7.5 C
Bistrița
marți, octombrie 4, 2022

FOTO/VIDEO – O experiență neobișnuită, la Posmuș: Când muzica elevilor de la „Tudor Jarda” luminează castelul Teleki

O experiență neobișnuită, la castelul Teleki din Posmuș. Turiștii sosiți să admire exponatele de muzeu, au avut parte de surprize muzicale speciale. „S-a creat o atmosferă foarte plăcută, sofisticată și elevată… Realmente ai impresia că evadezi din cotidian…

Castelul Teleki din Posmuș a fost inaugurat zilele trecute, cu un festival de poveste la care au participat inclusiv elevii și profesorii Liceului de Muzică „Tudor Jarda”. Au reușit să lumineze admirabil decorul, completând programul festivalului ARTcast Teleki.

A fost multă lume. Iar turiștii sosiți acolo să admire exponatele de muzeu, au fost întâmpinați și de muzică. S-a creat o atmosferă foarte plăcută, sofisticată și elevată.

A fost o experiență neobișnuită pentru elevi să cânte într-un spațiu atât de special. Un spațiu diferit de sălile de concerte cu care erau obișnuiți. Un spațiu în care turiștii s-au plimbat prin săli, au vizitat obiectivele turistice, și abia apoi s-au oprit să-i asculte pe copii…

A fost foarte interesant, mi-a plăcut. Chiar a ieșit frumos”, a povestit profesoara Helga Melinda Deac, șefa catedrei de pian la Liceul „Tudor Jarda”.

Secvențe video de la recitalurile elevilor de la „Tudor Jarda” pot fi ascultate AICI.  

Elevii de la Liceul de Muzică „Tudor Jarda” au oferit publicului un program variat și atractiv. Au fost invitați să susțină mini-recitaluri violoniști, flautiști, pianiști și elevi de la Canto.

Am cântat în două săli diferite, în două corpuri diferite ale castelului Teleki. Este chiar impresionant cum au reușit să restaureze monumentul. Cu bun gust și stil, la standardele turistice actuale… Realmente ai impresia că evadezi din cotidian”, a mai povestit profesoara Helga Melinda Deac.

Weekendul acesta elevii noștri talentați au participat la ARTcast Teleki – un eveniment de mare amploare. Suntem onorați și ne bucurăm că am putut face parte din această poveste frumoasă, încărcată cu multe evenimente culturale și emoții”, au transmis cei de la Liceul „Tudor Jarda”.

Au susținut recitaluri Iarina Vasile (clasa I, vioară), Tania Gâscan (clasa a V-a, vioară), Lucas Salanță (clasa a VII-a, pian), Cristian Moldovan (clasa a VIII-a, clarinet), Bogdan Andreieș (clasa a IX-a, pian), Paul Gălățeanu (clasa a XI-a, pian), Caroline Bauer (clasa a XI-a, chitară), Ariana Răzoare (clasa a XI-a, flaut), Paula Cojocariu (clasa a XI-a, canto clasic), Alexandra Moldovan (clasa a Xl-a, pian), Ștefania Ustini (clasa a XII-a, canto popular), Nicoleta Dornean (clasa a XII-a, canto popular), Andreea Suciu (clasa a Xll-a, pian), Miguel Silaghi (clasa a XII-a, canto clasic), Georgiana Belean (clasa a XII-a, flaut) și Teodora Florea, absolventă a Liceului de muzică „Tudor Jarda”, canto popular.

Foto @ Liceul „Tudor Jarda” Bistrita

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Cum îți pot schimba rezultatele la loterie viața?

Oamenii rămân deseori la un loc de muncă foarte mult timp din cauza dorinței de bani....

ROMBAT angajează Key Account Manager și IT SAP Analyst. NOI locuri de muncă, în Bistrița

ROMBAT angajează Key Account Manager, operatori producție și IT SAP Analyst. Noi locuri de muncă sunt...

Și ce dacă e toamnă?!? La Casa EMA te bucuri de piscină indiferent de vreme. Familiile au prețuri speciale

Faptul că a venit toamna nu ar trebui să te împiedice să te relaxezi înotând. La...