-4 C
Bistrița
vineri, ianuarie 28, 2022

FOTO/VIDEO: Heliportul Spitalului Județean este aproape finalizat!

O nouă etapă, o șansă la viață în plus, pentru pacienții aflați în situații limită, la Spitalul Județean din Bistrița! Heliportul este aproape finalizat! Zilele trecute a fost vopsită pista și au fost montate lămpile de balizaj.

SMURD Bistrița-Năsăud sărbătorește în decembrie 11 ani de luptă cu secundele, pentru a reda şansa la viaţă. Sunt ani în care, medici, asistenți, pompieri, voluntari au devenit îngerii protectori ai comunității noastre, iar în aceste vremuri grele, lor și tuturor cadrelor medicale trebuie să le fim recunoscători și să le MULȚUMIM!”, a transmis Radu Moldovan, președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud.

Acesta a mai subliniat că investițiile în echipamentele moderne din Spitalul Județean de Urgență din Bistrița i-a ajutat pe medicii din instituție să reușească să reducă timpii de intervenție considerabil.

Astfel, de la 38 de minute în mediul rural, s-a ajuns la un timp de intervenție de doar 16 minute în mediul rural. 

De la 18 minute în mediul urban s-a ajuns la 6 minute timp de intervnție.

Urmează o altă etapă, odată cu finalizarea heliportului.

Pacienții aflați în situații limită vor avea încă o șansă la viață!”, a punctat Emil Radu Moldovan. 

În loc de 2 ore, în mai puțin de 30 de minute, elicopterul SMURD va putea ajunge de la Bistrița, la clinicile de specialitate din Mureș sau la Cluj-Napoca. 

Voi continuați să salvați vieți, iar noi continuăm să vă sprijinim investind în sănătate. Deoarece cine salvează o viaţă, salvează o lume întreagă…”, a conchis Radu Moldovan.

Acesta a postat și un film pe pagina sa de socializare, în care este prezentat heliportul amenajat pe acoperișul Spitalului Județean de Urgență din Bistrița: 

[arve url=”https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=476&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Femilradu.moldovan%2Fvideos%2F826808697886337%2F&show_text=false&width=437″ aspect_ratio=”437:476″ loop=”no” muted=”no” /]

Contractul pentru heliport a fost semnat în septembrie 2019, iar valoarea contractului se ridică la 1,5 milioane euro. Proiectul este finanțat de Consiliul Județean Bistrița-Năsăud, iar lucrările la heliport au început în februarie 2020.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Amicii Building caută contabil/ă și inginer constructor! Rombat are nevoie de operatori și electricieni

Compania Amicii Building are nevoie de contabil, inginer contructor și finisori. Locuri de muncă sunt disponibile și la Rombat, Transmixt Bistrița sau Clinica Sanovil, unde se caută fiziokinetoterapeut, dar și o infirmieră. 

FOTO – Cu Ciao Bella, frumoasă și sub plapumă: Pijamale satinate, compleuri fine din bumbac, lenjerii ”fierbinți”…

Chiar dacă e rece afară și ai sta doar în casă, sub plapumă, și acolo poți...

PRO COMPRESOARE Bistrița: Soluția pentru curățarea impecabilă a filtrului de particule

Funcționarea mașinilor, mici sau mari, a utilajelor, etc. poate fi afectată de înfundarea filtrului de particule. ...