11.4 C
Bistrița
miercuri, mai 18, 2022

FOTO/VIDEO – Ploaia torențială face ravagii! Apa a năvălit în curți și pe drumurile din mai multe localități

Ploaia torențială care a acaparat întreg județul a inundat zeci de gospodării și drumuri din mai multe județe. Probleme s-au înregistrat în Rodna, în Maieru, în Ghinda și chiar în municipiul Bistrița, strada Mihai Viteazu fiind sub ape.

O ploaie torențială s-a abătut asupra județului încă de la orele 17:00- 18:00. Din primele date sunt afectate mai multe localități din județ, situația cea mai gravă fiind la Rodna.

Potrivit cititorilor Bistrițeanul.ro, probleme s-ar înregistra și în Maieru, dar și în localitatea Ghinda sau Jelna. Localitatea Șirioara din Șieu Odorhei, afectată săptămâna trecută de inundații trece și astăzi printr-o situație similară.

Nici municipiul Bistrița nu a scăpat, multe dintre intersecții având apă de câțiva centimetri buni. Ca de obicei, strada Mihai Viteazu este sub ape.

 

UPDATE 

Imagini cu apa care mătură tot din cale au fost transmise de Tin Arman și Denis, de la Rodna.

[arve url=”https://youtu.be/9lLXp7VByaU” /]

”Ca urmare a precipitațiilor căzute in ultimele ore, până în acest moment s-au înregistrat următoarele evenimente:
Rodna – gospodării inundate
Jelna – curți inundate
Ghinda – curți inundate
Municipiul Bistrița – gospodării inundate
Poiana Ilvei – gospodării inundate
Măgura Ilvei – gospodării inundate
Maieru – gospodării inundate
Agrisu de Sus – curți și grădini inundate
Ilva Mare – gospodării inundate
Sigmir – podeț înfundat
Beclean – gospodării inundate
Urmeniș – curți inundate
Valea Ghinzii – curți inundate
Evenimentele sunt gestionate de către echipajele de pompieri, Comitetele Locale pentru Situații de Urgență și Serviciile Voluntare. Revenim cu informații” transmite Comitetul Județean pentru Situații de Urgență.

CJSU aduce o completare, anunțând că și la Căianu Mic, Ilisua, Sărata, Șirioara sunt gospodării inundate. Alături de pompieri și SVSU intervin polițiștii de la Secția 7 Poliția Rurală Sângeorz-Băi, cei ai posturilor de poliție arondate și jandarmii de la postul montan Rodna.

UPDATE:

Probleme au fost și la Colibița, după ce o furtună s-a abătut asupra stațiunii.

UPDATE :

„În ultimele 2 ore, în Dispeceratul Integrat ISU SAJ Bistrița – Năsăud au fost primite peste 100 de apeluri pe numărul unic de urgență 112 prin care se solicită intervenția echipajelor de pompieri cu mijloace tehnice pentru sprijinirea populației afectate de inundații. Prioritate au misiunile de evacuare / salvare persoane și animale, degajarea cailor de acces ( drumuri naționale, județene și comunale) pentru asigurarea misiunilor de urgență ( în special cazuri medicale urgente), ulterior misiunile de evacuare a apei din case, beciuri, curți, anexe etc”, informează ISU Bistrița-Năsăud.

– Gospodării inundate în localitatea Ciceu Giurgesti;
– gospodării și un drum comunal inundate în localitatea Dumbraveni;
– linii de curent afectate în localitatea Rebrisoara;
– garaje inundate în orașul Beclean, str. Trandafirilor;
– drum afectat de aluviuni localitatea Rusu de Jos;

UPDATE:

– gospodării inundate în Ciceu Mihaiesti;
– gospodarii inundate – Cristestii Ciceului;
– Mureșenii Bârgaului – alunecare de teren – un sens de mers din DN 17, KM 92 + 500 m blocat de aluviuni – intervin SVSU Tiha Bârgaului și SDN;

În Rodna numărul persoanelor evacuate este în creștere. Până în acest moment 7 copii și 15 adulți au fost evacuați din gospodăriile inundate.

UPDATE:

În urma ploilor, mai multe gospodării din două localități au rămas fără curent electric.

„Aproximativ 280 consumatori din localitățile Ciceu Corabia și Dumbrăveni nu au energie electrică în urma afectarii rețelei de joasă tensiune. Direcționat distribuitorul de energie electrică.”, transmite ISU BN.

REVENIM CU INFORMAȚII!

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Cum să alegi un laptop bun

In ziua de astazi, laptopurile ne sunt extrem de utile si ne folosim de aceste...

Ce trebuie să știți despre anvelopele all season

Calendarul tocmai a trecut în luna mai și toată lumea este pe cale să plece în...

Rombat caută operatori producție, Îndemânarea Construct are nevoie de ingineri. Locuri de muncă, și la Michaela’s Brasserie!

Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut și asistent generalist, Îndemânarea Construct angajează ingineri construcții civile și inginer topograf. NOI locuri de muncă, în Bistrița, la Michaela’s Brasserie: