6.4 C
Bistrița
sâmbătă, noiembrie 27, 2021

FOTO/VIDEO – Paramedicul erou: Oamenii credeau că doarme! Când colo, era deja în stare comatoasă! AM făcut ceea ce era omenesc

La începutul lunii august, un bărbat era readus la viață de un paramedic din Năsăud, în timp ce se afla la un priveghi. „Eram pe punctul să plec când am fost chemat. Lumea credea că doarme. Când colo, deja era în stare comatoasă. Eu cred că toți ar trebui să știe să acorde primul ajutor!”, a spus Ioan Suciu.

În 5 august 2021, la capela din Năsăud avea loc un priveghi. Printre cei prezenți să ofere un ultim omagiu se afla și Ioan Suciu, paramedic din Năsăud.

Mă pregăteam să plec, când preotul care oficia slujba m-a chemat și mi-a arătat un bărbat pe un scaun. Cei din capelă credeau că doarme, mai ales că mai participase la un priveghi înainte. Dar pe când m-am uitat la el, era deja în stare comatoasă, cianotic”, a povestit, în cadrul ședinței de Colegiu Prefectural, paramedicul Ioan Suciu.

Acesta a explicat că a apelat de urgență la 112, solicitând sprijin și a început manevrele tipice primului ajutor.

Am făcut ceva absolut normal, omenesc. Și eu cred că toți ar trebui să știe minimul de manevre pentru primul ajutor. Cred că e foarte important să se facă cursuri de prim ajutor”, a subliniat salvatorul.

Acesta a mulțumit colegilor care au răspuns prompt și astfel s-a reușit salvarea unei vieți.

Chiar m-am interesat de starea lui. Omul e bine. Cred că deja e externat”, a mai spus paramedicul năsăudean.

Paramedicul a fost invitat la ședința de Colegiu Prefectural pentru a-i fi înmânată o diplomă și o mică atenție, în semn de recunoștință.

„Suciu Ioan Ciprian își duce până la capăt misiunea și se dăruiește profesiei pe care o are. El e cunoscut pe Vale Someșului ca fiind un erou. El salvează vieți: și oameni, și animale, salvează TOT. Ultima ispravă, ca să zic așa, a fost să resusciteze un om care se afla la un priveghi și era în stop cardio-respirator. Gesturi frumoase…”, a subliniat prefectul Stelian Dolha.

Ioan Suciu este un salvator dedicat și nu se limitează la a salva numai vieți omenești. În apropierea sărbătorilor pascale din 2019 acesta a salvat un iepuraș, după ce a stins un incendiu.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Efectele crizei sanitare asupra sănătății mentale la nivel global

Efectele crizei sanitare: Află cât de afectată a fost starea mentală a populației la nivel mondial ca urmare a crizei sanitare. Statistici pentru diferite regiuni ale lumii.

Provocarea Roser House: Ce-ai zice de un Crăciun magic, înconjurat de zăpadă și gustări delicioase, într-un peisaj de vis?

Cine nu și-ar dori ca de Crăciun să fugă de agitația orașului și să se relaxeze...

Care sunt avantajele pariurilor online

Dacă îți place să urmărești transmisiunile sportive și ești la curent cu ce se întâmplă în diverse sporturi, ești persoana potrivită pentru un hobby plin de adrenalină. Pariurile sportive online îți pot aduce câștiguri frumoase!