-1.5 C
Bistrița
miercuri, martie 29, 2023

FOTO/VIDEO – Peste 100 de persoane au ieșit în stradă în Năsăud! Mărul discordiei – o stație de asfaltare care ar polua

Mai bine de 100 de persoane au protestat astăzi, la Năsăud. Oamenii sunt nemulțumiți de o stație de asfaltare care funcționează deja de trei săptămâni. Protestatarii spun că stația respectivă poluează și le cauzează probleme de sănătate.

Nemulțumire mare la Năsăud din cauza unei stații de mixturi asfaltice, care funcționează deja de trei săptămâni. Stația de asfaltare aparține firmei Frasinul și deține toate autorizațiile și avizele necesare, atât de la autoritățile locale, cât și de la agențiile de mediu.

Oamenii spun că de când s-a deschis stația de asfaltare praful a cuprins întreaga zonă, iar mirosul și zgomotul sunt insuportabile. Mai mult, unele persoane care locuiesc în zonă spun că și copiii au început să aibă probleme respiratorii.

În jur de 100 de oameni s-au strâns în fața stației de asfaltare, cu pancarte, cerând intervenția primarului pentru a stopa activitatea unității. Unul dintre locatarii din zonă spune că din cauza prafului poluator i-ar fi murit 400 de kilograme de păstrăv, pe care îi creștea în apropiere. Paguba cauzată ar trece de 12.000 de lei.

„Noi ca autoritate publică am solicitat un certificat de urbanism, autorizația de mediu și respectiv avizul de la Direcția de Sănătate Publică. În momentul în care aceste două piese au ajuns la administrația publică locală năsăudeană, noi am fost obligați să emitem autorizația de construire. (…) Având în vedere că aceea este o zonă industrială, iar zona adiacentă este zonă mixtă, datoria primarului este de a proteja cetățenii, dar pe de altă parte am fost puși între ciocan și nicovală, fiind obligați să eliberăm autorizația de construire. Eu am avut discuții cu locuitorii din zonă și vor depune o petiție la Garda de Mediu, la Agenția Județeană de Mediu, la Direcția de Sănătate Publică, instituții care vor monitoriza gradul de poluare prin mijloacele lor”, a explicat primarul orașului Năsăud, Mircea Romocea.

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Mâine se deschide AmaZone Bistrița, primul magazin cu produse resigilate sau lichidări de stoc Amazon, din județ!

Peste 1.000 de produse, cu reduceri de 50 %, îi așteaptă mâine pe bistrițeni la AmaZone...

Un nou magazin ZOO Hobby, în Ștefan cel Mare, lângă Cotidian

Bistrițenii  din partea de sus a orașului au de acum un magazin destinat animăluțelor lor de...

Easy Solution Bistrița – servicii profesionale de curățenie pentru firme și instituții

Lasă grija curățeniei biroului, firmei sau halei pe mâna celor de la Easy Solution: Specializați în...