4.2 C
Bistrița
duminică, decembrie 4, 2022

FOTO/VIDEO – Gala „Ovidiu Danci”: Grație, eleganță și frumusețe, într-un impresionant spectacol de balet

Am avut parte, ieri seară, de o impresionantă incursiune în lumea baletului clasic și contemporan. Micile „lebede” de la Școala de balet „Ovidiu Danci” au strălucit pe scena Centrului cultural Dacia. Aici s-a desfășurat a doua ediție a Galei Ovidiu Danci.

Balerinele de la Școala de Balet Ovidiu Danci au strălucit ieri seară, într-un impresionant spectacol. O pledoarie pentru grația, eleganța și frumusețea baletului care formează înainte de orice caractere, și abia apoi artiști… 

Școala ridicată prin efortul regretatului balerin Ovidiu Danci a organizat ieri seară cea de-a doua ediție a Galei „Ovidiu Danci”.

Spectatorii prezenți în sală au urmărit cu emoție o serie de secvențe coregrafice din baletul clasic, până la cel contemporan. 

La un an de zile de la moartea lui Ovidiu Danci, Școala de Balet care îi poartă numele a organizat primul spectacol prin care să îl comemoreze pe regretatul balerin. S-a întâmplat în iulie 2021, când munca și talentul micilor lebede au demonstrat că eforturile regretatului balerin nu au fost în zadar.

Și ieri seară, balerinele mai mici sau mai mari ale Școlii de balet au strălucit, în câteva momente coregrafice de excepție. A fost vorba de coregrafii din arta dansului clasic, lyrical, de caracter, contemporan și acrobatic.

Coregrafiile au fost pregătite de Mircea Barițchi, Cătălina Leu, Crina Cătinean, Karina Gălan, Crina Albuț, Mălina Varga, Raluca Cadar și Amalia Apolțan.

Evenimentul a fost organizat grație implicării directorilor școlii de balet Laura Boldor, Andreea Gavrilă și Andrei Boldor.

Pe lângă momentele coregrafice oferite de elevele Școliii de balet, pe scenă au urcat și câțiva invitați speciali de la Școala de dans Moving Arts Company. Cuceritoare s-au dovedit și gimnastele Liceului Sportiv Bistrița.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

BETAK angajează agent vânzări și gestionar, Cibela are nevoie de personal pentru curățenie

Se fac angajări la Cibela, Betak și Italtextil Sărata, care are nevoie de secretar administrativ, dar...

Dă personalitate casei tale, cu perdelele ArYaS. Cel mai nou showroom din oraș asigură inclusiv măsurătorile și montarea

Dacă ochii sunt oglinda sufletului, cu siguranță ferestrele sunt oglinda casei. Un motiv în plus ca...

MATEROM Automotive Bistrița: Treci prin iarnă fără griji!

Venirea iernii este o certitudine, așa că asigură-te că autoturismul tău este pregătit. Verifică-i frânele, farurile...