11 C
Bistrița
joi, mai 19, 2022

Vaticanul donează un CT, de un milion de euro, spitalului din Năsăud

Bucurie mare pentru năsăudeni. Spitalul orașului va fi dotat cu un CT ultraperformant, în valoare de un milion de euro. Acesta sosește tocmai de la Vatican.

Spitalul „George Trifon” din Năsăud va avea, în curând, un Computer Tomograf ultraperformant.

„Săptămâna trecută m-a contactat profesorul universitar doctor Vasile Dâncu și m-a întrebat dacă spitalul din Năsăud ar fi interesat de un Computer Tomograf. Este vorba de o donație pe care Vaticanul ar urma să o facă în România. I-am spus că e nevoie și că ne-am bucura de un asemenea aparat. Am vorbit cu managerul spitalului, iar vineri am fost cu profesorul Dâncu, managerul, consulul onorific al Italiei la Cluj Napoca și cu președintele Asociației oamenilor de Afaceri Italieni din Transilvania, la spital. A trebuit verificat dacă CT-ul se potrivește. S-a constatat că totul e în ordine, așa că s-a hotărât să ne fie donat nouă”, a explicat primarul orașului Năsăud, Mircea Romocea.

CT-ul urmează să sosească în 10 noiembrie, costurile de transport, montare și asistență tehnică fiind suportate tot de italieni.

„Pe 29 noiembrie, va fi prezent, pe lângă cei cu care am mers în vizita de verificare la spital, și un Cardinal de la Vatican. Va fi un moment special, de inaugurare a noului CT”, a mai explicat Romocea.

Computerul Tomograf este unul ultraperformant, de un milion de euro. Acesta a funcționat, aproape doi ani de zile, într-o clinică privată din Vatican.

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Cum să alegi un laptop bun

In ziua de astazi, laptopurile ne sunt extrem de utile si ne folosim de aceste...

Ce trebuie să știți despre anvelopele all season

Calendarul tocmai a trecut în luna mai și toată lumea este pe cale să plece în...

Rombat caută operatori producție, Îndemânarea Construct are nevoie de ingineri. Locuri de muncă, și la Michaela’s Brasserie!

Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut și asistent generalist, Îndemânarea Construct angajează ingineri construcții civile și inginer topograf. NOI locuri de muncă, în Bistrița, la Michaela’s Brasserie: