0.8 C
Bistrița
duminică, decembrie 10, 2023

Ana Dragu felicită ISJ BN pentru alocarea locurilor distincte în licee pentru elevii cu cerințe educative speciale

ISJ BN a alocat în acest an mai multe locuri în licee pentru elevii cu cerințe educative speciale care au susținut săptămâna trecută examenul de capacitate. Ana Dragu felicită Inspectoratul Școlar pentru această decizie. „Există un nucleu tare acolo, o echipă de oameni deosebiți cu care colaborăm de ani buni și care susțin integrarea”, spune Ana Dragu.

Evaluarea Națională s-a încheiat, notele au fost afișate, iar acum urmează înscrierea elevilor de clasa a VIII-a la liceu.

Ana Dragu, fondatoarea Centrului de Resurse și Referință în Autism Micul Prinț Bistrița, a felicitate public Inspectoratul Școlar al județului Bistrița-Năsăud pentru alocarea locurilor distincte în licee pentru elevii cu cerințe educative speciale care au susținut în acest an examenul de capacitate.

„Centrul de Resurse şi Referinţă în Autism Micul Prinţ Bistriţa felicită public Inspectoratul Școlar al judetului Bistrița-Năsăud pentru modul EXEMPLAR în care s-a mobilizat în ce privește alocarea locurilor distincte în licee pentru elevii cu cerințe educative speciale care au susținut în acest an examenul de capacitate”, a scris Ana Dragu pe Facebook.

În acest an au fost alocate 39 de locuri distincte în toate liceele și colegiile din județul Bistrița-Năsăud cu o singură excepție – Liceul de Muzică, deoarece la data emiterii procedurii probele vocaționale deja se desfășuraseră și locurile erau deja ocupate

„De-a lungul timpului, ISJ BN, format din oameni și dascăli cu vocație a fost un promotor al incluziunii elevilor cu tulburări din spectrul autist și alte tulburări de dezvoltare în învățământul de masă, s-a implicat activ în formarea cadrelor didactice și crearea unui climat suportiv pentru elevii cu cerințe educative speciale și a derulat numeroase proiecte în care am colaborat. Casa Corpului Didactic Bistrița-Năsăud a organizat și acreditat cursuri de formare pentru cadrele didactice. Oamenii din ISJ au tranșat corect orice situație de discriminare care le-a fost semnalată. Există un nucleu tare acolo, o echipă de oameni deosebiți cu care colaborăm de ani buni și care susțin integrarea. Numesc doar câțiva, insp. Daniel Pavelea, director Ioan Ioja, insp. general Camelia Tabără, insp. general Mihai Mureșan, oameni și dascăli care nu au spus niciodată: NU SE POATE. Au spus mereu: Învățăm Împreună!”, transmite Ana Dragu.

Fondatoarea Centrului de Resurse și Referință în Autism Micul Prinț Bistrița și vicepreședinte al FEDRA – Federația pentru Drepturi și Resurse pentru Persoanele cu Tulburări din Spectrul Autist, Ana Dragu, mai spune că proiectul locurilor distincte este inspirat de oamenii din ISJ BN și de cadrele didactice pe care le-a format împreună cu Inspectoratul Școlar.

„Ar fi fost foarte simplu să nu le pese, dar le-a păsat, s-au implicat activ și asta a făcut diferența. Echipa Micul Prinț le mulțumește!”, a încehiat Ana Dragu.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

FOTO: S-a deschis Pizzeria Restaurant Allegria, la Pagu! Pe lângă pizza care i-a făcut cunoscuți, au acum în meniu și delicii din bucătăria libaneză

Povestea Pizzeria Allegria începe în urmă cu câțiva ani, la Năsăud. După ce i-a cucerit pe...

Doar TREI apartamente disponibile la prețul promoțional de 999 Euro/mp plus TVA în complexul Best Luxury Residence, de pe Libertății

Best Luxury Residence propune celor care se află în căutarea unui apartament un proiect imobiliar modern, care se ridică deja pe str. Libertății din Bistrița. Primul bloc va fi dat în folosință anul viitor. În această perioadă, dezvoltatorul imobiliar are o ofertă: 5 apartamente la un preț promoțional de doar 999 Euro/mp plus TVA. Două dintre apartamente s-au dat, mai sunt trei disponibile la acest preț.

Anunț începere proiect de investiții pentru retehnologizarea societății

SC FLORĂRIILE PĂPĂDIE S.R.L anunță începerea activităților proiectului „PROIECT DE INVESTITII PENTRU RETEHNOLOGIZAREA SOCIETATII”, Cod SMIS 161978, finanțat în cadru POC - Programul Operațional Competitivitate 2014-2020...