8.5 C
Bistrița
luni, octombrie 25, 2021

FOTO/VIDEO: Percheziții în Șieu! Doi bărbați reținuți!

Polițiștii au descins la casele a doi bărbați din Șieu. Aceștia au fost reținuți, după ce ar fi împușcat ilegal un cerb. CE au găsit polițiștii în casele lor:

În 21 iunie, doi bărbați ar fi participat la o partidă de vânătoare comună, autorizată pentru speciile mistreț și vulpe. Aceștia însă nu ar fi respectat condițiile înscrise în autorizaţie și ar fi braconat un cerb.

Poliția a intrat pe fir și a descins la domiciliile lor, ieri.

„La percheziții au fost descoperite și ridicate în vederea continuării cercetărilor 7 arme letale de vânătoare, deținute legal și care ar fi fost utilizate la acțiuni de braconaj, 3 dispozitive de diminuare a sunetului pentru armă letală, 94 de cartușe cu glonț deținute ilegal, 7 cartușe pentru armă letală confecționate artizanal, 2 dispozitive cu vedere pe timp de noapte, 2 lanterne, 2 ulucuri și un pat de armă.

Totodată, polițiștii au indisponibilizat un autoturism care ar fi fost folosit la acțiuni de braconaj, 2 telefoane mobile și mai multe unelte și accesorii pentru confecționarea artizanală a muniției (presă, cântar electronic, balanță pentru cântărirea pulberii, extractor pulbere din cartuș, recipiente pentru stabilirea gradației, bile din metal pentru muniție cu alice)”, explică reprezentanții IPJ BN.

Doi bărbați din Șieu, de 44 de ani, respectiv 39 de ani, au fost conduși la sediul poliției pentru audieri, ulterior fiind dispusă reținerea pentru 24 de ore a acestora.

Astăzi vor fi prezentați magistraților cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Cercetările sunt continuate într-un dosar penal de braconaj, uz de armă fără drept și nerespectarea regimului armelor și al munițiilor. Acestea sunt efectuate de polițiștii Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistrița.

Au acordat sprijin în desfășurarea activităților luptătorii din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Bistrița-Năsăud.

 

 

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Alege ochelari de calitate pentru confortul și siguranța ochilor

Ochelari de vedere sau ochelari de soare, cu tratamente antireflecție sau fără, modele actuale, la modă...

Ai nevoie de un utilaj în construcții?! Poți CUMPĂRA/ÎNCHIRIA oricând de la Utilaje Bistrița

Te-ai apuca de construit, de demolat sau de modificat o construcție, dar n-ai cu ce lucra....

Se fac angajări la Geoplast, Salon Claudia, IMP România și Leoni! Locuri de muncă, disponibile în Bistrița

Se fac angajări la Geoplast, Restaurant Jacqueline, Supercom, Transmixt și Salon CLAUDIA! Locuri de muncă disponibile sunt și la Restaurant Subway Viișoara, RCS & RDS și Electroplast. Leoni are nevoie de 275 de muncitori cablaje. Oferta completă, mai jos: