21.6 C
Bistrița
sâmbătă, iunie 15, 2024

FOTO/VIDEO – Jason Buda, despre experiența la Cannes: „A fost ceva de vis! M-au copleșit brusc toate emoțiile”

Jason Buda – tânărul de doar 16 ani din Bistrița care a ajuns la prestigiosul Festival de Film de la Cannes, după un rol în cea mai recentă producție a regizoarei britanice Andrea Arnold – a povestit pentru Bistrițeanul.ro cum s-au derulat filmările la Bird și cum a resimțit fantastica experiență la Cannes.

Încă procesez toate momentele… A fost ceva de vis. Așteptasem clipele astea de 10 luni, de când s-au încheiat filmările. Iar când am ajuns pe covorul roșu, m-am simțit cu adevărat extraordinar. Am asistat la premieră, iar după ce s-a oprit filmul, nu mint, m-au copleșit brusc toate emoțiile… Îmi treceau foarte multe lucruri prin cap. Am simțit valuri peste valuri de nostalgie… A fost de vis totul… Cannes e un oraș foarte frumos și elegant…”, a mărturisit Jonas Buda pentru Bistrițeanul.ro.

Darius Buda, originar din Năsăud, tatăl lui Jason, ne-a povestit că o echipă de casting a regizoarei Andrea Arnold a vizitat mai multe școli din jurul Londrei.

Inițial Jason nici nu a vrut să participe la casting. Ne-a povestit că i s-a părut plictisitor să-și aștepte rândul la casting. Erau prea mulți tineri care așteptau acolo la coadă… A întrebat pe o profesoară dacă poate să se întoarcă în clasă, dar ea l-a încurajat să rămână totuși.

Jason a fost ales după mai multe runde de interview-uri de casting. Inițial aveau nevoie de un tânăr pentru un rol mai mic. Dar după ce a făcut cunoștință cu Jason, Andrea Arnold i-a propus un rol principal”, ne-a mai povestit tatăl lui Jason.

Unul dintre cele mai mari complimente a venit chiar de la regizoarea Andrea Arnold. La ultimul casting, înainte de filmări, le-a spus părinților săi că Jason are un talent nativ. „He’s got acting in his bones”, le-a spus regizoarea Andrea Arnold părinților săi.

VIDEO: Un tânăr din Bistrița, pe covorul roșu la Cannes! Jason Buda, distribuit în cel mai recent film al regizoarei britanice Andrea Arnold: Bird

Filmările de la Bird au durat aproape 3 luni, în vara lui 2023.

M-am împrietenit cu toți actorii. Au fost și actori mai mari și actori mai puțin cunoscuți. Dar să știți că până și cei faimoși și cunoscuți în lumea asta sunt cu picioarele pe pământ… Am reușit să mă împrietenesc foarte bine cu toți…

Eu nu-i consider chiar „vedete”. Îi consider familia mea, pentru că în cele două – trei luni de zile cât am filmat, s-a creat între noi o conecxiune foarte puternică. Toți m-au ajutat cu tot ce am avut nevoie și încă mă mai ajută…”, ne-a povestit Jason Buda. 

Care  fost cea mai grea scenă pe care a trebuit s-o filmeze? „Niciuna nu mi s-a părut prea grea. Mă simt foarte bine în fața camerei. Mă simt ca și cum aș fi fost născut pentru a fi în fața camerei. 😂 Am totuși o scenă preferată. Normal, este o scenă în care apar și eu: mi se pare că  e scena care mi-a ieșit cel mai bine, într-o gară din Kent, în sud-estul Angliei. O scenă în care Hunter, personajul meu, vrea să-și ducă iubita (Moon) în Scoția. Era însărcinată, iar părinții ei nu erau de acord cu relația noastră, în film…”, ne-a mai explicat Jason. 

Tânărul care a locuit și în Bistrița timp de patru ani, învață acum într-o școală în apropiere de Londra. „Tot sistemul de învățământ e foarte diferit în Anglia față de România. Dar îmi place…

Astăzi este prima mea zi de școală, după cele câteva zile petrecute la Cannes. Nu știu ce reacție vor avea colegii mei. Știau că am filmat, dar încă nu au văzut filmul. În perioada următoare va fi o premieră și în Londra. Iar după aceea va rula în cinematografe”, a explicat Jason Buda pentru Bistrițeanul.ro.

Pe 31 martie, Jason a fost la Bistrița, pentru a participa la ziua bunicii sale. „Bunica mea locuiește în Bistrița de câțiva ani. Familia mea, mama și tata s-au npscut în Năsăud. Și eu am locuit la Bistrița timp de 4 ani, împreună cu familia mea.

Încă păstrez legătura cu câțiva prieteni din Bistrița”, a admis Jason.

În afara școlii pe care o urmează, Jason Buda joacă fotbal într-o ligă superioară de juniori.

Dacă ar fi să urmeze o carieră în fotbal, lui Jason i-ar plăcea mult să joace la Arsenal. „Fotbalistul meu preferat este Cristiano Ronaldo. De când eram mic l-am studiat și am încercat să copiez cât mai multe scheme de-ale lui…”, a recunoscut Jason Buda. 

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

STEWO PLASTIC din Năsăud angajează asistent producție. NOI locuri de muncă, la Bistrița

STEWO  PLASTIC Prod din Năsăud caută asistent de producție, iar RCB ELECTRO 97 Bistrița are nevoie de Manipulant mărfuri și Derulatorist. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Smarty Kids Bistrița, Aquabis, Restaurant Arena by Casa EMA sau TeraSteel:

TeraSteel angajează operatori producție, Sanovil caută biolog/biochimist. NOI locuri de muncă, la Restaurant Arena by Casa EMA

Clinica Sanovil Bistrița angajează Biolog / Biochimist. Cunoștințele de microbiologie constituie un avantaj. TeraSteel caută operatori producție. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, RCB Electro, Restaurant Arena by Casa EMA:

RCB Electro caută inginer electronist și electrician întreținere, Patiseria Sweet IRIS are nevoie de vânzătoare

RCB ELECTRO 97 Bistrița, producător de cabluri electrice, angajează pe perioadă nedeterminată inginer electronist și electrician întreținere. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, Fan Courier și Clinica Sanovil: