15 C
Bistrița
luni, martie 4, 2024

FOTO – Ursul a făcut ravagii azi-noapte în Fântânița: A omorât șapte oi și un miel

Clipe de groază azi-noapte în Fântânița. Ursul a intrat într-o gospodărie, a rupt porțile unei anexe și a dat iama între ovine. A omorât șapte oi și un miel. Pe una a mâncat-o la lumina unui stâlp de iluminat public, iar pe alta, stând „în șezut” pe pragul unei case părăsite din apropiere. Tragedia putea fi cu atât mai mare, cu cât gospodarul a intrat în casă cu câteva clipe înainte ca ursul să-i ajungă pe verandă.

Azi noapte, undeva între ora 11 și 12, a venit ursul la vecinu’, la Mihai Lăcătuș. A intrat înainte la alt vecin, dar câinele a lătrat, nici nu a avut ce lua de acolo, așa că a mers la Mihai. A rupt porțile, după ce a văzut că nu poate intra pe geamul pe care l-a spart, și a dat atacul. Omul avea acolo 10 oi și cinci miei”, a povestit pentru Bistrițeanul.ro, Viorica Păcurar.

Totul s-a întâmplat în Fântânița, comuna Miceștii de Câmpie. Mihai a ieșit afară, cu becul stins. A văzut ceva în depărtare, sub un stâlp de iluminat public, singurul din zonă care funcționează, și apoi a intrat în casă.

`Nu a realizat ce a fost. Pe când a intrat în casă, nu a durat mult și a auzit gălăgie, iarăși. Chiar la el pe verandă. Bine că nu a ieșit atunci. Că pe urmă a văzut dâra de sânge. Ursul mai luase o oaie și a trecut prin fața ușii lui. Vă dați seama de ieșea, că îl putea nenoroci și pe el? Pe la două noaptea Mihai a sunat la poliție, la 112, că i-am spus să  sune, că oile îi sunt cipate, și e 5 milioane jumătate oaia, să fie despăgubit.

L-a sunat și pe șeful fondului de vânătoare, dar și el și nevasta-sa aveau telefoanele închise. Bine, nici până la ora asta nu a venit să vadă care e situația. Și azi-noapte pe la două, au găsit cinci oi mâncate și un miel. Pe o oaie a târât-o și a mâncat-o pe pragul unei case părăsite, din apropiere. Pe la 4 și ceva, Mihai și cu soțul au luat tractorul și au mers să facă o tură, să vadă dacă le găsesc pe celelalte oi. Au mai găsit două oi moarte. Deci în total i-a omorât ȘAPTE oi și UN miel. Două oi și patru miei le-au găsit în viață, și acuma de dimineață ne-au sunat ciobanii de la Delureni că o oaie a ajuns la ei. Ursul a plecat spre pădure, că s-au văzut dârele de sânge pe zăpadă”, a mai povestit Viorica.

De dimineață, a trecut pe la Mihai viceprimarul comunei cu încă un angajat al primăriei, care au notat cele întâmplate.

`Să ne lase primarul măcar iluminatul public să funcționeze. Că poate nu făcea ravagii dacă era lumină. Că și așa noi îl plătim. Mai mult, să facă contract cu PROTAN-ul, ca să preia animalele moarte în astfel de cazuri. I-au zis la Mihai că nu pot chema PROTAN-ul, că nu este contract, și trebuie să plătească, TOT el, intervenția. P[i omul și așa e distrus. Că asta îi era toată averea. Stă cu animalele moarte în remorca tractorului. A anunțat și medicul veterinar, că toate îi erau înregistrate. Să sperăm că măcar îl despăgubește cineva pentru ceea ce a pățit. E groaznic. Și să sperăm că se iau măsuri, că nu se întâmplă ca la Milaș, acum doi ani. Și noi ne temem acum pentru oile noastre„ a concluzionat Viorica Păcurar.

 

 

 

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la Clinica Sanovil, Sercaver SRL, Aquabis, Eurocompozite și Rombis

Clinica Sanovil caută economist, infirmieră și recepționist. Leoni Bistrița are nevoie de operatori cablaje auto. Noi locuri de muncă sunt disponibile la Sercaver SRL, ItalTextil Sărata, Eurocompozite SRL, CML sau Electroplast. Oferta completă – mai jos:

În luna martie, Materom Automotive oferă doamnelor și domnișoarelor un cadou special

În showroom-ul Materom Automotive, între 1 și 31 Martie, primești un Voucher cu 10% Reducere, pe care îl poți aplica pe tot parcursul anului 2024, pentru a achiziționa accesoriile Mercedes-Benz sau Škoda preferate.

MATEROM Automotive: Profită de ofertele de nerefuzat și schimbă la timp bateria!

Profită de ofertele* de nerefuzat şi schimbă la timp bateria! Îngrijirea mașinii tale Škoda este acum mai...