17.1 C
Bistrița
marți, iunie 25, 2024

Vaticanul donează un CT, de un milion de euro, spitalului din Năsăud

Bucurie mare pentru năsăudeni. Spitalul orașului va fi dotat cu un CT ultraperformant, în valoare de un milion de euro. Acesta sosește tocmai de la Vatican.

Spitalul „George Trifon” din Năsăud va avea, în curând, un Computer Tomograf ultraperformant.

„Săptămâna trecută m-a contactat profesorul universitar doctor Vasile Dâncu și m-a întrebat dacă spitalul din Năsăud ar fi interesat de un Computer Tomograf. Este vorba de o donație pe care Vaticanul ar urma să o facă în România. I-am spus că e nevoie și că ne-am bucura de un asemenea aparat. Am vorbit cu managerul spitalului, iar vineri am fost cu profesorul Dâncu, managerul, consulul onorific al Italiei la Cluj Napoca și cu președintele Asociației oamenilor de Afaceri Italieni din Transilvania, la spital. A trebuit verificat dacă CT-ul se potrivește. S-a constatat că totul e în ordine, așa că s-a hotărât să ne fie donat nouă”, a explicat primarul orașului Năsăud, Mircea Romocea.

CT-ul urmează să sosească în 10 noiembrie, costurile de transport, montare și asistență tehnică fiind suportate tot de italieni.

„Pe 29 noiembrie, va fi prezent, pe lângă cei cu care am mers în vizita de verificare la spital, și un Cardinal de la Vatican. Va fi un moment special, de inaugurare a noului CT”, a mai explicat Romocea.

Computerul Tomograf este unul ultraperformant, de un milion de euro. Acesta a funcționat, aproape doi ani de zile, într-o clinică privată din Vatican.

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

NOI locuri de muncă la Centrul Micul Prinț, Crama Jelna, SmartyKids Bistrița: Se caută terapeut, barman, asistent producție

Centrul Micul Prinț caută terapeuți pentru copii și tineri cu autism, iar Crama Jelna are nevoie de barman și ajutor de bucătar. SmartyKids Bistrița angajează persoană zâmbitoare, energică și pozitivă care doreşte să se dezvolte în lucrul cu copiii! NOI locuri de muncă la STEWO  PLASTIC Năsăud, RCB ELECTRO, Aquabis sau TeraSteel:

Descoperă Eleganța și Performanța Škoda

Vizitează Showroom-ul & Service-ul Autorizat Škoda MATEROM AUTOMOTIVE, din Cartier Viișoara, Str. Libertății, Nr. 264, Bistrița, unde poți testa și achiziționa cele mai noi modele Škoda și ai toate Serviciile Auto de care ai nevoie, într-un singur loc.

EURO2024 se vede pe terasa ARENA by Casa EMA! Promoții și premii speciale până în 14 iulie!

Campionatul European de Fotbal EURO2024 se vede mai mult decât perfect – pe cel mai mare ecran proiectat ever: ecranul de pe Terasa de Vară ARENA by Casa EMA!