14.2 C
Bistrița
joi, mai 30, 2024

FOTO/VIDEO: Linia Mocăniței, îngropată în crengi și zăpadă!

Iarna aceasta a „căzut greu” pentru Mocănița Transilvaniei. La propriu! Calea ferată a fost acoperită de mormane de zăpadă și de crengi. Lucrările se desfășoară în ritm lent, așa că orice ajutor e binevenit.

Iarna-i grea, omătu-i mare – iar „ninsoarea ca-n povești” a căzut greu Mocăniței Transilvaniei. Calea ferată a fost îngropată în zăpadă și în crengi.

Astfel, odată cu prima zi a lunii februarie, voluntarii și iubitorii mocăniței s-au apucat de lucru.


Lucrările au avansat încet dar sigur…

Bineînțeles, au avut parte și de… peripeții.

Încheiem săptămâna de lucru susținut la linia mocăniței cu o căutare de comori, mai exact cuțitele de la tocătorul excavatorului ce au căzut în urma lucrărilor de defrișare a vegetației.

Le-am găsit mulțumită lui Nick Buzea și Ivan Gondur, băieți faini ce au făcut voluntariat alături de noi”, au scris cei de la Mocăniță pe Facebook.

Luni au început din nou lucrul, în forță. Doar că… provocarea e mare și au nevoie de ajutor.

Prima zi a săptămânii ne-a întâmpinat cu temperaturi scăzute în termometru și vegetație densă crescută pe calea ferată îngustă. Alexandru Demeter este ca de obicei eroul acestor lucrări, degajând cu drujba arbuștii mai groși, pentru ca Marcel să poată interveni cu tocătorul.

În continuare urmează o porțiune împădurită de-a dreptul, așa că ne-ar prinde foarte bine încă două persoane care să ne ajute la degajat arborii mai groși. 

Dacă ești liber zilele următoare și vrei să dai o mână de ajutor, scrie-ne un mesaj și te așteptăm alături de noi!”, e provocarea lansată de voluntarii din cadrul Asociației Mocănița Transilvaniei.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

RCB Electro caută inginer electronist și electrician întreținere, Patiseria Sweet IRIS are nevoie de vânzătoare

RCB ELECTRO 97 Bistrița, producător de cabluri electrice, angajează pe perioadă nedeterminată inginer electronist și electrician întreținere. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, Fan Courier și Clinica Sanovil:

BISTRIȚA: S-a deschis We Fit Club, pe str. Alba Iulia! 1100 mp cu aparate performante de fitness, clase de kangoo jumps sau bodypump

Cea mai nouă, probabil cea mai modernă sală de fitness, singura desfășurată pe 1100 mp s-a...

Descoperă Mercedes me Service

Știai că: Aplicația Mercedes me Service îți oferă asistență digitală în toate problemele legate de service?