25.8 C
Bistrița
sâmbătă, iunie 25, 2022

FOTO/VIDEO – Lecție de solidaritate: Intex îmbracă paturile din toată Europa, dar Coronavirusul i-a determinat să-i protejeze și pe medici

Are 400 de angajați și îmbracă paturile din întreaga Europa. În plină pandemie, Intex nu lasă la greu comunitatea locală și s-a reprofilat, confecționând combinezoane pentru medici. Printre firmele care s-au reprofilat parțial se numără și Marecom sau Wawa Fresh Cosmetics.

De ani de zile fac lenjerii de pat doar pentru export. Lenjeriile realizate de Intex Năsăud îmbracă paturile canadienilor, elvețienilor, austriecilor sau nemților. În plină pandemie, Intex Năsăud nu uită de comunitatea locală și s-a reprofilat parțial.

Pe porțilă fabricii din Năsăud ies deja de câteva zile combinezoanele atât de necesare medicilor în aceste vremuri tulburi.

 „Înainte de pandemia de Covid 19, firma noastră era axată pe lenjerie de pat, în special huse cu elastic din tricot. Ca o reorganizare în cadrul firmei am decis, în timpul cel mai scurt, să reorganizăm producția să ajutăm comunitatea locală și comunitatea românească în acest război cu virusul. În acest sens, de săptămâna trecută, am făcut demersurile de a schimba fluxul tehnologic, una dintre liniile noastre de fabricație, și să facem procedurile de autorizare ale acestor produse, care sunt atât de necesare în ziua de astăzi, în special celor din linia întâi, respectiv medicilor, autorităților, pompieri, poliție și ceilalți care ne reprezintă”, a explicat Grigore Dorel Sima, managerul Intex Năsăud.

Acesta a apelat la două firme, una din Târgu Lăpuș și alta din Oradea pentru a aproviziona fabrica cu cele necesare pentru producerea combinezoanelor. Primele combinezoane au ajuns deja la medicii din Bistrița și Năsăud.

„Primele cantități au fost deja livrate la Spitalul Județean de Urgență Bistrița și la spitalul din orașul Năsăud. Sigur că urmează să onorăm și celelalte cereri, în funcție de capacitățile noastre de producție care astăzi fiind la un început de drum sunt limitate. Vorbim astăzi de o capacitate de 1000-1500 până la 1600 de bucați pe zi, de costume”, a completat Grigore Dorel Sima, managerul Intex Năsăud.

Nu doar Intex s-a reprofilat în această perioadă. Și cei de la Marecom Năsăud au trecut de la costume la măști de protecție. Wawa Fresh Cosmetics a început să producă dezinfectanți.

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

FILEXPO oferă spații de expoziție de închiriat în curtea interioară! Au și spații generoase interioare pentru închiriat

Firmele care vor să-și facă produsele mai vizibile și să aibă parte totodată de un spațiu...

Ce să faceți dacă aspiratorul nu mai trage praful și murdăria cum o făcea odată

Dacă aspiratorul dvs. și-a pierdut aspirația, nu mai ridică murdăria sau a încetat complet să mai...

Avantajele garajelor prefabricate

Când se gândesc la un garaj, majoritatea oamenilor își imaginează o structură veche, amplasată în spatele...