31 C
Bistrița
marți, iulie 16, 2024

FOTO: Ziua Europei. „Mai mult respect pentru înaintașii noștri”

„Generații de-a rândul, prin convingerile și faptele lor, au reușit să transforme ziua de 9 mai într-un simbol al unității și al păcii. Datorită unor oameni care nu s-au predat în fața greutăților, au avut viziune, curaj și determinare, astăzi celebrăm trei momente istorice fundamentale pentru România”, a precizat astăzi prefectul Ovidiu Frenț, cu prilejul Zilei Europei.

În cimitirul de pe Tărpiului, la Monumentul Eroilor, s-a desfășurat astăzi o ceremonie militară și religioasă, marcându-se astfel Ziua Victoriei Coaliţiei Naţiunilor Unite în cel de-al II-lea Război Mondial, Ziua Uniunii Europene şi Ziua Independenţei de Stat a României.

Ceremonia a cuprins acordarea onorului militar, salutul Drapelului de Luptă, intonarea Imnului Naţional al României, oficierea serviciului religios, alocuţiuni, depunerea unei coroane de flori la Monumentul Eroilor și defilarea gărzii de onoare.

Din partea autorităţilor şi instituţiilor publice se va depune o singură coroană asigurată prin grija Instituţiei Prefectului judeţul Bistriţa-Năsăud.

S-au celebrat astăzi 141 de ani de când România și-a proclamat independența, Ziua Europei și Ziua Victoriei Coaliției Națiunilor Unite în cel de-Al Doilea Război Mondial. „Toate aceste aniversări, celebrate în anul centenarului Marii Uniri, trebuie să genereze în conștiințele și inimile noastre mai mult respect pentru înaintașii noștri care au luptat și au contribuit la crearea statului român modern, dar mai ales ambiția de a continua să ducem România pe drumul cel bun, pe drumul european. Cred cu tărie într-o Românie europeană, în unitate în diversitate. Cred în puterea cuvântului „împreună”, cred în generații și în oameni cu preocupări și culturi diferite care se pun de acord să construiască viitorul respectându-se reciproc și prezervând valorile noastre naționale… Să nu uităm să ne cinstim eroii și să le arătăm generațiilor care vin că doar dragostea de țară, curajul, rațiunea, dialogul, democrația, sunt cele care pot pune capăt extremismului, războiului și dezbinării…”, a precizat prefectul Ovidiu Frenț în cadrul ceremoniei.

Foto @ Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

SUPER PREȚ la noul SUV urban MG ZS, la RUBIN Bistrița: 16.950 Euro – TVA inclus

Ofertă specială, la reprezentanța Rubin Bistrița! Aici ai la dispoziție noul SUV urban MG ZS la un preț fără concurență: 16.950 Euro, TVA inclus.

Clinica Sanovil caută asistent medical generalist, reprezentant medical, fiziokinetoterapeut și infirmieră: Noi locuri de muncă, în Bistrița și Năsăud

Clinica Sanovil angajează asistent medical generalist, reprezentant medical, fiziokinetoterapeut și infirmieră! Delice Pan caută șofer pentru distribuție pâine. Coroana Grand Hotel angajează paznic iar Centrul Micul Prinț caută terapeuți pentru copii și tineri cu autism. NOI locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița și Năsăud:

MATEROM AUTOMOTIVE: Piesele de origine Mercedes-Benz oferă calitate superioară, siguranță și fiabilitate, fiind testate după standarde stricte

Alege Piese de origine Mercedes-Benz de calitate, direct de la sursă – sigure, durabile şi economice. Pentru a garanta că automobilul tău Mercedes-Benz va rămâne întotdeauna un Mercedes original.