-3.4 C
Bistrița
luni, decembrie 4, 2023

FOTO/VIDEO – NERVI la Ilișua: Apa dintr-un canal dă pe dinafară, ajungând în râul Țibleș!

Sătenii din Ilișua sunt revoltați, după ce un canal refulează la doi pași de râul Țibleș. Ba mai mult, aceștia susțin că și cei de la Aquabis, când intervin, golesc pompele în râu. ”Și e numai jumătate satul legat la pompe! Vă dați seama când o să fie tot conectat?? Ba am auzit că ar vrea să lege și Căianu la rețeaua asta” au spus revoltați cei din Ilișua.

Aproape săptămânal, dacă nu tot la două săptămâni, apa dintr-un canal din Ilișua dă pe dinafară! Sătenii sunt de-a dreptul revoltați.

Canalizarea nu e funcțională. Tot timpul se blochează și iese apa afară. Și știți cum e? Că e doar jumătate satul legat la canalizarea asta. Vă dați seama ce o să însemne pe când e legat tot satul? Ba am auzit că ar mai vrea să lege și Căianu. Ei se tot laudă că au pompe și echipament bun. Dapoi cum au dacă pompele nu fac față să împingă apa la o pantă care e în apropierea cimitirului?  Și sunt două canale pe unde iese. La unu, au făcut o groapă în pământ, sub betonul care se vede, ca să nu mai vedem noi când dă apa peste. La ăstalalt, apa iese și merge până în Țibleș. Bine, oricum când vin cei de la Aquabis să rezolve situația, și ei își golesc pompele în Țibleș” a explicat M., un sătean din Ilișua.

Primarul comunei Uriu spune că știe despre situație, doar că Aquabis-ul este responsabil.

Acolo e o stație cu pompe de la Aquabis. Și apa iese destul de des. Nu știu care e problema. Dacă a fost proastă proiectarea sau DE CE se întâmplă așa de des să iasă apa. Canalul respectiv e pe o proprietate privată, iar omul a făcut un canal, un șanț, ca apa să se scură, să nu-i inunde tot terenul. El și l-a săpat. Dar problema e a Aquabis-ului, și intervin foarte des acolo. Nu știu de ce nu se rezolvă” a declarat, pentru Bistrițeanul.ro, primarul comunei Uriu, Radu Spermezan.

Reprezentanții Aquabis susțin că aparatura funcționează, dar de vină ar fi lucrurile care se aruncă în canalizare.

”Problema e că se aruncă în canalizare tot felul de lucruri. Te miri ce găsim acolo. De fapt, ce NU găsim?? Și atunci normal că se înfundă și apa iese din canal. Avem intervenție acolo cred că săptămânal, sau tot la dopuă săptămâni. Dar nu avem ce face dacă în canalizare se aruncă tot felul de lucruri. Și nu e adevărat că se aruncă apa în Țibleș. Ar fi culmea de așa ceva. Noi mergem și curățăm și golim de fiecare dată când ni se sesizează. Dar dacă ei nu respectă, și aruncă de toate în canalizare, pompele se blochează„ a explicat, pentru Bistrițeanul.ro, Ioan Șandru.

Și de această dată, mașinile Aquabis de la Beclean au fost trimise pentru a desfunda canalizarea de la Ilișua.

 

 

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

LEONI Bistrița: Anunț solicitare Autorizație mediu

SC LEONI WIRING SYSTEMS RO SRL anunță publicul interesat asupra depunerii solicitării de obținere a Autorizației de mediu pentru funcționarea FABRICĂ DE PRODUCȚIE DE ECHIPAMENTE ELECTRICE ȘI ELECTRONICE...

Se fac angajări la Masterfoam, Arena by Casa EMA și Clinica Sanovil

Masterfoam angajează operatori producție, tehnicieni mentenanță și magazineri. Restaurantul Arena by Casa EMA caută ospătar, barman și ajutor bucătar. Clinica Sanovil are nevoie de farmacist, specialist marketing & comunicare, infirmieră part-time. Oferta completă – mai jos:

IANA OPTIC: De Crăciun fă-ți cadou o pereche de ochelari cu cristale Swarovski ! Sau fă-i cadou cuiva drag un voucher

La Iana Optic vă așteaptă deja surprize de sărbătoare pentru cei dragi. Ai acum ocazia să-ți faci cadou o pereche nouă de ochelari (cu cristale Swarovski, ca să fie răsfățul complet) sau poți să faci cuiva drag un cadou prețios.