-2 C
Bistrița
marți, ianuarie 18, 2022

FOTO/VIDEO: Un bebeluș, printre persoanele salvate din calea apelor, la Rodna

Natura s-a dezlănțuit la Rodna, producând dezastre. 20 de persoane, printre care și un bebeluș au fost evacuați. Situația e în dinamică și informații cu ravagii făcute de ploaia torențială sosesc din toate colțurile județului.

Prăpăd la Rodna, după ce ploaia a căzut torențial. Drumuri distruse, gospodării inundate. Mai mult, 20 de persoane, din care 14 adulți și șase copii, au fost evacuați. Printre cei mici, și un bebeluș.

Persoanele evacuate din gospodăriile inundate vor fi cazate temporar în spații puse la dispoziție de către Comitelul Local pentru  Situații de Urgență Rodna.

[arve url=”https://youtu.be/9lLXp7VByaU” /]

Conform informațiilor de la fața locului, pe mai multe străzi a năvălit apa și sunt zeci de gospodării inundate.

[arve url=”https://www.facebook.com/eduardo.santa.9210/videos/1200430970295937/” maxwidth=”300″ aspect_ratio=”1:1.8″ /]

Totuși, apa ar începe să scadă.

UPDATE RODNA

Jandarmii montani Rodna intervin în acest moment în sprijinul pompierilor și polițiștilor pentru înlăturarea efectelor produse de ploile din această seară pe raza localității Rodna. Cea mai afectată zonă în care se intervine este strada Măgurii din localitate” transmite IJJ BN.

Video – Liviu Santa

[arve url=”https://www.facebook.com/eduardo.santa.9210/videos/1200459723626395/” maxwidth=”300″ aspect_ratio=”1:1.8″ /]

Update 23.00 – 15 adulți și 7 copii au fost evacuați, în totalitate, din calea apelor.

PARTE DIN ȘTIREA INIȚIALĂ

La această oră, pe mai multe drumuri din județ traficul se desfășoară cu dificultate ca urmare a precipitațiilor, iar polițiștii sunt la fața locului pentru dirijarea sau restricționarea circulației.

Circulatia pe drumul judetean 172D, în localitatea Măgura Ilvei este îngreunată, iar în unele zone nu se poate circula, ca urmare a precipitațiilor abundente.

Mai mult, la Măgura Ilvei a avut loc o alunecare de teren, în Coldău sunt gospodării inundate, în Matei copaci căzuți, Uriu și Anieș au raportat gospodării inundate.

Între localitățile Silivașu de Câmpie si Urmeniș s-a surpat drumul și blochează o bandă de circulație, pe o distanță de aproximativ 25 de m.

În localitatea Sărata și pe Valea Ghinzii, este apa pe carosabil care îngreunează circulația.

Mai multe detalii despre celelalte zone afectate, aici:

FOTO/VIDEO – Ploaia torențială face ravagii! Apa a năvălit în curți și pe drumurile din mai multe localități

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Sanovil angajează fiziokinetoterapeut, Transmixt caută mecanici și electroniști auto! Locuri de muncă, disponibile în Bistrița

Transmixt Bistrița angajează mecanici și electroniști auto. Sanovil are nevoie de un fiziokinetoterapeut, dar și un inginer întreținere echipamente și economist / inspector resurse umane. Noi locuri de muncă - disponibile în Bistrița:

Se fac angajări la Transmixt Bistrița, Sanovil, Leoni și BistriVET

Se fac angajări la Transmixt Bistrița, Sanovil și IMP România (fosta fabrică Netex). Leoni are nevoie de 200 de muncitori, ingineri și magazioner. Locuri de muncă - disponibile și la Clinica Sanovil, BistriVET, Betak...

Anime-uri cu tema de jocuri de noroc pe care trebuie să le urmărești

Anime-ul este una dintre cele mai populare forme de divertisment și se estimează că 3,5% din...