

 

 

ARTICOLE SIMILARE

9 COMENTARII

 1. Este incredibiL dar adevărat cineva o tine în spate altfel nu ai cum, nu va lăsați până pleacă oportunistă, sigur a fost și politic ajutata dacă ăla s.a dat peste cap sa o schimbe pe Cristina rusu

 2. Bravo Bistrițeanul. Scoateți la iveală toate timpeniile ce le fac acești acoliți politici. Nu cedați indiferent de presiuni pentru că este timpul ca acești incompetenți fără valoare să fie înlăturați până urmă indiferent de funcție.

 3. -38 de sentinte judecatoresti falsificate si duamna este libera , angajata la stat(!) pe post de administrator de bunuri si valori , deci un lup pus paznic la stana?! De unde atata curaj sfidator la o persoana cercetata penal? care este stadiul dosarului penal dupa aproape 4 ani de la deschiderea lui? E bine ,merci?!Este in instanta dosarul?
  -Cum poate dna director, cadru didactic, sa-si umileasca in acest mod angajatii ? sa-i cheme in biroul dansei sa semneze PV de contraventie,si sa accepte ca aceste procese sa fie incheiate pe numele unor angajate din subordine . Ele raspund de neregulile gasite in conditiile in care acestea aveau un sef direct si un director, ca doar nu erau pe tarlaua proprie?! Asa va aparati salariatii din grija de a nu pata imaginea institutiei pe care o pastoriti de prea multi ani?! Aceste amenzi trebuiau date institutiei nu femeii de serviciu, careia sa-i impuneti sa semneze si culmea , sa mentioneze „nu am obiectiuni”.
  Asa v-ati aratat doar potenta dar nu si demnitatea!

 4. Parca traim intr-un film cu prosti . Ii mai lasam mult sa ne rada in nas ? Nu facem ceva ? Serios vorbesc , din ei curge sange tot ca din noi , doar ca al lor e infect !

 5. Se vede ce fel de personaj este după locurile de muncă pe care le-a avut plus că este susținută de politicienii de la noi din Bistrița și de aia își permite să facă ceea ce face dar Domnul Inspector școlar de ce nu poate lua decizii împotriva ei îl încântă scandalul de la Infoel căci altfel în asemenea situație în secunda următoare trebuia să plece de acolo dar le surâde ideea cu administratoarea care fură din mâncarea copiilor și hărțuirea personalului rușine pentru ceea ce se întâmplă cu acces doamnă dată afară.

 6. draga domnule Baci cum de nu iesiti public pe FB sa aparati directiunea si pe dna administrator. Doar dl Truc le greseste cu stalpii si pistele de biciclete (fie-le iertate PNL-ului pt implementare si PSD-ului pt proiectare)?
  Hai…. curaj….sa aparam impostura pana la capat….
  succes

 7. Pana nu sunt mediatizate cat mai mult si revizuite pana se rezolva cum ar trebui, o mana spala pe alta se aplica.
  Continuati sa faceti publicatii, republicati, pe facebook si orice alt canal, si catre nationale. Nu uitati ca cineva e mai mare decat ei si ii poate desfinta imediat. Ei sunt doar pioni locali, se acopera unul pe altul. Daca ajung la judecatoria Cluj s-a dus cu spalatul pe mana. Asta ar fi trebuit angajatele sa ii dea in judecata iar daca judecatoria Bistrita e in cardasie atunci mutat la Cluj. Pentru asta e nevoie de ajutor juridic si curaj sa fie actionati in instanta. Mentionati toti care au participat, administratoare, director, inspectori, institutii, tot.
  Nu o sa fie usor de trecut peste cand atatia sunt implicat si sunt dovezi clare.
  Curaj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

SUPER PREȚ la noul SUV urban MG ZS, la RUBIN Bistrița: 16.950 Euro – TVA inclus

Ofertă specială, la reprezentanța Rubin Bistrița! Aici ai la dispoziție noul SUV urban MG ZS la un preț fără concurență: 16.950 Euro, TVA inclus.

Clinica Sanovil caută asistent medical generalist, reprezentant medical, fiziokinetoterapeut și infirmieră: Noi locuri de muncă, în Bistrița și Năsăud

Clinica Sanovil angajează asistent medical generalist, reprezentant medical, fiziokinetoterapeut și infirmieră! Delice Pan caută șofer pentru distribuție pâine. Coroana Grand Hotel angajează paznic iar Centrul Micul Prinț caută terapeuți pentru copii și tineri cu autism. NOI locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița și Năsăud:

MATEROM AUTOMOTIVE: Piesele de origine Mercedes-Benz oferă calitate superioară, siguranță și fiabilitate, fiind testate după standarde stricte

Alege Piese de origine Mercedes-Benz de calitate, direct de la sursă – sigure, durabile şi economice. Pentru a garanta că automobilul tău Mercedes-Benz va rămâne întotdeauna un Mercedes original.