24.1 C
Bistrița
joi, iulie 25, 2024

FOTO/VIDEO – NERVI la Ilișua: Apa dintr-un canal dă pe dinafară, ajungând în râul Țibleș!

Sătenii din Ilișua sunt revoltați, după ce un canal refulează la doi pași de râul Țibleș. Ba mai mult, aceștia susțin că și cei de la Aquabis, când intervin, golesc pompele în râu. ”Și e numai jumătate satul legat la pompe! Vă dați seama când o să fie tot conectat?? Ba am auzit că ar vrea să lege și Căianu la rețeaua asta” au spus revoltați cei din Ilișua.

Aproape săptămânal, dacă nu tot la două săptămâni, apa dintr-un canal din Ilișua dă pe dinafară! Sătenii sunt de-a dreptul revoltați.

Canalizarea nu e funcțională. Tot timpul se blochează și iese apa afară. Și știți cum e? Că e doar jumătate satul legat la canalizarea asta. Vă dați seama ce o să însemne pe când e legat tot satul? Ba am auzit că ar mai vrea să lege și Căianu. Ei se tot laudă că au pompe și echipament bun. Dapoi cum au dacă pompele nu fac față să împingă apa la o pantă care e în apropierea cimitirului?  Și sunt două canale pe unde iese. La unu, au făcut o groapă în pământ, sub betonul care se vede, ca să nu mai vedem noi când dă apa peste. La ăstalalt, apa iese și merge până în Țibleș. Bine, oricum când vin cei de la Aquabis să rezolve situația, și ei își golesc pompele în Țibleș” a explicat M., un sătean din Ilișua.

Primarul comunei Uriu spune că știe despre situație, doar că Aquabis-ul este responsabil.

Acolo e o stație cu pompe de la Aquabis. Și apa iese destul de des. Nu știu care e problema. Dacă a fost proastă proiectarea sau DE CE se întâmplă așa de des să iasă apa. Canalul respectiv e pe o proprietate privată, iar omul a făcut un canal, un șanț, ca apa să se scură, să nu-i inunde tot terenul. El și l-a săpat. Dar problema e a Aquabis-ului, și intervin foarte des acolo. Nu știu de ce nu se rezolvă” a declarat, pentru Bistrițeanul.ro, primarul comunei Uriu, Radu Spermezan.

Reprezentanții Aquabis susțin că aparatura funcționează, dar de vină ar fi lucrurile care se aruncă în canalizare.

”Problema e că se aruncă în canalizare tot felul de lucruri. Te miri ce găsim acolo. De fapt, ce NU găsim?? Și atunci normal că se înfundă și apa iese din canal. Avem intervenție acolo cred că săptămânal, sau tot la dopuă săptămâni. Dar nu avem ce face dacă în canalizare se aruncă tot felul de lucruri. Și nu e adevărat că se aruncă apa în Țibleș. Ar fi culmea de așa ceva. Noi mergem și curățăm și golim de fiecare dată când ni se sesizează. Dar dacă ei nu respectă, și aruncă de toate în canalizare, pompele se blochează„ a explicat, pentru Bistrițeanul.ro, Ioan Șandru.

Și de această dată, mașinile Aquabis de la Beclean au fost trimise pentru a desfunda canalizarea de la Ilișua.

 

 

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Greșeli fatale în planificarea pensionării și cum să le evitați

Părinților noștri le-a fost ușor să își planifice pensionarea, deoarece majoritatea dintre ei au lucrat pentru același angajator și s-au retras cu ceasuri de aur și pensii de la companie. Cu toate acestea, zilele noastre sunt diferite, iar lucrurile sunt mai complicate...

Se fac angajări la MasterFoam Șieu Măgheruș, Crama Veche și Restaurant Arena by Casa EMA

MASTERFOAM Șieu Măgheruș angajează operatori producție și stivuitoriști! Crama Veche are nevoie de administrator, ajutor bucătar și ospătari. Arena by Casa EMA caută elevi dispuși să lucreze în vacanța de vară. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, RCB Electro, Delice Pan sau Coroana Grand Hotel. Oferta completă - mai jos: 

FOTO – RESELLUX Bistrița: Piscine de la 199 lei și sute de electrocasnice și SMART TV la SUPER PREȚURI!

La mare căutare sunt piscinele în aceste zile și s-au cam epuizat toate stocurile în Bistrița. Din fericire, RESELLUX Bistrița, din incinta OK Shopping Center, are un stoc generos și prețuri absolut decente.