19.4 C
Bistrița
luni, mai 16, 2022

FOTO/VIDEO – Frumusețe pe patru labe! Cei mai frumoși 1.500 de câini din țară și din străinătate și-au dat întâlnire la Viișoara

Heidenfeld din Viișoara găzduiește weekendul acesta Bistritzer Burg Dog Show, un adevărat spectacol, care reunește 1.500 dintre cei mai frumoși câini din țară și din străinătate. Unii câini au venit la Bistrița din Belgia, Croația, Polonia sau chiar Japonia.

Viișoara s-a transformat în acest weekend în capitala câinilor de rasă. Nu mai puțin de 1.500 de exemplare din 95 de rase s-au întâlnit weekendul acesta lângă Bistrița.

Cele mai multe exemplare sunt de Asia Centrală și caucazienii. Și rasele românești sunt foarte bine reprezentate. Nu au lipsit nici câinii care au bătut mii de kilometri pentru a se lăsa admirați la Viișoara. Cei mai mulți câini a trimis Polonia, însă au putut fi întâlniți și câini din Ungaria, Republica Moldova, Croația, Rusia, Belgia, Franța și chiar Japonia.

Anul acesta au fost prezenți și 8 arbitri din străinătate, din țări precum Bulgaria, Serbia sau Ungaria.

„Se desfășoară trei expoziții, una națională și două internaționale Bistritzer Burg Dog Show și avem per total 1.500 de foi de arbitraj, în medie cam 500 de câini pe expoziție din țară și din străinătate. Anul acesta avem mai mulți reprezentanți din străinătate față de anul trecut. Creștem cu fiecare an, încet, încet. E al patrulea an când organizăm expoziții internaționale, pe acest motiv avem și arbitri din străinătate”,  a declarat Matilda Gubesch, președinta Asociației Chinologice Bistrița-Năsăud.

Mâine, de la ora 10:30, va avea loc cea de-a doua expoziție internațională. Între orele 13:00 și 14:00 va fi organizată o a doua extragere la tombolă, dar și concursul „Câinele mâncăcios”. Nu vor lipsi nici demonstrațiile de dresaj și mondioring, exerciții cu câinii de apărare și demonstrații de relaționare între câini și stăpâni.

Care este secretul câinilor care urcă pe podium? Ei bine, aceștia trebuie îngrijiți foarte bine încă din primele luni de viață: „Câinele trebuie să arate extraordinar de bine, de curat, de întreținut, tunsori speciale pentru anumite rase, dacă nu sunt tunși ca lumea sunt depunctați”, completează Matilda Gubesch.

 

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

CE faci cu cel mic în vacanța de vară? Îl duci la Ianiki: distracție, ateliere, explorare, excursii!

Vine vacanța de vară și acest lucru îngrozește părinții care NU au soluții cu cine să-și...

Bărbații cu stil din Cluj, îmbrăcați de doi bistrițeni, care se impun pe piața clujeană cu brandul exlusivist TORRES Cerimonia

Simion și Ramona Creța, care deja s-au impus pe piața bistrițeană a vestimentației de ocazie aduc...

Frasinul a semnat astăzi cel mai mare contract pentru reabilitarea unui drum județean din Sălaj, de peste 100 milioane lei

Compania bistrițeană Frasinul a semnat astăzi un contract de peste 100 milioane lei (23 de milioane...