3.7 C
Bistrița
luni, decembrie 5, 2022

FOTO/VIDEO: Ninge abundent și viscolit la Valea Blaznei. Strat de zăpadă și de 10 cm

Iarna este nerăbdătoare, așa că acaparează zonele înalte ale județului. În zona Valea Blaznei ninge viscolit și abundent. La înălțimi de peste 1.000 de metri, stratul de zăpadă depus ajunge și la 10 cm.

În această dimineață, jandarmii montani din Rodna au efectuat o acţiune de patrulare în Valea Blaznei.

Astfel, au constatat că ninge abundent, înregistrându-se 2 grade Celsius. Vântul este puternic așa că se resimt mult mai puține.

Li se recomandă tuturor celor interesaţi de deplasările în această zonă să ia toate măsurile necesare pentru evitarea problemelor care ar putea apărea din cauza frigului şi a zăpezii. În acest moment vântul suflă cu putere, ninge viscolit şi deja s-a aşternut un strat de 5-10 cm de zăpadă la altitudinea de 1.000-1.100 m”, anunță jandarmii.

Momentan nu au fost întâmpinate probleme din cauza ninsorii, dar se fac patrulări cu rol preventiv în zona Pasul Rotunda, Valea Blaznei şi Valea Măriilor cu scopul de a sprijini pe cei care întâmpină eventuale probleme în zonă.

„Turiştii şi persoanele care intenţionează să organizeze drumeţii în zonă trebuie să aibă echipament adecvat sezonului rece şi zonei de munte, să se informeze asupra itinerariului propus şi gradului de dificultate, să folosească numai traseele marcate, să evite traseele de creastă şi să urmărească marcajele de pe traseu, iar în caz de accident sau ori de câte ori este nevoie, să ceară sprijinul jandarmilor, fie prin contact direct, fie prin apelarea numărului unic de urgenţă 112”, recomandă jandarmii.

[arve url=”http://www.bistriteanul.ro/wp-content/uploads/2018/10/WhatsApp-Video-2018-10-24-at-11.49.13.mp4″ /]

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

BETAK angajează agent vânzări și gestionar, Cibela are nevoie de personal pentru curățenie

Se fac angajări la Cibela, Betak și Italtextil Sărata, care are nevoie de secretar administrativ, dar...

Dă personalitate casei tale, cu perdelele ArYaS. Cel mai nou showroom din oraș asigură inclusiv măsurătorile și montarea

Dacă ochii sunt oglinda sufletului, cu siguranță ferestrele sunt oglinda casei. Un motiv în plus ca...

MATEROM Automotive Bistrița: Treci prin iarnă fără griji!

Venirea iernii este o certitudine, așa că asigură-te că autoturismul tău este pregătit. Verifică-i frânele, farurile...