21.5 C
Bistrița
miercuri, august 10, 2022

FOTO/VIDEO: Heliportul Spitalului Județean este aproape finalizat!

O nouă etapă, o șansă la viață în plus, pentru pacienții aflați în situații limită, la Spitalul Județean din Bistrița! Heliportul este aproape finalizat! Zilele trecute a fost vopsită pista și au fost montate lămpile de balizaj.

SMURD Bistrița-Năsăud sărbătorește în decembrie 11 ani de luptă cu secundele, pentru a reda şansa la viaţă. Sunt ani în care, medici, asistenți, pompieri, voluntari au devenit îngerii protectori ai comunității noastre, iar în aceste vremuri grele, lor și tuturor cadrelor medicale trebuie să le fim recunoscători și să le MULȚUMIM!”, a transmis Radu Moldovan, președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud.

Acesta a mai subliniat că investițiile în echipamentele moderne din Spitalul Județean de Urgență din Bistrița i-a ajutat pe medicii din instituție să reușească să reducă timpii de intervenție considerabil.

Astfel, de la 38 de minute în mediul rural, s-a ajuns la un timp de intervenție de doar 16 minute în mediul rural. 

De la 18 minute în mediul urban s-a ajuns la 6 minute timp de intervnție.

Urmează o altă etapă, odată cu finalizarea heliportului.

Pacienții aflați în situații limită vor avea încă o șansă la viață!”, a punctat Emil Radu Moldovan. 

În loc de 2 ore, în mai puțin de 30 de minute, elicopterul SMURD va putea ajunge de la Bistrița, la clinicile de specialitate din Mureș sau la Cluj-Napoca. 

Voi continuați să salvați vieți, iar noi continuăm să vă sprijinim investind în sănătate. Deoarece cine salvează o viaţă, salvează o lume întreagă…”, a conchis Radu Moldovan.

Acesta a postat și un film pe pagina sa de socializare, în care este prezentat heliportul amenajat pe acoperișul Spitalului Județean de Urgență din Bistrița: 

[arve url=”https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=476&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Femilradu.moldovan%2Fvideos%2F826808697886337%2F&show_text=false&width=437″ aspect_ratio=”437:476″ loop=”no” muted=”no” /]

Contractul pentru heliport a fost semnat în septembrie 2019, iar valoarea contractului se ridică la 1,5 milioane euro. Proiectul este finanțat de Consiliul Județean Bistrița-Năsăud, iar lucrările la heliport au început în februarie 2020.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

6 sfaturi ca să aveți grijă de o minge de fotbal

Folosită în mod corespunzător, mingea de fotbal poate rezista ani de zile. În mod necorespunzător, s-ar...

PRO COMPRESOARE, soluția ta pentru problemele cu filtrul de particule, s-a mutat în casă nouă

Echipa PRO COMPRESOARE, soluția ideală pentru cei care au probleme cu filtrul de particule, s-a mutat...

Noi locuri de muncă, disponibile la Leoni Bistrița, Crama Veche, Sanovil și Gelateria Aniela

Se fac angajări la LEONI Bistrița! Restaurantul Crama Veche are nevoie de barman și ospătar. Clinica...