11.4 C
Bistrița
miercuri, mai 18, 2022

VIDEO – Uzina care alimentează cu energie electrică 4 comune și un oraș, pe cale să fie făcută praf de inudații

Uzina care alimentează cu energie electrică 4 comune și un oraș a fost la un pas să fie distrusă de inundațiile care au acaparat aseară mare parte din județ. Electrica s-a văzut nevoită să ceară sprijinul autorităților locale din Rodna pentru a preveni un dezastru.

Potrivit primarului comunei Rodna, Valentin Grapini, uzina care alimentează cu energie electrică 5 comune (Feldru, Ilva Mică, Maieru, Rodna) și orașul Sîngeorz-Băi a fost pusă în pericol de ploile care au acaparat aseară aproape tot județul.

Electrica a fost nevoită să ceară sprijinul autorităților locale pentru a interveni cu utilajele din dotare. Practic, autoritățile s-au văzut nevoite să pună utilajele pe drumuri, pentru a încetini puhoiul.

„Sunt probleme la uzina, care alimentează 12 sate cu energie electrică. Ne-a solicitat Electrica să intervenim cu utilajele din dotare pentru că se pune în pericol uzina din cauza aluviunilor și a infiltrațiilor de apă de la transformatoare. Se punea în pericol funcționarea uzinei. Decolmatam cu un buldoescavator și o volă și acum avem pe drum și o basculantă”, declara aseară primarul Valentin Grapini.

Conform acestuia, comuna Rodna nu s-a confruntat niciodată până acum cu pagube atât de însemnate cauzate de inundații.

Mai multe pe acest subiect puteți citi:

FOTO/VIDEO: Un bebeluș, printre persoanele salvate din calea apelor, la Rodna

FOTO/VIDEO – Ploaia torențială face ravagii! Apa a năvălit în curți și pe drumurile din mai multe localități

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Cum să alegi un laptop bun

In ziua de astazi, laptopurile ne sunt extrem de utile si ne folosim de aceste...

Ce trebuie să știți despre anvelopele all season

Calendarul tocmai a trecut în luna mai și toată lumea este pe cale să plece în...

Rombat caută operatori producție, Îndemânarea Construct are nevoie de ingineri. Locuri de muncă, și la Michaela’s Brasserie!

Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut și asistent generalist, Îndemânarea Construct angajează ingineri construcții civile și inginer topograf. NOI locuri de muncă, în Bistrița, la Michaela’s Brasserie: