14.6 C
Bistrița
joi, martie 23, 2023

Vaticanul donează un CT, de un milion de euro, spitalului din Năsăud

Bucurie mare pentru năsăudeni. Spitalul orașului va fi dotat cu un CT ultraperformant, în valoare de un milion de euro. Acesta sosește tocmai de la Vatican.

Spitalul „George Trifon” din Năsăud va avea, în curând, un Computer Tomograf ultraperformant.

„Săptămâna trecută m-a contactat profesorul universitar doctor Vasile Dâncu și m-a întrebat dacă spitalul din Năsăud ar fi interesat de un Computer Tomograf. Este vorba de o donație pe care Vaticanul ar urma să o facă în România. I-am spus că e nevoie și că ne-am bucura de un asemenea aparat. Am vorbit cu managerul spitalului, iar vineri am fost cu profesorul Dâncu, managerul, consulul onorific al Italiei la Cluj Napoca și cu președintele Asociației oamenilor de Afaceri Italieni din Transilvania, la spital. A trebuit verificat dacă CT-ul se potrivește. S-a constatat că totul e în ordine, așa că s-a hotărât să ne fie donat nouă”, a explicat primarul orașului Năsăud, Mircea Romocea.

CT-ul urmează să sosească în 10 noiembrie, costurile de transport, montare și asistență tehnică fiind suportate tot de italieni.

„Pe 29 noiembrie, va fi prezent, pe lângă cei cu care am mers în vizita de verificare la spital, și un Cardinal de la Vatican. Va fi un moment special, de inaugurare a noului CT”, a mai explicat Romocea.

Computerul Tomograf este unul ultraperformant, de un milion de euro. Acesta a funcționat, aproape doi ani de zile, într-o clinică privată din Vatican.

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Un nou magazin ZOO Hobby, în Ștefan cel Mare, lângă Cotidian

Bistrițenii  din partea de sus a orașului au de acum un magazin destinat animăluțelor lor de...

Easy Solution Bistrița – servicii profesionale de curățenie pentru firme și instituții

Lasă grija curățeniei biroului, firmei sau halei pe mâna celor de la Easy Solution: Specializați în...

Clinica Sanovil angajează infirmieră, IMP România are nevoie de operatori și Șef linie producție

Clinica Sanovil are nevoie de infirmieră și muncitor întreținere. IMP România (fosta Netex) caută un Șef...