25.9 C
Bistrița
marți, iulie 16, 2024

FOTO/VIDEO: Preotul Constantin Necula, din nou la Bistrița: „Îi doare în șpiț de Centenar…”

Biserica „Sfânta Ana” de la Big a fost arhiplină, astă-seară: preotul Constantin Necula a fost invitat să conferențieze aici pe tema „Să ne trăim biserica”, iar îndrăgitul profesor de la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Andrei Şaguna” din Sibiu nu s-a ferit să comenteze subiecte de actualitate sau atitudini ale unor politicieni…

Modul acesta al lui Dumnezeu de a nu avea nevoie de gesturi bruște ar trebui să ne învețe și pe noi ceva… Ortodoxia nu este croită pe gesturi bruște. A ne trăi biserica înseamnă a ne trăi în discreție viețile – într-o discreție luminoasă… Într-o lume atât de gălăgioasă, cumpătat și frumos ar fi să ne tăcem cuvintele… Ce diferență între oamenii care se ascund când fac rău și cei care se ascund când fac bine… Când v-ați ascuns ca să faceți un bine…? Să puneți în oală câteva sarmale în plus și pentru feciorul cu care tată-său nu vorbește… Să dați un ban în plus săracului pe care l-ați pus deoparte pe ascuns… De câte ori n-am văzut oameni săraci care din puținul lor au preferat să cumpere un petic de lumină de pe veștmântul preotului decât să dea un ban pe veșmântul de întuneric al lumii…”, a remarcat preotul urmărit de sute de credincioși care l-au ascultat cu sufletul la gură.

[arve url=”https://youtu.be/47qlj8C4TwU” /]

În România avem Cod roșu de Centenar… Îi doare în șpiț de 100 de ani de Românie… Lor le mai trebuie un an sau doi ani de mandat… Le este mai drag mandatul decât țara, indiferent dacă vin din dreapta, sau din stânga… Așa ne-o pălit Dumnezeu cu oamenii pe care-i avem… La cod roșu de Centenar, singurii care prăznuiesc de fapt Centenarul sunt oamenii care intră în biserică… Jumătate din ardeleni avem în pomelnicul familiei câte un os care a străbătut Câmpia Libertății, sau câte o unghie care a semnat în 1918 Unirea, sau câte un umăr căzut în Galiția, cu doi ani mai devreme, ca să învățăm noi ce înseamnă să-ți ții țara unită… Biserica le cuprinde pe toate acestea – biserica este Tot. Este modul acela în care toate lucrurile din jur se fac lumină. Este o dimineață a Învierii fără de sfârșit…”, a spus, între altele, preotul invitat la Biserica „Sfânta Ana” din Bistrița.

Preotul Constantin Necula s-a arătat încântat de faptul că bistrițenii au venit în număr atât de mare la biserică: „Știu că sunteți obosiți și triști, știu că viața poate că vi se pare sfârșită, dar încercați totuși și ridicați-vă frunțile: refuzați să fiți vitrină, acolo unde vi se cere să fiți icoană… Biserica ne validează fericirea în asemenea momente în care pacea coboară peste noi toți…”, a mai spus Constantin Necula care, așa cum și-a obișnuit deja ascultătorii – în final a răspuns și unor întrebări venite din public.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

SUPER PREȚ la noul SUV urban MG ZS, la RUBIN Bistrița: 16.950 Euro – TVA inclus

Ofertă specială, la reprezentanța Rubin Bistrița! Aici ai la dispoziție noul SUV urban MG ZS la un preț fără concurență: 16.950 Euro, TVA inclus.

Clinica Sanovil caută asistent medical generalist, reprezentant medical, fiziokinetoterapeut și infirmieră: Noi locuri de muncă, în Bistrița și Năsăud

Clinica Sanovil angajează asistent medical generalist, reprezentant medical, fiziokinetoterapeut și infirmieră! Delice Pan caută șofer pentru distribuție pâine. Coroana Grand Hotel angajează paznic iar Centrul Micul Prinț caută terapeuți pentru copii și tineri cu autism. NOI locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița și Năsăud:

MATEROM AUTOMOTIVE: Piesele de origine Mercedes-Benz oferă calitate superioară, siguranță și fiabilitate, fiind testate după standarde stricte

Alege Piese de origine Mercedes-Benz de calitate, direct de la sursă – sigure, durabile şi economice. Pentru a garanta că automobilul tău Mercedes-Benz va rămâne întotdeauna un Mercedes original.