17.1 C
Bistrița
marți, iunie 25, 2024

FOTO/VIDEO: Un bebeluș, printre persoanele salvate din calea apelor, la Rodna

Natura s-a dezlănțuit la Rodna, producând dezastre. 20 de persoane, printre care și un bebeluș au fost evacuați. Situația e în dinamică și informații cu ravagii făcute de ploaia torențială sosesc din toate colțurile județului.

Prăpăd la Rodna, după ce ploaia a căzut torențial. Drumuri distruse, gospodării inundate. Mai mult, 20 de persoane, din care 14 adulți și șase copii, au fost evacuați. Printre cei mici, și un bebeluș.

Persoanele evacuate din gospodăriile inundate vor fi cazate temporar în spații puse la dispoziție de către Comitelul Local pentru  Situații de Urgență Rodna.

[arve url=”https://youtu.be/9lLXp7VByaU” /]

Conform informațiilor de la fața locului, pe mai multe străzi a năvălit apa și sunt zeci de gospodării inundate.

[arve url=”https://www.facebook.com/eduardo.santa.9210/videos/1200430970295937/” maxwidth=”300″ aspect_ratio=”1:1.8″ /]

Totuși, apa ar începe să scadă.

UPDATE RODNA

Jandarmii montani Rodna intervin în acest moment în sprijinul pompierilor și polițiștilor pentru înlăturarea efectelor produse de ploile din această seară pe raza localității Rodna. Cea mai afectată zonă în care se intervine este strada Măgurii din localitate” transmite IJJ BN.

Video – Liviu Santa

[arve url=”https://www.facebook.com/eduardo.santa.9210/videos/1200459723626395/” maxwidth=”300″ aspect_ratio=”1:1.8″ /]

Update 23.00 – 15 adulți și 7 copii au fost evacuați, în totalitate, din calea apelor.

PARTE DIN ȘTIREA INIȚIALĂ

La această oră, pe mai multe drumuri din județ traficul se desfășoară cu dificultate ca urmare a precipitațiilor, iar polițiștii sunt la fața locului pentru dirijarea sau restricționarea circulației.

Circulatia pe drumul judetean 172D, în localitatea Măgura Ilvei este îngreunată, iar în unele zone nu se poate circula, ca urmare a precipitațiilor abundente.

Mai mult, la Măgura Ilvei a avut loc o alunecare de teren, în Coldău sunt gospodării inundate, în Matei copaci căzuți, Uriu și Anieș au raportat gospodării inundate.

Între localitățile Silivașu de Câmpie si Urmeniș s-a surpat drumul și blochează o bandă de circulație, pe o distanță de aproximativ 25 de m.

În localitatea Sărata și pe Valea Ghinzii, este apa pe carosabil care îngreunează circulația.

Mai multe detalii despre celelalte zone afectate, aici:

FOTO/VIDEO – Ploaia torențială face ravagii! Apa a năvălit în curți și pe drumurile din mai multe localități

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

NOI locuri de muncă la Centrul Micul Prinț, Crama Jelna, SmartyKids Bistrița: Se caută terapeut, barman, asistent producție

Centrul Micul Prinț caută terapeuți pentru copii și tineri cu autism, iar Crama Jelna are nevoie de barman și ajutor de bucătar. SmartyKids Bistrița angajează persoană zâmbitoare, energică și pozitivă care doreşte să se dezvolte în lucrul cu copiii! NOI locuri de muncă la STEWO  PLASTIC Năsăud, RCB ELECTRO, Aquabis sau TeraSteel:

Descoperă Eleganța și Performanța Škoda

Vizitează Showroom-ul & Service-ul Autorizat Škoda MATEROM AUTOMOTIVE, din Cartier Viișoara, Str. Libertății, Nr. 264, Bistrița, unde poți testa și achiziționa cele mai noi modele Škoda și ai toate Serviciile Auto de care ai nevoie, într-un singur loc.

EURO2024 se vede pe terasa ARENA by Casa EMA! Promoții și premii speciale până în 14 iulie!

Campionatul European de Fotbal EURO2024 se vede mai mult decât perfect – pe cel mai mare ecran proiectat ever: ecranul de pe Terasa de Vară ARENA by Casa EMA!