17.1 C
Bistrița
marți, iunie 25, 2024

BISTRIȚA: Concerte speciale de jazz și folclor, teatru și film la Palatul Culturii

O nouă stagiune de film documentar KINEDOK cu multe filme excelente debutează la Palatul Culturii. Tot aici, o piesă de teatru pentru copii, dar și un concert extraordinar de jazz. 

KineDok Romania îi invită pe bistrițeni la o nouă proiecţie de film documentar, joi 23 mai, ora 19.30, în Galeria Palatului Culturii. Intrarea este liberă!

Se proiecteză VULTURII DIN ȚAGA (Eagles from Țaga), o producție România / Slovacia, din 2022, de 74 minute

 • Regie: Iulian Manuel Ghervas, Adina Popescu
 • Imagine: Iulian Manuel Ghervas
 • Montaj: Iulian Manuel Ghervas, Ligia Popescu
 • Design sunet: Ștefan Teodorescu
 • Scenariu: Adina Popescu, Paula Reiselová
 • Producător: Claudiu Mitcu (WE ARE BASCA)

Nelu este antrenorul echipei de fotbal din satul Țaga. Urmărind viața acestei echipe locale, „Vulturii” prinși între majorate, nunți și meciuri, filmul reușește să evoce cu umor fin realitățile cotidianului sătesc din Câmpia Transilvaniei.

Documentarul urmărește evoluția echipei în timpul campionatului de fotbal din România și al unei competiții în Slovacia și conturează un portret savuros al antrenorului, al omului-instituție. El este un om gospodar acasă și la stadion, membru în „comisia de învățământ, cultură, sport”, precum și iubitor de animale domestice. Nelu face tot ce trebuie pentru ca meciurile de duminică să se desfășoare și tradiția să continue, în pofida faptului că echipa nu a reușit niciodată să avanseze din ultima ligă.

Premii și festivaluri:

 • Transilvania International Film Festival 2023
 • Astra Film Festival 2022
 • Les Films de Cannes a Bucharest 2022
 • Kitzbühel Film Festival 2022

Născută în Bucureşti, Adina Popescu este regizoare. A lucrat mai mulți ani ca jurnalistă în domeniul cultural. A coregizat mai multe documentare alături de Iulian-Manuel Ghervas şi a colaborat cu diverse canale de televiziune. A fost selecționer pentru Astra Film Festival și a participat la juriul DocuArt Film Festival 2016. Iulian Manuel Ghervas este regizor de filme independente. A studiat filosofie şi regie de film şi are peste zece ani de experienţă în televiziune şi în producţia de film. Filmografia sa cuprinde lungmetraje care au fost difuzate de Televiziunea Naţională şi HBO. Vulturii din Ţaga este cel mai recent documentar al lor.

Marți, 28 mai, la Palatul Culturii din Bistrița se joacă piesa de teatru pentru copii Scufița Roșie.

Pentru că se apropie 1 iunie, Primăria Municipiului Bistriţa şi Centrul Cultural Municipal „George Coşbuc” vă invită, marţi 28 mai, ora 18.00, la Palatul Culturii la un spectacol de teatru pentru copii: SCUFIŢA ROŞIE ŞI LUPUL CEL FLĂMÂND.

 • Idee de spectacol, regie, actorie: Ion Iurcu

Ion Iurcu interpretează în acest spectacol povestitorul, vânătorul si păpușarul care acompaniază în aventurile ei o fetiță ce poarta o bonețică rosie, fapt pentru care i se spune si Scufița roșie.

Spectacolul este inspirat din povestea Scufița rosie, culeasă din folclorul european de Charles Perrault si de frații Grimm. Este conceput ca un spectacol – atelier interactiv, unde un singur actor interpretează toate personajele.

Povestea în sine este un pretext. Bazându-se pe faptul că este o poveste atât de cunoscută, se pune accentul mai mult pe joacă și interacțiune cu spectatorii, stimulând astfel imaginația, creativitatea și pofta de joacă al copiilor, și nu neapărat pe “repovestirea” ei. Narațiunea si dialogurile sunt înlocuite cu muzică, dar se păstrează firul acțiunii poveștii modificându-se totuși finalul, unde Lupul ne explică, prin cântec, de ce le-a mâncat pe Scufița roșie si pe bunica ei.

 • Durata spectacolului: 50 min.
 • Spectacolul se adresează copiilor cu vârste intre 3 – 9 ani
 • Bilete (20 lei) pe iabilet.ro şi la Casa de Bilete a Palatului Culturii

Miercuri 29 mai, ora 19.00, la Palatul Culturii, la un concert de jazz: ELENA PAPARUSSO & DIMA BELINSKI JAZZ QUINTET

 • Elena Paparusso (Italia) -voce
 • Dima Belinski (România) -pian
 • Pasha Fedotov (Ucraina) -saxofon
 • Tamás Tóth-Fábián (România) -contrabas
 • Marc Pocola (România) -tobe

Elena Paparusso este o cântăreață de jazz din Italia, care va susține o săptămână de cursuri de măiestrie la Academia Naţională de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca în perioada 27 mai – 1 iunie.

Dima Belinski este pianist, compozitor, producător şi predă la catedra de jazz a Academiei Naţionale de Muzică „Gheorghe Dima”

În program vor fi reinterpretări ale unor piese consacrate şi compoziții originale ale Elenei Paparusso şi Dima Belinski.

Biletele se gasesc pe https://www.iabilet.ro/bilete-bistrita-concert-de-jazz…/ si la casa de bilete a Palatului Culturii.

Joi, 30 mai, de la ora 18.00, pe Pietonalul Liviu Rebreanu se desfășoară Festivalul Folcloric Tinerețe. Invitat special: Marcel Pavel.

Prezintă: Daniel Buzdugan

evenimentele sunt organizate de Primăria Municipiului Bistriţa şi Centrul Cultural Municipal George Coşbuc Bistrița.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

NOI locuri de muncă la Centrul Micul Prinț, Crama Jelna, SmartyKids Bistrița: Se caută terapeut, barman, asistent producție

Centrul Micul Prinț caută terapeuți pentru copii și tineri cu autism, iar Crama Jelna are nevoie de barman și ajutor de bucătar. SmartyKids Bistrița angajează persoană zâmbitoare, energică și pozitivă care doreşte să se dezvolte în lucrul cu copiii! NOI locuri de muncă la STEWO  PLASTIC Năsăud, RCB ELECTRO, Aquabis sau TeraSteel:

Descoperă Eleganța și Performanța Škoda

Vizitează Showroom-ul & Service-ul Autorizat Škoda MATEROM AUTOMOTIVE, din Cartier Viișoara, Str. Libertății, Nr. 264, Bistrița, unde poți testa și achiziționa cele mai noi modele Škoda și ai toate Serviciile Auto de care ai nevoie, într-un singur loc.

EURO2024 se vede pe terasa ARENA by Casa EMA! Promoții și premii speciale până în 14 iulie!

Campionatul European de Fotbal EURO2024 se vede mai mult decât perfect – pe cel mai mare ecran proiectat ever: ecranul de pe Terasa de Vară ARENA by Casa EMA!