15.1 C
Bistrița
vineri, septembrie 29, 2023

Vaticanul donează un CT, de un milion de euro, spitalului din Năsăud

Bucurie mare pentru năsăudeni. Spitalul orașului va fi dotat cu un CT ultraperformant, în valoare de un milion de euro. Acesta sosește tocmai de la Vatican.

Spitalul „George Trifon” din Năsăud va avea, în curând, un Computer Tomograf ultraperformant.

„Săptămâna trecută m-a contactat profesorul universitar doctor Vasile Dâncu și m-a întrebat dacă spitalul din Năsăud ar fi interesat de un Computer Tomograf. Este vorba de o donație pe care Vaticanul ar urma să o facă în România. I-am spus că e nevoie și că ne-am bucura de un asemenea aparat. Am vorbit cu managerul spitalului, iar vineri am fost cu profesorul Dâncu, managerul, consulul onorific al Italiei la Cluj Napoca și cu președintele Asociației oamenilor de Afaceri Italieni din Transilvania, la spital. A trebuit verificat dacă CT-ul se potrivește. S-a constatat că totul e în ordine, așa că s-a hotărât să ne fie donat nouă”, a explicat primarul orașului Năsăud, Mircea Romocea.

CT-ul urmează să sosească în 10 noiembrie, costurile de transport, montare și asistență tehnică fiind suportate tot de italieni.

„Pe 29 noiembrie, va fi prezent, pe lângă cei cu care am mers în vizita de verificare la spital, și un Cardinal de la Vatican. Va fi un moment special, de inaugurare a noului CT”, a mai explicat Romocea.

Computerul Tomograf este unul ultraperformant, de un milion de euro. Acesta a funcționat, aproape doi ani de zile, într-o clinică privată din Vatican.

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Supărat că n-ai prins programul Rabla?! Vești bune de la RUBIN: 3.000 de euro DISCOUNT la noul model SsangYong KORANDO

Dacă ai ratat sau nu te-ai încadrat în programul Rabla pentru a obține un tichet de...

Se fac angajări la Rombat, Fan Courier și Electroplast. NOI locuri de muncă, în Bistrița

Electroplast caută Controlor calitate, Rombat are nevoie de Analist cumpărări, electrician și operatori producție. Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Fan Courier, Kreativ Metal, Michaela’s Brasserie, Transmixt sau Tehnoprod Plast. Oferta completă - mai jos:

NOI locuri de muncă la Michaela’s Brasserie, Transmixt, Masterfoam și Tehnoprod Plast SRL

Michaela’s Brasserie are nevoie de ajutor cofetar, brutar – patiser și ospătar. Transmixt caută șoferi de autobuz. Se oferă salariu corect, bonuri de masă, condiții de lucru moderne, instruiri dedicate și alte avantaje specifice. Ce alte locuri de muncă sunt diponibile în Bistrița: